BanläggarN

Nu har man äntligen sportlov!! Det är trevligt, mycket trevligt rentav. Hittills har lovet mestadels tillbringats skidO, fast för en gångs skull inte som åkare, utan som arrangör! Hade lagt banor till dagens övningar, så för en gångs skull slapp man slita som ett djur tills mjölksyran sprutade ur öronen. På kortdistansen på förmiddagen kunde man till och med åka runt och glassa i det otroligt stekiga vädret. Om detta väder fortsätter under lovet är nog årets första bränna på g. Under eftermiddagens långdistans var jag dock tvungen att bemanna kartbytet. Med CH som sällskap var det dock ganska roligt ändå. Vi fick bevittna en hel del spektakulära och klantiga vurpor vid den sista kontrollen. Det var kul, för skadeglädje är ju som sagt den enda sanna glädjen. Denna bild kanske förklarar det hela bättre.Trots alla vurpor är det nog trots allt en som stod på benen som förtjänar utmärkelsen "dagens klant". Det måste trots allt vara Sara, som lyckades glömma sin skidor på tävlingsplatsen. Tur att jag är snäll och dessutom ska till Luleå imorgon, så att hon kan få sina älskade skidor ;)Full koll i tävlingsspåret, men på utrustningen har inte min JVM-kollega Sara lika bra koll ;P

Funderar för övrigt fortfarande på vad en "vargenmänniska" är för något. Någon som vet? Låter som någon slags vänlig varulv eller något. För speakern sa i alla fall det då Emma B var på väg mot mål. Hmm, får det inte riktigt att gå ihop. Vet speakern något om Emma som inte vi andra vet?

Är kul att få beröm för det man gör, och det fick jag verkligen idag. Alla tyckte att banorna var mycket bra, eller det verkade så i alla fall. För alla sa det. Som sagt kul med lite uppskattning. Var nyss på en föreläsning där vi bland annat fick lära oss att en människa har tre behov: att bli uppskattad, respekterad och älskad (var något mer också men det har jag glömt just nu). Idag har man i alla fall fått ett av dessa behov uppfyllt. Får vara nöjd. Är ju inte varje dag det händer.
  


Briljant

Inte mycket att skriva om idag. Får bjuda på en skön låt istället. Som denna med drömteatern. Varför jag väljer just denna vet jag inte riktigt, eller jo det gör jag nog egentligen alltför väl. Men man behöver väl inte förklara precis allt här? Hur som helst måste nog detta band bestå av några av världens absolut skickligaste musiker ur en rent teknisk synvinkel. John Petrucci spelar gitarr så man bara dräglar. Är bara att buga och bocka, och lyssna förståss.


Duell till det bittra slutet

Igår tävlade jag i det beryktade Hemmingsmark. Det blev en händelserik tävling, först 400 meter prolog och sedan 9,4 kilometer masstart, allt i den fria stilen. Efter en halvdan prolog, med några felskär och en ordentlig kallstart, hade jag en halvdan startposition i fjärde led. Täten stack direkt, och jag fick aldrig ens någon möjlighet att hänga på från min startposition. Vilket nog var tur, med tanke på att det med all säkerhet hade lett till väggen att försöka. Istället hamnade jag i en andraklunga tillsammans med Najk och Lys. Otaktisk som jag är lägger jag mig och drar. Efter Lys drabbats av ryggproblem och klivit av i början av det sista varvet, var det upplagt för en duell mellan mig och Niklas. Eller som Niklas uttryckte det: "Nu är det du och jag Waller, fram till det bittra slutet" Och slutet blev bittert, i alla fall för mig. Niklas slank om i slutet av sista stora backen. Sedan försökte jag förtvivlat ta mig om, men man kan säga att det var ganska trångt och jag hittade ingen lucka. Försökte på upploppet, men som alla som någon gång har åkt i Hemmings vet så är upploppet inget vidare om man vill spurta om. Var dock tight över mållinjen, en decimeter skiljde ungefär, och man kan fråga sig hur det hade slutat om det varit om det varit 10 meter till. Nåja nu var mållinjen där den var. Kan kanske nämna att Niklas slutade 6a och jag 7a.

