Waller is looking at Bejmer every morning!!

Inspirerad av Petter Northug ska jag nu ta till ett något annorlunda knep för att öka inspirationen och motivationen inför varje träningspass. Eftersom jag inte ser Alexander Legkov som min huvudkonkurrent för tillfället väljer jag junior-skidorienteringssveriges svar på Legkov, David Bejmer, istället. Att han dessutom heter Legkov på orienterare.nu gör valet ännu mer solklart! Dock skulle jag behöva hjälp med vilken bild som ska få den ärofulla positionen på min badrumsspegel i Älvsbyn och ska bli den sista bild jag kollar på inför varje träningspass :P
Ni får fyra alternativ och sen är det bara att lämna er röst bland kommentarerna.


1.2.


3.


4.

Må den bästa bilden vinna!! ;)

(Om nu någon inte förstår vad det här handlar om se länken högre upp i inlägget.)

Fin dag

En fin dag idag. Tre fina träningspass. Morgonens snöpuls gick bra första halvtimmen sen kom väggen och påminde mig om min dåliga löpvana just nu. Eftermiddagens skateintervaller gick desto bättre, eller delvis iaf. Underskattade kylan en smula och i takt med att temperaturen sjönk insåg jag att ett par vindkallingar inte var tillräckligt för att hålla alla delar av kroppen varm. Vilket i sin tur ledde till en annorlunda åkteknik, framförallt utför. Som tur är finns inga bildbevis på detta, hoppas jag...


Förrädiskt

Något känns fel just nu, men jag vet inte exakt vad felet består i. Kan det vara osedvanligt dålig form? Nja, knappast, speciellt då jag inte ens är säker på att formen är dålig. Med tanke på att jag dessutom knappast bryr mig om formkurvan 45 av 52 veckor/år låter det ännu mer otroligt att jag skulle oroas över eventuellt dålig form en av dessa 45 veckor.
Är bara en subtil känsla, som att något fattas, men jag vet inte riktigt vad. Kanske jag upptäcker vad det är i morgon, eller nästa vecka eller om ett halvår. Eller så kanske jag vaknar upp i morgon och har glömt bort att den ens existerade dagen innan. Vem vet!? Ibland kan man fascineras över känslor och det mänskliga psyket, är nästan så att man kan förstå min systers yrkesval (psykolog) ibland. Nåja, nu ska jag inte spåra mer utan hålla mig.


Finns något värt att berätta om dagen som nu närmar sig sitt slut? Inte mycket. Har tränat två pass. Ett motionscykel och ett skidpass. Lyckades få ännu en fin repa på skidorna när en stor sten dolde sig förrädiskt under det tunna snötäcket i Kalix. Kände mig på något sätt väldigt omotiverad till skidåkning idag. Får hoppas att det berodde på hur extremt less jag är på Kalixs 3,5a och inte något annat. Såg en ganska bra deckare ikväll på TV. Lär bänka mig framför dumburken imorgon också för att se hur det hela slutar!

PS. Det kräksnöar just nu :) DS.  


Tuuuung

Less som jag är på de kassa spåren i Kalix (fast jag bara åkt där en gång detta lov) blev det löpning idag. För att minska belastningen på min onda fot blev det snöpuls med storbrackakängor. Kan lova att det blir ganska jobbig träning att löpa i pudersnö med skor som väger strax över 900 gram styck. Var länge sen min ben var så trötta som efter detta pass. Detta måste göras om!!Just nu snöar det här i Kalix. Tyvärr verkar det inte vara samma intensitet på snöfallet här som det har varit längs resten av norrlandskusten. Hoppas på bättre spår imorgon då jag förhoppningsvis kan klämma några km lagg igen.

Har även varit på min brorson Jonas 4-årskalas idag. Det var trevligt och fikat var mycket gott. Tyvärr verkar det som att jag har fått lite väl mycket av det goda redan tidigare denna julhelg. Då jag ställde mig på vågen fick jag en obekväm överraskning. Så vad ni än gör där ute, vila inte två dagar på raken det kan leda till oväntade konsekvenser ;)

Nu ska jag säga adjö till syster och bror. Vi hörs, och jag hoppas att alla läsare inte shoppar ihjäl sig på mellandagsrean i år...

