Cup-premiär

Då var årets första cup-tävlingar i ol avklarade. Det blev en händelserik tripp till Östergötland som innehöll mycket. Dock var inledningen inte alltför upplyftande, började med att tåget var 40 minuter sent i Älvsbyn. Så då fick man sitta och frysa på en bänk bredvid två snubbar som satt och pimplade öl. Resten av resan blev dock mer lyckad. Gjorde även årets goda gärning när jag monterade av takräcket på orienteringsgymasiets bussar i Sandviken.

Boendet var fint, ett lite småmysigt vandrarhem 4 kilometer från tävlingsplatsen. Jag delade rum med GOK-lirarna: enis, hp och turbo. Det var trevligt. Kan även rapportera att vädret var grymt, soligt och varmt. Om inte annat tyder det faktum att min röda tävlingströja var vit efter målgång på lången på att det var ganska varmt.
 
Nåja, nu till tävlingarna. Blev två hyggliga lopp för min del. På lången gjorde jag en minut på andra kontrollen och en halvminut på 17e. I övrigt gick det stadigt och stabilt, men kanske inte så jättefort. Landade till slut på en 21:a plats. Retligt nära topp-20.
På Söndagens medeldistans gjorde jag ett riktigt bra lopp rent kontrolltagningsmässigt, tyvärr gjorde jag tre dåliga längre sträckor, två mindre bra vägval och en klantgrej. Vilket kostade en del tid. Hamnade på en 22a plats, vilket jag får vara ganska nöjd med trots allt.Sammanfattningsvis var tävlingarna godkända, men inte mycket mer. En 21a plats i sammandraget är dock hyfsat, med tanke på att nästan alla i startfältet  haft tillgång på barmark på hemmaplan ett bra tag nu. Är dock inte acceptabelt att springa så sakta som jag gör just nu. Får kanske släppa lite på säkerhetsmarginalerna till nästa gång? Spänna bågen lite mer i alla fall och satsa mer. Är dock skönt att ha en stabil säsongsinledning bakom sig, nu när man ska titta vidare framåt. Framåt mot Gustavsberg här näst...

Måste även passa på att rekommendera Finspång för alla som gillar fin orientering. Det var en njutning att löpa där.

Liksom helgen inleddes måttligt bra, blev även avslutningen mindre bra. Tåget hem var över fyra timmar sent. Dock var det trevligt att åka samma tåg som syrran. Jag hade dock inte så mycket emot förseningen, man missade ju dagens enda lektion tack vare den ;) Och så bjöd dom på frukost på tåget, vilket passar mig bra eftersom jag är nästintill barskrapad just nu. Tack och lov så får man studiebidraget i veckan. 1050 kronor, katsching!!

   

Mot södern

Livet leker just nu. Även om jag förmodligen skrev mitt sämsta matteprov någonsin igår. Fast vem bryr sig om ett sketet prov egentligen? Inte jag, eller i alla fall inte just nu. Värmen är kommen på riktigt och snön smälter i en rasande takt. Kanske kan man hoppas på att det är betydligt barare när man återvänder till byn. För ikväll bär det av till Finspång, eller först Sandviken och sedan vidare mot J-cupen i orientering. Har sett fram emot dessa tävlingar länge nu. Blir spännande att se var man står efter en så pass lång vinter med bra träning. Konkurrensen är hård, får hoppas att jag är åtminstone nästan lika hård :P Det är långdistans, 12,2 kilometer fågelvägen, på lördagen och medel på söndagen. Den gamla tävlingskartan skvallrar om fin terräng. Även bilderna från terrängen på arrangerande Finspångs SOK:s hemsida ser lovande ut. 

Har även tränat en del denna vecka. Fina löppass har varvats med underbara skidpass på skaren. Annat värt att notera från veckan hittills är den underbara bastukvällen igår. Vi satt nog i bastun närmare 2 timmar, och riktigt trevligt var det. Dock lite jobbigt att dricka tllräckligt mycket för att hålla vätskebalansen i skick en sådan kväll, men det får man ta. Har även lyckats kläcka ur mig ovanligt många grodor de senaste dagarna. Som till exempel när jag lutade mig bakåt och slog huvudet i en slang på mattelektionen, samtidigt som jag grävde runt i byxfickan för att få fram mobilen. Då sa jag: "Oj, här var det en slang!!" Något som i alla fall Adrian misstolkade en aning. Ibland borde man kan kanske tänka sig för lite mer. Fast det skulle ju i och för sig bli ganska tråkigt i längden.