Resultat

Kändes lite som Södergren mot Northug. En dragvillig åkare, mot en taktiker. Får spara taktiken till dubbeljakten på JSM och hoppas på att formen är bättre då. Den var trots allt bättre igår än den varit på länge. Roligt med masstarter och kamp på slutet. Är inte ofta man får träna på avslutningar. Apropå JSM var vi till Boden en sväng ikväll och åkte JSM-banorna. De är verkligen brutala. Får verkligen hoppas att man lyckas skaka fram lite sprutt i bena fram till dess, annars kommer åkningen i de där backarna bli en enda lång plåga. Inledningen av dubbeljakten är brutal, eller vad sägs om en 1,5 kilometer lång saxbacke? Nåja, kan bli kul, eller så kan det bli raka motsatsen.

Övrigt att rapportera idag då? Hämtade ut mitt körkort på posten idag. Så nu har man äntligen det riktiga kortet! Känns bra. Fick tillbaks det andra matteprovet idag, och det gick som det brukar, alltså tre bokstäver. I övrigt händelsefattigt. Lite gym nyss, var skönt.

Oj, mina inlägg har börjat bli kryddat långa, kan lova att nästa blir kortare. Eller iaf att jag ska försöka.


Vanlig måndag

Så har ännu en vecka inletts här i byn. Precis som så många andra måndagar, nästan alla, har denna måndag innehållit skola, sprintträning och lite annat. Skolan bestod av en mattelektion, vi fick tillbaks ett matteprov. Som vanligt hade det gått bra. Börjar nästan tro mina vänner i Mora som påstår att det är lättare att få bra betyg i Norrland, eller är alla prov verkligen så här enkla? Sprintträningen gick inte lika lysande, var totalt sönderväggad. Länge sen jag var så här kass. Hoppas man är lite mindre kass imorgon, då väntar tävling i skidmetropolen Hemmings.

Lite annat har bestått av måndagsfika. Kanske inte var bästa fikat någonsin, men det var ändå rätt så nice. KE och Najk gjorde säkert sitt bästa, och det är ju det som räknas, eller!? Det förekommer även en mängd underliga lappar på ugglan just nu. Nämner inga namn, men jag misstänker en kort, blond person, som dessutom har en förkärlek till att driva med mig. Speciellt igår kväll. Bilder på min fina dörr kommer nog snart. Om jag hittar någon med en kamera. Hade ett intressant samtal med Nordebo idag. Presenterar eventuellt våra intressanta tankegångar senare. Först väntar fettisdag imorgon och innan dess måste jag tyvärr ta itu med min något misskötta kemipluggning.

God natt


OCAD-strul

Helgen har tillbringats hemma(?) i Kalix. Större delen av tiden har ägnats åt banläggning till OK Vargens tävling nästa helg. En mycket frustrerande syssla, med tanke på att vi för fjärde året i rad kör med samma spårsystem, och speciellt på grund av att min bristande kunskap i hanterandet av OCAD. Vilket leder till en massa jobb i onödan. Kul att det är skid-VM i alla fall, så att man hade något att titta på medan man jobbade. Södergren var verkligen grym idag. Synd bara att Northug är helt oslagbar när man närmar sig upploppet. På toppen av näst sista backen ser han råstum ut, och ändå drar han på ett rejält "dampryck" i nästa. Kan inte låta bli att imponeras av den unge norrbaggen. Sen kan ju vi svenskar hålla på att hävda att Södergren är den moraliske segraren i evighet, men tyvärr får den moraliske segraren inga guldmedaljer, de får den som är först över mållinjen. Södergren får satsa mot den kommande femmilen istället...

Har även upptäckt något hemskt i helgen, jag väger mer än min far. Illa. Hur har detta inträffat egentligen!? För visso är det han som gått ner i vikt, inte jag som har gått upp, men det känns ändå fel. Måste fixa till detta på något sätt. Kan väl i och för sig försvara mig med att muskler väger mer än fett, men ändå. Jag har en plan, men den förblir en hemlighet än så länge. Den presenteras nog här inom en snar framtid.