Minst snö i Sverige

Även fortsättningsvis har denna julhelg varit bra. Eller kanske inte ur träningssynpunkt. Ungefär så här ser formeln ut. Kall temperatur+Kalix har minst snö i hela Sverige+alltjämt halvskadad i foten+omotiverad för motionscykel+alla gym och badhus har stängt under julen=taskig träning. Kan även tillägga att Kalix förmodligen har världens sämsta spårdragare som har pistat sönder spåren trots den ringa snömängden. Apropå Kalix så bjöd gårdagens avsnitt av På Spåret på en trevlig överraskning, då en resa gick just hit. :)

Löpte mitt första pass sedan november igår. Inget imponerande dock. Av rädsla för att gå sönder blev det bara 25 minuter jogg, men det är ju alltid något. Julen är ju en riktig familjehögtid och det har jag verkligen tagit tillvara på i år. Bland annat har intressanta diskussioner samhällsdiskussioner ägt rum!! Som tex hur stålmannen skulle klara sig i dagens "telefonkioskbefriade" samhälle. =P

Det var nog allt för denna gång, har säkert glömt något, men säkerligen inget viktigt? Kan bjuda på ett klipp också. Låt er inte luras av den tråkiga svartvita färgtonen och huvudpersonens något nördiga framtoning, det är ett riktigt skönt klipp ändå...


Julen är god!!

Årets julafton innehöll massor av god julmat och även en del julklappar. Fick bland annat äntligen en mobil som lämnar 1900-talet bakom sig ;) Eftersom julen fortsätter än i några dagar, även fast julafton har passerat vill jag och mina nya julstrumpor önska alla mina läsare en god jul!!PS. Bilden är tagen med min nya mobil. DS.


Lov

Nu har man så äntligen fått sig jullov. Igår kväll firades det kommande lovet med glögg, julstämning och besök av tre gamla legendarer på folkan. Det var rätt nice faktiskt. Var skönt att ha tillbaka Lys på ugglan för en kväll, kändes som den gamla goda tiden, då jag slapp försöka fylla rollen som gammal räv :P

Detta års sista skolinsats bestod i VO2max-test på Winternet i Boden. Var faktiskt kul att köra sig riktigt slut till man hänger och dinglar i säkerhetsselen som en marionettdocka. Av allting idrottsligt jag någonsin gjort måste nog VO2 max vara det absolut jobbigaste. Denna gång körde jag skate, sist det begav sig för tre år sen löpte jag. En annan sak som skiljde sig rätt kraftigt från förra gången var resultatet, vilket inte var helt oväntat kanske. Skönt med en ännu ett kvitto på att träningen går åt rätt håll. Skulle vara kul att göra dessa tester mer regelbundet, tre år är ju definitivt alldeles för lång tid mellan testtillfällena.

Fick även agera chaufför till dagens tester och kunde ännu en gång konstatera att en bakhjulsdriven, opackad Toyotabuss verkligen inte är någon dröm att köra vintertid. 
Nu är jag hemma i Kalix och nu väntar ett relativt lugnt(?) julfirande här hemma. 
 

Dagens race

Finns inte mycket värt att berätta om dagens långa medeldistans, inget att skylla på. Jag var för dålig helt enkelt. Besvikelsen efteråt var av den arten att den inte kan beskrivas med ord. Fast jag får väl fortsätta titta framåt i kristallkulan och hoppas på att det ska släppa snart och att jag ska kunna prestera på den nivå jag vill, och kan???

Jaktstart

Bättre lopp idag, tyvärr blev inte placeringarna riktigt som jag hoppats i dagens kortdistans med följande sprint-jaktstart. Första loppet resulterade i en 6e plats, som jag sedan höll under jaktstarten. I jaktstarten hade jag dock 5e åktid i alla fall, även om jag småstrulade lite i slutet. 
Dagens sämsta var dock att det är möjligt att jag sumpade en riktigt bra tid på kortdistansen då jag lyckades ta ett riktigt dåligt vägval till första kontrollen. Svårt att uppskatta säkert men jag tror att det inte hade varit något problem att kapa 40 sekunder. Dock var det riktigt roligt att åka skidO idag ändå!!

Nu ska jag bara ladda för imorgon och städa ur i våran pimpade stuga.

Gonatt!!