Nu ska jag pilla ner de sista grejerna i ryggan. För om två och en halv timme går mitt tåg söderut :) 

Ps. Det ryktas om riktiga sommartemperaturer nere i Östergötland till helgen, så shortsen är nerpackade nu. Ds.


Pleasure

Så var årets stora uppesittarnatt avklarad. Som vanligt inträffade den i samband med 10mila, och som vanligt var det ett norskt lag som vann. Kristiansand tog andra raka på ett imponerande sätt. Det enda som inte var som vanligt var dock att Halden sprang bort sig i början. Efter en sådan natt blev gårdagen av det lugnare slaget. Satt lite vid datorn, drog till stan, packade och drog till byn. Nu är batterierna laddade för att åter börja skolan igen, vilket jag gör om cirka 45 minuter.
Vädret är för övrigt riktigt nice, så dagens morgonjogg var en riktig njutning. Ibland är livet härligt, och denna dag kanske är en sådan :P

Avslutar med dagens låt!!


Vilse i snårskogen

Idag har man gjort något som inte händer särskilt ofta. Åkt helt vilse!! Dagen bjöd på utmärkt skare vilket innebar att man drog ut en sväng på skidorna. For och utforskade ett nytt skogsparti som jag aldrig varit i förr. Åkte runt ett tag innan man kom på att man skulle börja dra sig hemåt. Men det skulle ju vara tråkigt att åka precis samma väg tillbaks tänkte jag, vilket ledde till att jag körde lite på känn. Efter ett tag kom jag på att jag inte hade någon aning om vars jag var. Dock var det soligt som tur var så man hade iaf lite koll på riktningen. Kom till slut ut på en sjö, och jag trodde inte ens att det fanns en sjö i det där området. Då kände man sig lite lost. Sedan såg jag en bil som körde förbi mitt ute i skogen, trodde jag, men sen visade det sig att jag 50 meter från ryssbältvägen. Blev lite förvånad över det. Ibland bjuder träningen på lite extra spänning i vardagen...
I övrigt har dagen varit ganska lugn. Hjälpte till att byta däck på brorsans bil också. Vi var inte riktigt lika snabba som ferraris serviceteam, men nästan...Nu väntar 10mila i natt. För er som inte vet vad tiomila är så skulle man väl kunna likna det vid orienterings svar på fotbollens champions league. Stafett med 10 sträckor per lag. Jag sitter nog klistrad vid datorn ett bra tag framöver.

Tillbaks i kung Bores rike :(

Jaha, nu var man hemma i det pissiga Norrbotten igen och här ligger naturligtvis snön meterdjup. Är så less på snön och vintern nu att jag bara vill spy. Skulle vara bra om det var skare, men nu är det inte ens det. Kanske detta beror på att det är tungt att återvända till vintern nu när man har fått en smak av sommaren. Lägret i Göteborg var grymt, på alla vis. Förutom att vi bodde inträngda i världens minsta fyrabäddsrum. Har verkligen hittat känslan i orienteringen. Av totalt åtta träningspass har jag bommat mindre än minuten på fem. Nu gäller det bara att hitta farten i bena innan kommande tävlingar så kan det bli riktigt roligt.

Även vid sidan av det träningsmässiga var lägret en höjdare. Mycket kortspel blev det som vanligt, och som vanligt var det även mer eller mindre ärligt kortspel från vissa håll. Även en hel det annat roligt, som dock inte blir lika roligt återciterat på en blogg, inträffade. Igår avslutades lägret på ett något onyttigt sätt. En pizza, ett skrov på Max och flygresa hem. Ruggigt skönt att slippa en 16-timmars tågresa hem i alla fall. Nu är man dock något trött i sina ben så denna dag blir förmodligen av det slöare slaget. Har mina tre relativt nyinköpta DVD-filmer att se...

Norska gränsen

Idag har träningen bedrivits vid den norska gränsen, närmare bestämt vid Svinesund. Värt att veta om Svinesund är att där finns; en cool bro som går mellan Sverige och Norge, godisfabriken som säljer över 1000 sorter lösgodis och att Idefjordens SK:s klubbstuga ligger där. Det var vid den sistnämnda vi tränade idag. Terrängen var annorlunda och bjöd på en mängd stup, vilket ställde krav på vägvalstänket för att min inte skulle "köra fast" mot ett 20 meters-stup. Första passet gick riktigt dåligt. Tycker inte om att köra så kallade "bergvikare", en vägvalsövning i par.  Andra passet gick dock riktigt bra.  Bommade cirka 45 sekunder. Tog kanske ett dåligt vägval också, men sånt händer ibland som sagt. Sammanfattningsvis två nyttiga pass inför SM-Lång i september, som avgörs på grannkartan.