Nyss åkte jag buss. Kom att tänka på hur jobbigt det kan vara att hamna bredvid någon på bussen då. Normalt sett brukar jag ha några knep för att avskräcka generalpuckon. Sätt upp en väska på sätet bredvid, låtsas sova och lyssna på hårdrock på hög volym på MP3-spelaren. Det brukar fungera rätt så bra. Det enda problemet är väl att det även avskräcker dom som man inte har något emot att sitta bredvid. Exempelvis, okej ska inte ljuga, huvudsakligen snygga tjejer. Fast i och för sig brukar dom ju inte titta två gånger åt mitt håll ändå. Så mitt knep gör nog ingen skillnad där...
Tyvärr funkade det inte idag, fick en tjej av abnorm storlek bredvid mig, trots alla mina knep. Det blev trångt.


Träna lite har man även gjort i helgen. Skidor igår och löpning idag. Riktigt gött!!

Måste väl slutligen tillägga att om någon ser mig sitta och låtsas sova på en buss, och ni vill sitta bredvid mig, så är ni välkomna ändå. Framförallt om... ja ni vet ;P

Den som orkar läsa hela detta långa inlägg får en extra stjärna i kanten :)


Knoppan

Denna dag har varit relativt händelselös. Dock har den innehållit vissa höjdpunkter, som en seger i en innebandyturnering tillsammans med Niklas. Vi tog oss knappt vidare till slutspelet, men väl där fick vi äntligen stolpe in och en del, eller ganska mycket, flyt. Efter turneringen drog jag ner till folkans fashionabla gym och brände av ett nytt chinsrekord. Börjar äntligen närma mig tvåsiffrigt belopp. Nu fattas bara en enda innan man är där.

Det bästa idag måste dock vara att jag äntligen fick tag på en invite till spotify :) Otroligt smidigt program, fattar inte hur jag har klarat mig utan det fram till idag. Lite sjukt att man känner så för ett program man nyss har skaffat egentligen, menmen...

Världens skönaste gitarrsolo? Jag tror nästan det. Eller vad säger du Pontus?Nästan roadtrip

Var ett tag sedan jag skrev detta beror mestadels på att jag inte haft tid helt enkelt, men även på grund av att jag har varit halvdöd efter söndagens SM långdistans. Har aldrig gjort något så jobbigt i hela mitt liv, banan var brutal. Finns knappt ord som räcker till för att beskriva hur jobbigt det var!! Men det var kul, eller så är det jag som är helt störd i huvudet som tycker så. Det gick ganska bra också, även om jag fick nöja mig med den retliga fjärdeplatsen. Fast orienteringen gick bra, var helt enkelt inte stark nog åkmässigt denna dag. För att ytterligare beskriva min trötthet kan jag säga att det verkligen sved till av smärta i triceps när jag skulle sticka fast en pizzabit på gaffeln senare samma dag.

Idag har jag varit på en liten biltur med Grabben in till storstaden, Luleå.  Där åt jag en trevlig och god middag tillsammans med familjen hos min bror, medan Grabben ägnade sig åt tofflande och innebandyspel. Sedan bar det av tillbaka mot byn. Termometern i Adrians racersaab, som vi lånat, visade för övrigt -31 på hemvägen. Det är kallt just nu, blir nog ingen morgonträning imorgon.  Sedan har jag dessutom två(!) matteprov den här veckan. Måste nog öppna böckerna snart, men inte ikväll.
 
Kan även bjuda på det senaste skvallret här på ugglan: CH är förbannad för att internet laggar så att han inte kan cama med alla brudar. Just nu springer han runt och anklagar alla för att de sitter och tankar.