Who valley

Är i Vemdalen nu. Har hunnit med en nattävling redan. Gick riktigt rövigt hade dålig kartkontakt och åkte som den junior jag är. Tur att den inte betydde något mer än ett vanligt träningspass. Det är ju till helgen det gäller. Tur att inga stora mästerskap går på natten.
Tycker för övrigt att banläggningen var rätt risig då de enda utslagsgivande sträckorna var de där man kunde åka jävligt långt runt eller gena över en bäck som det kraftfullt rekommenderades att man inte skulle gena över i PM. Enligt de nya internationella tävlingsreglerna är det dessutom förbjudet. Jag åkte runt och tappade en massa tid. Fast orka bry sig, nu blickar jag bara framåt.

Dagens träning gick bättre. Dock var det kallt och ordentligt kärvföre. Kan även berätta att vi bor i riktigt feta stugor. Två vardagsrum, två badrum, fem sovrum, ett fett kök och det bästa av allt, en bastu! Lägg därtill att vi bor fem stycken i en sån stuga och då kanske ni förstår att det är riktigt nice!! :)


Take off

Nu är det äntligen dags!! Imorgon bär det av mot Vemdalen. Jag är segersugen som vanligt. Jag är taggad som sällan förr. Jag är bättre tränad än någonsin. NU eller kanske rättare sagt till helgen smäller det. Huoston we are ready for take off, or at least I am!!

Swedish ski-o tour

[Kåta Maja]

Under vistelsen i Finland var jag och Spoerry ute på några riktigt fina skidpass. Bland annat besökte vi Kotamaja [kåta maja]. Det var ett riktigt fint pass, som även förevigades med kamerans hjälp. Bjuder nu på lite bilder från den finska kvällen. 


Spoerry äntligen framme vid målet!


Jag likaså.


Utanför den beryktade kåtan i Kotamaja.


Schweizaren bättrar på sin "kåtvana".


Riktigt skönt att kunna åka skidor ända fram till dörren.


Mindre skönt att de 3 sista kilometrarna fram inte var spårade...


Samfattningsvis kan jag bara rekommendera ett besök i Kotamaja. En riktigt trevlig utflykt i månskenet.
 

Veckorapport

Senaste veckan har jag ägnat åt att komma i form igen. Det verkar ha lyckats rätt bra då dagens intervallpass var första passet som jag känt mig pigg på sen Lång-SM i slutet av september. Fast allt detta har varit helt enligt planen. I form kan man inte vara särskilt många gånger per år så det väljer att välja de noga. Eftersom jag gjorde misstaget att klanta mig så fatalt att JVM-platsen höll på att ryka all världens väg redan under första uttagningshelgen förra säsongen tänker jag se till att vara på tå och visa fin form direkt i Vemdalen. Dit bär det av tidigt onsdag morgon för övrigt.   

Hmmm, finns det något mer intressant att berätta från min frånvarande vecka? Janne B har troligen löst mina datorproblem på en mer långvarig basis denna gång då han bytte ut den ideligen krånglande C:disken. Har även sett världens bästa teknade film(?) Skönheten och Odjuret för första gången på många år. Trots att jag inte tävlade något denna helg blev det en helg med mycket skidtema då det var VC på TV dagarna i ända. Julianne Moore utgjorde en stor del av min lördagkväll då jag först såg the big lebowski, sedan var det dessutom filmer där hon medverkade på två kanaler.

Får även passa på att gratulera de av mina skolkamrater som gjorde fina prestationer under helgens cup-tävlingar i Boden, framförallt MarBE som imponerade nanting!!

Förutom ett lyckat intervallpass har inte så mkt hänt idag. Kvällen har tillbringats med vallning tillsammans med CH. Skidmättning <3

I'm back

Nu är jag tillbaka igen, får ursäkta frånvaron, men den har sina förklaringar. Då man är på ett galet träningsläger i Finland har man helt enkelt tid att blogga. Dessutom måste det vara något allvarligt fel på min laptop, som drabbats av samma fel för tredje gången på två månader och inte startar. Om den datorn var i skick skulle jag även kunna bjuda på någon bild från Ylläs.

Har tillbringat helgen nu i min till 95% säkerhet blivande bostadsort, Umeå. Det var bra där också. Gick faktiskt att åka skidor i Rödåsel, och gymmet på IKSU var som vanligt finfint. Nu befinner jag mig på en kort visit hemma i Kalix, en natt för att vara mer exakt. När bussgods öppnar imorgon 08.00 ska jag hämta ut ett paket från Falun ;)
Efter det bär det genast av till byn.


RSS 2.0