I klubbstugan drevs duschen med gasol. Man stöter alltid på nya grejer. Detta var kanske inte den bästa grejen. Vattnet var antingen kokhett eller som oftast iskallt. Vi körde även förbi Chex-fabriken, (försök till skriftlig imitation av göteborgskt uttal), idag.

Om ni vill ha något att fundera på kan ni alltid fundera på vad en halvtjej är för något!! Om ni lessnar på att fundera kan ni fråga Fredrik Ögren, för övrigt blivande älvsbybo och elev på skidlinjen!?

// Han som nästan var i Halden idag

Snötrampen

Idag var det så dags för tävlingsdebut. Det gick faktiskt riktigt bra, speciellt med tanke på att det var årets andra pass med karta i handen. Bommade bara 1.30 på hela loppet, trots bitvis lurig orientering. Dock drog jag ett vägval som var sämst. Tyvärr rök nog 4:a placeringar där. Dock är det lätt att sånt händer i terrängtyper som man inte är helt van med. Blev 12:a till slut av ungefär 30 startande. Det är hårt att löpa seniorklass. Nu känner jag mig oerhört taggad inför kommande tävlingar. Men först väntar lite nyttig träning här i Göteborg. Sammanfattningsvis en oerhört rolig säsongsstart som bjöd på riktigt fina banor. Nu är man igång, äntligen!!

Sträcktider

Nu väntar mer sociala aktiviteter fram till läggdags. Vi har ju hela storstaden Göteborg att upptäcka!!

Ps. Vädret är fortsatt fint. Även gårdagens "krampprognos" stämde. Ds.

Underbart

Så var årets ol-premiär avklarad. Fantastiskt var det bästa ordet att beskriva det med. Riktigt lurig medeldistans på JVM-kartan från ifjol bjöds vi på. Dock märktes det att man inte hade löpt orientering sedan SM-medel i september förra året. Man var ringrostig. Blev mindre misstag på 3 av banans 23(!) kontroller. Var en hyfsad debut trots allt. Nu ser man fram emot morgondagens tävlingspremiär. Finns en viss risk för kramp dock, men det blir nog roligt ändå. 

Att åka tåg är verkligen drygt. Även om man lyckas somna så vaknar man med rygg som känns som att den kommer att gå av. Det finns ingen som kan ge mig lite massage? För övrigt är vädret här i Götet riktigt härligt. Shorts var dagens byxval. Kommer nog kartor med mera senare. Kan iaf lova att försöka fixa lite senare.

Äntligen dags!!

Idag bär det äntligen av söderut mot förhoppningsvis värme och framförallt barmark. Jag ska på  ol-läger i Göteborg. Som jag har laddat för årets ol-säsong. Har egentligen varit mitt enda mål sedan JVM var över, och imorgon inleds den så äntligen. Allting är klart, kompassen är hittad, nylontröjorna likaså, löpsteget är trimmat och viktigast av allt, matchvikten är funnen.  På måndag väntar dessutom årets tävlingsdebut, Snötrampen. 12 kilometer lång och tuff långdistans väntar, med ett ganska hyfsat startfält dessutom. Mer info finns på Fjärås AIK:s hemsida nedan.

Snötrampen 2009

Nu måste jag ta mig en liten packning och en liten dusch efter dagens morgonjogg. Finns ju vissa som av någon underlig anledning klagar på intorkad svett ;P

// 21,4

Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?

Nu var man mätt. Magen är fylld med ägg, påskskinka, påskmust och andra läckerheter som hör påsken till. Fy, jag känner mig riktigt onyttig och inte har man hunnit träna idag heller. Usch och fy. Snart rullar man väl fram. Dagen började för övrigt med ett klassiskt panikplugg. Dessvärre var det helt i onödan eftersom dagens matteprov var det lättaste sedan årskurs 7 ungefär.

Idag hade jag faktiskt utvecklingssamtal. Även om jag inte behöver ha förälder närvarande nu för tiden, tog jag tillfället i akt att ha med mamma. Allt för att få tyst på hennes gnäll för ett par veckor eller så. Det verkar fungera även denna gång. Nu var man så hemma i Kalix på en kort påskvisit. På lördag bär det nämligen av söderut till Göterborg och förhoppningsvis sommaren, eller i alla fall våren. Helt klart blir det i alla fall barmark. Det blir förmodligen trevligt. Förhoppningsvis ska man även få sin dos av nylon. Var alltför länge sedan sist...  Förhoppningsvis blir det lite go träning också.