Detta var allt för mig denna kyliga kväll. Eller bjuder på en liten låt som poppades i saaben ikväll.
But life still goes on
I cant get used to living without living without
Living without you by my side
I dont want to live alone hey

Kraschlandning

Denna alla hjärtans dag har ägnats åt den enda kärlek jag tydligen klarar av att hantera, den till idrotten. Befinner mig nere i Sundsvall och kör SM i skidO denna helg. Idag kördes sprinten, och den blev inte vad jag hade hoppats på. 95% smalspår, hela 14 kontroller, lösa spår och långa skidor var allihop faktorer som kanske inte var alltför gynnsamma för mig. Lägg därtill att sprint inte riktigt är min konfekt. Då blir resultatet en femteplats, trots att loppet var ganska okej. Dock har man inte råd med två stycken 30sekunderskrascher på en sprint. Nåja, får ladda för lången imorgon istället. 16 kilometer brukar passa mig betydligt bättre än 2,8 i normala fall. Får hoppas att det gäller även den här helgen.

Nu är det dags för lunch, innan det bär av på föreläsning, som följs av kamratmiddag :)


Viktigt att hålla tungan rätt i mun ;) Vädret var fint, som ni kanske ser.

Utmanad

Har tydligen blivit utmanad på bloggen. Per "Frollen" Frost har utmanat mig till att lägga upp en "sexig" bild, alltså den sjätte bilden, i den sjätte mappen i mina bilder. Kan ju inte framstå som feg utan antar utmaningen med denna "sexiga" bild:Det här är alltså jag, första kvällen efter att jag hade kommit tillbaks från lägret i Vuokatti. Under tiden vi hade varit borta hade jag odlat blommor till en biologiuppgift i en ungslåda på mitt toagolv. Problemet var att ungslådan började rosta och lämnade en gigantiskt rostfläck på golvet. Vilket ledde till en lång och svettig mopparinsats. Tyvärr överlevde inte moppen den tuffa insatsen, men fläcken gick till slut bort. Eller nåja, nästan i alla fall...

Nu är det meningen att jag ska utmana sex andra bloggare. Hmmm, känner inte så många bloggare. Får nog bli dessa: Fredrik Erixon, Niklas Henriksson, Emma Karlsson och Frida Danielsson. Vilka fler bloggare känner man egentligen, som inte redan har utmanats? Känner inte så många. Hmmm: Carl Holmgren/Markus Lundholm och Fredrik Pajala får komplettera min utmaning!!

Så här gör ni;

  1. Gå till "mina bilder"
  2. gå till den 6:e mappen
  3. ta sedan den 6:e bilden i den mappen, lägg upp bilden på bloggen och skriv något om bilden!
  4. utmana sedan 6 bloggare att göra samma sak.


Lycka till med utmaningen allihopa!!


Någon som har en bil till salu? ;)

Idag avklarades etapp två, uppkörningen. Den var lyckad, och nu har jag alltså det omtalade kortet. Eller om jag ska vara helt ärlig har jag bara en papperslapp än så länge. Men kortet kommer snart, och huvudsaken är ju att man får köra bil på egen hand! Grabben fixade också uppkörningen idag, fast jag var några timmar före han ;) Nu har alltså hela ABK körkort, förutom ynglingen Aspen, som får hålla till godo med apostlahästarna/stålhästen ytterligare ett tag.  Äntligen slipper man Gondys gnäll och förmaningar. Fast jag och grabben diskuterade det idag, och vi kom fram till att Gondy nog trots allt gnäll är en bra körskolelärare.

Dagen i övrigt var händelsefattig. Inga lektioner eftersom övriga treor var i Piteå på utbildningsmässa. Lattjade dock lite innebandy med Lys, Pontus och Grabben. Resultatet blev: en vinst, en förlust och en massa kramp i rumpan. Borde spela innebandy oftare, dels för att det är kul och dels för att undvika kramp när man väl spelar! Nu ska jag käka lite semlor. Äkta ICA-semlor!! Dom bästa i byn, eller betydligt bättre än de på Konsum i alla fall. Något gott måste man ju unna sig för att fira...
// Han som inte är en loser längre (markoolio-låtinspirerat)

Imorrn smäller det?

