22,5 poäng

Fick till baka tentan på envariabel 1 på sista lektionen innan jul. Är nöjd med en stabil 4 på den, även om högsta betyg inte var långt borta. 3/4 av min första högskoletermin är nu helt avklarad. 22,5 poäng. Skönt. Övrigt värt att notera från den sista lektionen är att jag hade Håkan Persson, min kompis/konkurrent Hans storebror som lärare. Dom är så sjukt lika att det faktiskt kändes som att ha lektion med Hans!
 
Nu befinner jag mig i Kalix efter en lång, men trevlig bilresa tillsammans med syrran igår eftermiddag. Tog längre tid än normalt och vi passerade flera olycksplatser, men resan gick bra och vi kom fram helskinnade. Fast vi var grymt nära soppatorsk i Piteåtrakten. När vi slutligen svängde in på macken var det bara 1,4 liter kvar i tanken. Det gäller att leva på marginalerna.

Idag kom jag på en bra träningsform i den nu rådande kylan och snödjupet, snöskopulsning! Fungerade riktigt bra. jobbigt, varmt och mysigt ute i skogen. Blir nog fler sådana pass under lovet. I alla fall så länge det är kallar än -20.

Har kung Bore tatt lavemang?

Då var säsongens riktiga skidOpremiär avklarad. Träning och tävling i dagarna fyra. Det blev en lyckad helg på många sätt, så när som på den resultatmässiga delen. Jag gräver inte ner mig över det. Hade inga direkta förväntningar inför helgen heller. På många andra sätt måste jag säga att helgen var riktigt lyckad. Aldrig förr har jag varit med om att servicen varit bättre på en skidO-resa med skidlinjen trots att jag nu är inne på min 5:e säsong som deltagare på sådana resor. Boendet levererade, maten levererade, flera fjuniga juniorer levererade och slutligen levererade så levererade kung Bore så till den milda grad att vi nästan aldrig tog oss hem. Resan Sandviken - Umeå tog närmare 9 timmar, trots att Sture rattade bussen hela vägen!! Var Stures uthålliga rattande genom snöyran möjligen veckans största prestation??

Nu är jag inne på mina sista skälvande skoldagar innan jullovet. Fick idag reda på att jag har fått godkänt på laborationen på envariabelanalys 1. Imorgon får vi veta tentaresultaten och jag håller tummarna för att jag då ska kunna bocka av ytterligare 7,5 högskolepoäng. I så fall är jag uppe i 22,5 avklarade högskolepoäng. Det vore en värdig avslutning innan jullovet som börjar imorgon vid lunch!! Då bär det av hem till det underbara Norrbotten igen för julfirande :) 

 
Bjuder på en riktig julklassiker ovan för att komma i stämning inför helgen. Är det någon låt jag förknippar med julen så är det denna!!

Tisdagar <3

Imorgon bär det av till Högbo. Där väntar en spännande skidO-premiär. Jag har ingen aning var jag står för närvarande såväl fysiskt som tekniskt. Det lär visa sig på lördag!
Idag blev ännu en effektiv tisdag. Förmiddagsföreläsning på universitetet, eftermiddagsplugg på stadsbibblan, middag på Lottas, cappucino på Station och löpintervaller på Nolia kallar jag ett fint dagsverke. Lägg därtill att jag krönte dagen med lite packning, inte konstigt att klockan har hunnit bli mycket nu. Tar en datorfri helg, det blir nice. På återseende.

En genomkörare

I förmiddags körde jag en träningstävling, 13 km skate med masstart. En klart steg framåt jämfört med förra helgen, men då jag skulle försöka rycka ifrån min gamle Kalix-kompanjon Jens i varvningen blev jag trött och sen kontraryckte Jens och körde ifrån mig. Kom imål på en andraplats 22 sekunder efter Jens. Idag är jag nöjd med det. Blev en bra genomkörare. Kan bara än en gång konstatera att SM-spåret på Gammlia är riktigt roligt och bjuder på fin skidåkning. Nu blir det lite skidor på TV innan eftermiddagens löppass.

TragisktNormalt sett brukar jag ju inte kommentera politik på denna blogg. Men någon gång ska ju vara den första och efter att ha hört detta uttalande från vår så kallade miljöminister kan jag inte hålla tyst! Vart är det här landet på väg, med en riktig mupp på en av de absolut viktigaste ministerposterna i dagens samhälle? Det vill jag nog inte ens veta...

Nothing is real but pain now


Det finns bara en låt som passar in en kväll som denna, efter att ha kört 10000 meters-stafett i tremannalag. Vårat lag klarade tyvärr inte världsrekordet, vilket det topppade förstalaget dock klarade galant. Vår tid blev 26.52, dryga halvminuten efter den flygande etiopiern Bekele. Mitt livs första tvåhundringar var det, och det blev 16 stycken i princip maxade. Kan knappt gå nu och vill inte ens tänka på hur det kommer att kännas imorgon.

Annat värt att notera som hänt sen sist:
Har tentat av derivatorna och börjat med integralerna.
Har uppfyllt en dröm med några år på nacken. Käkade mitt livs första Calskrove (inbakat skrovmål) förra helgen.
Har för första gången lyckats med att komma sist på en nationell cuptävling. Är dags att sluta inbilla mig att jag kan åka sprint nu ;)

RSS 2.0