Less på snön

Igår inleddes så årets Tour de Kanis. Som vanligt är jag lagom otaggad för allt vad skidåkning heter denna tid på året då man drömmer om barmark och brudar i nylon. Den inledande deltävlingen var hemlig, dock gick det mycket rykten och spekulationer om att den skulle inkludera någon form av utförstävling. Så rätt vi fick. Vi åkte med bussarna upp till bommen och fick reda på att störtlopp ner för Storkanis var den första grenen. Tyvärr var föret dåligt och det gled dåligt. Jag har personligen inte haft bästa uppladdningen inför denna gren. Senaste månaden har snarare gått ut på att gå ner i vikt, vilket inte är alltför optimalt utför. Inte helt oväntat vann Lysholm, ytterligare ett bevis på att fysikens lagar gäller!!

Andra deltävlingen skulle vara skidO. Dock tycker jag att det inte var särskilt mycket O och väldigt mycket skid. Eller möjligen en parodi på den sport jag älskar. Kändes som att anmäla sig till H 21 E på en tävling och sedan när man plockar upp kartan från kartlådan så är det en inskolningsbana. Vilket även visade sig i resultatlistan. Åkte helt enkelt inte nog fort.
 
Just nu laddar jag för ytterligare en sväng med avläsning av fjärrvärmemätare. Oh så underbart... not. Jaja, finns inget val. Man vill ju till Ramsau nästa år.  


Sist det begav sig. Då man var ung och gick i ettan.

 

Skeda med ketchup?

Helgen var ganska lugn. Jag tränade lite grann, närmare bestämt 7 timmar. Var fint. Öhh, finns inte så mycket mer att skriva om. Jag agerade även levande snöslunga hos mormor. Jag hacke och borre och brände och sen  gav jag upp...  För dom okunniga kan jag informera att det sista var en aning pistvakt influerat. Något så roligt skulle jag aldrig komma på själv.

Idag har jag tränat, inte helt oväntat. Har även hunnit med EN lektion. På lunchen kläckte jag även dagens visdomsord: "Jag tycker inte om att skeda med ketchup." OBS! Det är inte precis som det låter, utan litelite annorlunda...

Jag har även träffat många trevliga och vissa lite mindre trevliga människor. Har knackat dörr nere på Östermalm och läst av fjärrvärmemätare. Man får även se att det finns en del fina hus här i byn. Dock är det drygt att resten är gruppen så slöa att man får göra nästan allt själv...

Klappat och klart för ikväll


I'm not dead, yet

Jag lever faktiskt hur otroligt det än kan verka med tanke på min uppdateringsfrekvens den senaste tiden. Även om jag seriöst trodde att jag skulle dö onsdag förra veckan. Mycket har hunnit hända sedan sist. Har åkt masstarts-SM i Övik. Efter ett lopp som i det stora hela var bra så sumpade jag troligen ett silver på en kontroll och slutade än en gång på den retliga fjärdeplatsen. Får hoppas att min första SM-medalj sedan H15 kommer nästa säsong istället. Har fyra fjärdeplatser sedan dess. Har även hunnit med att träna riktigt bra, sen blev jag tyvärr sjuk. Onsdag förra veckan var det som värst, mådde så dåligt att det kändes som att döden väntade runt hörnet. Sedan vände det dock och tillfrisknandet gick ganska så smärtfritt. För att samla in en slant till skidlinjen läser vi just nu av fjärrvärmemätare på byn. Detta leder till att vi "våldgästar" många hem. Jag och Niklas stötte på många olika personligheter under vår runda på Östermalm igår, vissa trevligare än andra. Dom flesta var dock riktigt trevliga, speciellt dom som bjöd oss på godis!!
Ikväll föll vi för ett litet udda infall med Calle H i spetsen. Han kom på den lysande idén att vi skulle dra på tjejkväll. Bussarna var ju gratis så då kan man ju passa på att vidga vyerna en aning, tyckte iaf jag, Najk och Calle. Kvällen innehöll en del höjdpunkter. Som till exempel en billig makeover av min stil på JC, starfucking på Carlings (Britta Norgren), årets första mjukglass och mina två kompanjoners udda "nicktävling". Kan även nämna att det var tjejer överallt. Som en anonym vän uttryckte det: "Det är ju så många tjejer att man inte vet vilket håll man ska titta åt."

Kan försöka lova tätare uppdateringar i framtiden, kan dock skylla på att internet här på ugglan har varit ur funktion i en vecka. Detta tack vare vissa smärre handhavande problem hos bodensaren på våningen över mig.

Bifogar även en låt som faktiskt passar in till dagens rubrik i viss mån...


RSS 2.0