Idag bar det så av på ett litet äventyr till den stora staden Luleå. Målet var körkort etapp 1, alltså teoriprovet. Började med att stiga alldeles för tidigt, 05.50 och gå till bussen genom en smällkall by. Sen gick provet som en dans, eller hade iofs några fel, men det var ingen fara på taket. Missade dock första bussen tillbaka till byn som går 9.45. Det är sådana gånger det märks att man bor i Norrland, nästa buss gick 12.45, så det blev en sväng på stan. Hann med ganska mycket, köpte: tavelram, 3 filmer och en stekig tröja. Även ett skrov konsumerades och jag såg även till att göra mitt första (lite pinsamt) besök på det kollosala kulturens hus. Sen när det började dra ihop sig till att bussen skulle tänkte jag att jag skulle vara smart och gå till hermelinsparken för att stiga på för att få tiden att gå. Bara ett litet problem, linje 21 går inte förbi där. Så det blev ytterligare väntan till nästa buss 14.00. Då slog jag på stort med ett par nya jeans. Köpte bara dyrare och dyrare saker hela dagen. Tur att jag inte missade  14-bussen, då hade jag nog varit pank nu.

Ikväll har jag sett mästarnas mästare. Ett program som jag rekommenderar å det grövsta. Wassberg är skön, läs bara citatet nedan:
"Det var som en drevjakt på rådjur." OBS! uttalat med Wassbergs sköna dialekt.

Nu har jag skrivkramp, får bli en liten låt istället. Denna lilla truddelutt gick varm i våran stuga under JVM...Hur oregano kan vara läskande är dock en gåta...

Karaktärsdanande

Idag har det kräksnöat hela dagen. Det är dagar som denna man känner att man lever ute i skidspåret. Klafsade omkring med snö upp till pjäxkanten, och det gick inte lätt någonstans, jag lovar!! Var nog länge sedan jag diagonalade så mycket på ett skidpass. Kände mig som Sven-Åke Lundbäck då jag diagonalade i utförsbackarna. Men så sant som det är sagt: "Det som inte dödar det härdar." Det kan man tänka för att motivera sig till träning en sådan här dag. Eller så kan man ju alltid hoppas att konkurrenterna sitter hemma och myser med en kopp varm choklad i soffan, då snön vräker ner som värst.

Har även hunnit med en sovmorgon och en panikpackning denna dag. Som vanligt blev det lite stressigt då man skulle iväg med bussen. Kom på att jag skulle ta med slalomskidorna cirka 30 minuter innan jag skulle fara. Då hade jag inte heller koll på var jag hade varken skidor, pjäxor, eller stavar. Efter lite stress och utskällningar av halva familjen hittade jag alla grejer, och hann i tid till bussen!

Är det ingen som knäcker bildgåtan föresten? Som en ledtråd kan jag säga att ni ska tänka på vad det är för sorts bröd :P Får hoppas att det klarnar nu, gissningarna hittills är inte ens nära!

Limmm

 

Jag vågar inte?

Cancelled

Var tydligen kallt i Antnäs idag, så kallt att tävlingen fick ställas in. Det ledde till att dagens planering ändrades en smula. Min bror med flickvän kom förbi en sväng på lunch. Då fick jag i uppgift att köra ner hans bil till garaget och slänga in sommardäcken. Fick dock inga upplysningar om att bilen är mycket underlig och lever sitt eget liv. Bland annat låser den ibland sig själv då man stänger dörren. Vilket naturligtvis ledde till att jag lyckades låsa in nyckeln. Så det var bara att plocka fram kofoten och ståltråden och bryta sig in i bilen. Det tog sin lilla stund, men till slut lyckades jag ta mig in i den låsta bilen. Man har oanade talanger, man kanske skulle satsa på en karriär som biltjuv? Det lär iaf vara mer pengar i den branschen än i skidorientering ;) 

Sedan bar det av till Haparanda och IKEA. Inte världens roligaste affär precis. Men de har sköna möbler att sitta och fundera i. Kom att tänka på musiken dom spelade. Varför handlar alla låtar om kärlek egentligen? Gäller väl inte bara musiken på IKEA utan nästan all musik i allmänhet. Då man kom hem var det melodifestivalen på TV och gissa vad alla låtar handlade om? Just det!  Har alla låtskrivare dålig fantasi eller? Stör mig en aning på alla dessa fläskiga kärlekslåtar. Är väl bara mig det är fel på och jag vet nog precis vad felet är också.

