Viander!

Nu har jag fått några pass på barmark här i Clermont Ferrand. Det är nice även om prestationerna har varit minst sagt varierande under träningarnas gång. Såväl tekniskt som fysiskt. Fyra veckors vila är inte optimal uppladdning för ett tufft träningsläger. Terrängen är även ganska risig och svårforcerad, vilket sätter sina spår. Se bilden nedan...Har fortfarande flera pass kvar. Det blir nice, om kroppen håller ihop.

Allt för denna gång! Vi ses.


Frankrike imorgon!!!!

Dom senaste veckorna har varit tunga, riktigt tunga. Viruset(?) har varit ihärdigt. Senaste veckan har det känts något bättre dock och imorgon bär det av till Frankrike på träningsläger!! Kan bli ett redigt fiasko, men den risken utsätter jag mig gärna för. Pallar inte att dryga en vecka till i byn utan träning. Nu bär det eller brister det. Och brister det så kan jag ändå få grym teknisk träning!!
Terrängen vi ska träna i är verkligt utmanande, ja rentav mytomspunnen för att den är så extremt svårorienterad. Har faktisk tjuvtränat i terrängen redan via CF. Redan många spikar där. Får se om den verkliga terrängen är lik den i spelet...
Clermond Ferrand heter förresten stället vi ska till.
I helgen fick jag trevligt besök gånger två i Kalix. Jojje bodde hemma hos mig i samband med DM-tävlingarna i längd. Riktigt trevligt att träffa den gamle räven. Agerade även coach under lördagens distanslopp, och enligt vissa fick jag faktiskt väl godkänt för min insats. Ett tag efter Jojje dragit ringde Grabben och kom förbi tillsammans med Madde. Lyckades få snålskjuts till byn och dessutom en god burgare i Börtis på köpet. Riktigt lyckat :P
Har redan packat klart faktiskt!! Vilket inte är normalt för mig...
Har packat ner kameran så det kan mycket väl tänkas att några bilder från lägret dyker upp här så småningom.
Adieu

Säsongen avslutad, dags att förbereda nästa!

Nu är handduken definitivt kastad. Inte blir det någon VC-avslutning för min del heller. Kan bara konstatera att skidsäsongen är helt över för min del, sånär som på något fint skarpass efter påsk kanske. Just nu gäller det att se de små sakerna som skänker glädje i tillvaron. Som till exempel att snön ligger djup i södra Sverige, och att det ser ut som att cup-premiären i orientering kommer att skjutas en bra bit framåt våren. Tränar det jag kan så länge. Alltså rehab och CF. När viruset väl släpper gäller det att ha fötter som tål mycket och stenhård löpträning för första gången på många år. Även kosten och sömnen är saker är saker jag prioriterar extra för att komma tillbaka lite snabbare förhoppningsvis.
Alltså är det god natt som gäller nu!!
Gratulerar även Grabben till hans utomordentligt fina lopp idag. Och viktigast av allt, han kissade på strömnäsarna ;)

Jahapp

Nu är det klart att det inte blir något JSM för mig. Den konstiga känslan i låren härstammar troligen från ett skumt virus som helt förhindrar träning av hög intensitet. Inga egentliga sjukdomssymtom, förutom en sjuklig mjölksyrebenägenhet i kroppen Även världscupfinalen hänger mycket löst. Skulle tippa att oddsen är 5-95, för-mot, och då är nog ändå dessa odds något av önsketänkande.
 
Kan inte beskriva min besvikenhet med ord just nu. Efter uttagningsfloppen tidigare i vinter har jag laddat och fokuserat all träning på ett enda lopp, 10 kilometer skate på JSM. Just snygg tajming att däckas av ett virus veckan innan. Denna otursförfyllda säsong fylld av "stolpe ut" har verkligen fått sin krona på verket. Inte blir det bättre av att normal träning inte är att tänka på. Mitt normala liv går inte att leva just nu. Vad gör man då? Jag vet inte...

I feel my world shake
Like an earthquake
Hard to see clear
Is it me? Is it fear?

Hopplöst? Nej då!

Alltjämt känns kroppen seg och sliten som en gammal disktrasa. Börjar kännas lite hopplöst med bara en dryg vecka kvar till JSM i längd. Fast vem vet 90%, kanske mer(?), av de svenska elitidrottarna brukar ju träna ner sig för att sedan lätta på träningen när de vill komma form. Även om jag inte själv tror på denna metod, får jag just nu hoppas på att den fungerar bra eftersom den är mitt enda alternativ nu. När det vänder formmässigt brukar det dock gå undan, så jag har inte gett upp hoppet om toppform än!
Inte mycket har hänt idag. Snön har vräkt ner ute. Nu har det snöat konstant i tre dygn och det ska snö hela morgondagen också!! Dagen har även innehållit en del snöskottning. I brist på fysisk träning blir det en hel del teknisk träning framför datorn istället. CF är verkligen suveränt.

RSS 2.0