Nu ska jag fortsätta se den något, eller rentav mycket kryddade filmen Rosa Pantern. HAHAHA

Hemmatävling borta

Imorgon väntar hemmatävling, nio mil hemifrån. Antnäsloppet hägrar med 10 kilometer ortodox (klassisk) stil. Kan bli intressant att se hur det går, har inte tränat mycket klassiskt sista tiden. Blir som inte så mycket klassisk åkning som skidorienterare, men man kan ju hoppas att ens gamla klassiska färdigheter sitter i. Jag känner mig dock inte så säker på den saken. Den som läser här imorgon kväll får nog veta, förutsatt att tävlingen inte fryser inne. Enligt insatta källor är det smällkallt i Antnäs just nu.

Dagen tillbringades i sängen till efter 11.00, var lite trött. Tur att man börjar skolan klockan 14.10 då. Dagens enda lektion tillägnades Euklides algoritm. Det låter kanske inte alltför upphetsande, men ibland kan ju skenet bedra. Dock inte denna gång, Euklides algoritm var precis lika tråkig som man trodde på förhand.Euklides, en tråkig gammal grek...
 

Äntligen i rätta händer igen

Igår kväll fick jag äntligen tillbaka min fina sänglampa, eller fin kanske den inte är, men användbar är den definitivt. Är jobbigt att famla omkring efter lysknappen på väggen i andra änden på mitt alltför stökiga rum. Eller jobbigt är kanske fel ord, livsfarligt är nog närmare sanningen. Börjar verkligen bli dags för en liten städning. Visade sig att det var Calle H som hade tagit den, den lilla ettan kan räkna med en gruvlig hämnd när han minst anar det.... Muhahaha

Dagens träning bestod av, hör och häpna, ett lugnt klassiskt pass. Har inte åkt särskilt mycket klassiskt överhuvudtaget denna vinter. Blir inte så mycket då man lägger allt fokus på skidO. I passet ingick även ett slalomåk nerför Kanis, eller var det möjligen ett störtloppsåk? Hursomhelst är Kanisbacken med klassiska skidor ingen höjdare, utför iaf. Över två meter långa skidor och låga instabila pjäxor gör inte åkningen alltför kontrollerad. Lägg därill lite luriga snövallar och man fick en liten adrenalinkick på detta distanspass.

Nu är det dags för lite fika och sen väntar min sköna säng på mig. Får avsluta med att önska att alla läsare ska: "Sova gott och vakna torrt". Som en klubbkamrat uttryckte det en gång.

En liten bildgåta

Vilket bilmärke döljer sig bakom bilden nedan?


Svar lämnas som kommentarer.

Tlött

Då har man kört sitt jobbigaste pass på länge. Nu är det slut på mästerskapschillandet och årets höjdpunkt, i alla fall den tävlingmässiga, och nu är det åter det vanliga vardagsslitet som gäller. Dagens slit var en stafett 9*2,5 kilometer och tre sträckor per gubbe. Var jobbigt, men skönt att mitt lag vann och ännu skönare att jag höll undan för MarBe på sista sträckan. Då kände jag mig lite smått jagad. Nu känner jag mig inte jagad längre, däremot är jag riktigt trött. På gränsen till utslagen om jag ska vara helt ärlig, men det ska man ju vara efter ett riktigt bra träningspass.  

Har även utforskat tuben efter lite musik idag och kom att tänka på det pompiga soundtracket till Jakten på Röd Oktober. Det var faktiskt bättre än jag ville minnas och jag såg till att skaffa det genast. Hmm, min musiksmak blir bara mer och mer blandad och underlig. Fast det är väl bra att variera sig lite grann? Det tycker i alla fall jag. För övrigt är inte filmen så dålig heller. Framförallt bjuder Sean Connery och Alec Baldwin på riktigt bra skådespeleri. Så det är en film jag verkligen rekommenderar!

Busigt värre

Dagen har varit helt normal. Förutom att jag vaknade och famlade efter sladden till min sänglampa, utan att hitta den. Då kom jag på att någon hade utfört ett litet practical joke mot mig kvällen innan och skruvat loss hela armaturen från väggen och försvunnit med den. Det värsta är att jag frågat alla tänkbara misstänkta, utan att få någon bekännelse. Den som gjort ett så roligt bus borde ju ha svårt att hålla masken... Nåja, den dyker väl upp så småningom.

Idag kom jag fram till att de kan ju inte göra någonting på lektionerna då jag är borta. Förra veckan öppnade jag inte en endaste skolbok och ändå är jag inte ens efter mina klasskamrater. Hmm, är lite underligt, eller kanske rentav mycket. Var ju inte precis som att man låg före de andra innan man for heller. Dagens träning bestod av linjeorientering. Det gick mycket bra. Inga misstag. Skidorientering måste vara världens roligaste sport. Inte lika enformig som längdåkning och inte lika långsam som fotorientering. Helt enkelt perfekt :)


Comeback

Nu är jag åter på denna blogg efter en veckas gästspel på annat håll. JVM blev kanske inte riktigt vad jag hoppats på rent resultatmässigt. Det såg en ryss till på medeldistansen. Hade ryssen inte knäckt min stav hade en betydligt bättre placering varit möjlig. Ska inte spekulera för mycket, men mitt livs lopp hade det varit, utan tvekan. Är ändå riktigt nöjd med min vecka. Detta var ju trots allt bara ett "se och lära"-mästerskap. Det är nästa år i Rumänien det verkligen gäller. Jag längtar redan dit. 

Det var inte bara tävlingarna som var häftiga, allt runtomkring var också grymt. Att träffa folk från alla länder och verkligen inse vilka otroliga kulturskillnader det är. Ska kanske inte hänga ut nationer så öppet, det finns vissa som klagar på att man drar alla från ett land över en kam. Dock kan man inte förneka att ryssarna drack bra mycket mer vodka än övriga nationer på banketten. Vissa kanske säger att jag är fördomsfull? Till de personerna säger jag dock att de kanske ska besöka en stuga där en rysk efterfest pågår innan de uttalar sig i frågan. 

Sällskapet i stugan var mycket trevligt. Alltid någon som gjorde eller sa något roligt. Det drogs så många sköna citat att det är svårt att komma ihåg alla. Kan dock bjuda på en riktig klassiker som en i detta sammanhang anonym herrjunior sa:
"Man vill inte se tjejer nakna. Det är så slampigt. Man vill se dom i tighta kläder, så man kan föreställa sig hur dom ser ut nakna."  


Banketten var även den riktigt rolig. Var länge sen man var med om något med så bra drag. Fick i efterhand höra att jag med några mer banketters rutin kan bli en riktig banketträv. Lite oväntat att få det omdömet. Jag som är "så tråkig", i alla fall enligt vissa personer. Kan rentav banketten ha varit den distans jag lyckades bäst på?  Lite svårt att svara på, så jag ska inte försöka göra det.

Kortfattat kan jag sammanfatta denna vecka som en av mina bästa veckor någonsin, kanske till och med den bästa!? Finns nog en vecka förra sommaren som är en hyfsad konkurrent i den tävlingen, annars kommer jag inte på någon utmanare. Hur som helst rekommenderar jag verkligen alla som någon gång får chansen att fara på internationella tävlingar, oavsett idrott, att ta den. Det är en upplevelse för livet, och kanske någonting att berätta om för eventuella framtida barnbarn? Som sagt längtar jag redan till nästa gång man får dra på sig den blågula dräkten. Om man nu får göra det igen. 

Tack vare alla svenska framgångar har man även blivit en hejare på att sjunga sången nedan :)
Lite bilder från veckan kan nog komma så småningom. Måste dock kontakta fotografen Frollen först.

RSS 2.0