Heavy shitMy Life Suffocates
Planting Seeds of Hate
I've Loved, Turned to Hate
Trapped Far Beyond My Fate

I Give
You Take
This Life That I Forsake
Been Cheated of My Youth
You Turned this Lie to Truth

Anger
Misery
You'll Suffer unto Me

Pure Black Looking Clear
My Work Is Done Soon Here
Try Getting Back to Me
Get Back Which Used to Be

Fint eller?


Fin dag

Dagen har förflutit bra. Den inleddes med morgonjogg före frukost, sen skola och sen ett pass skidor. Skidpasset var underbart, solen stekte, skidorna gled lätt och jag åkte i uppkavlade tights och kortärmat. Det enda som var mindre underbart var min krasch. Den något isiga snön var ganska hård, vilket ledde till att mitt balansfel resulterade i näsblod, skrapsår och blodiga ABK-tights. Sedan följde ytterligare skola, gjorde ett religionsprov som var enkelt. Tvn har även bjudit på VC från Stockholm idag, slottsprinten. Var inte lika skitig snö i huvudstaden som förra året i alla fall, då såg det tråkigt ut. Under kvällen har dagens tredje träningspass genomförts löpintervaller + styrke. Kanisbacken var fin att löpa i. Folkangymmet var ryssigt att gymma i (som vanligt). Sammanfattningsvis en bra dag, med drygt fyra timmar träning.

Imorgon bär det av på någon grej på LTU, hela dagen. Kan bli skoj, eller tråkigt? Är inte helt säker på vad jag tror....

Sol+löp=nice

Nu var man så tillbaks i byn efter drygt två veckors frånvaro. Lite skönt att komma tillbaks till sina vardagliga rutiner på nytt faktiskt. Efter JSM väntar nu SM i skidO i Övik närmast tävlingsmässigt. Dock ligger mina mål längre fram nu, är mindre än tre veckor kvar till ultralång-SM i orientering. Så just nu ligger jag i hårdträning för att få igång löparbenen till dess. Igår var jag och Johan ute på ett riktigt fint löppass, 2 timmar blandat skoterleder och snöpulsning. Kan rapportera att trots den varma temperaturen senaste tiden råder det ingen snöbrist på storkanis. Bitvis sjönk vi ner till midjan i snön. Jobbigt, men ganska roligt faktiskt, iaf om man frågar mig. Vädret är även mycket stekigt, soligt och varmt, igår låg jag till och med ute och solade i bara shorts!

Måste avsluta med dagens skönaste citat (hittills iaf):
"Jag vill inte känna mig som ett kvinnoben i ansiktet"
Upphovsmannen Adrian kläckte detta när vi funderade på hur det skulle vara att raka sig i ansiktet med en sån där benrakhyvel som tjejer brukar använda.
JSM över

Nu är denna tävlingsintensiva vecka över, eller i alla fall så gått som. Kanske det är lägligt med en summering utav detta JSM, mitt tredje.

Torsdag, sprint:
Ett riktigt bottennapp som bäst sammanfattas med ett ord, eller kanske två? Seg och stum. Var inte ens nära att gå vidare. 

Fredag, vilodag, finnjogg:
En tripp hem till Kalix. Var grymt seg på den dagens jogg. I övrigt kan dagen sammanfattas bäst med ordet: mat. Åt massor för att tanka inför den 20 kilometer långa dubbeljakten dagen efter. En lite shoppingrunda i stans stolthet, Gallerian. Dock fanns inget vettigt att köpa, inte särskilt oväntat.

Lördag, 20 km dubbeljakt:
Efter en perfekt uppladdning på förmiddagen komplett med finnjogg, var jag taggad för vad som på förhand var min bästa distans. Efter smärre kalabalik i vallaboden, stod man så småningom på startlinjen och startskottet gick. Efter en dålig start och en klassisk del som bekräftade att jag helt enkelt inte kan åka klassikt låg jag 44a vid skidbytet. Kan väl även nämna att fästet var i det närmaste obefintligt. Kan lugnt säga att jag hade bakarennt. Glidet var dock riktigt bra. Efter skidbytet fanns det bara en växel, full fart. Matade på och plockade placering för placering. Riktigt skönt. 18e skejttid ledde till att jag avancerade till en slutlig 31a plats. Surt att missa topp 30 med liten marginal, men jag var ändå ganska nöjd. 

Söndag, nederluleåstafetten:
Vi valde att stå över JSM-stafetten, istället blev det nederluleå för vår del. Snacka om kontraster, ena dagen elitfokuserat SM och nästa kul och avslappnad breddtävling. Min kropp var inte den bästa idag. Kan säga att man seeeg. Kanske inte så konstigt dagen efter säsongens bästa lopp. Vi i ABK slutade tvåa, vilket för övrigt även var min placering på min sträcka.

Sammanfattningsvis kan man säga att detta JSM för mig var ganska lyckat. Gjorde nog årets bästa lopp i årets viktigaste tävling, och det är ju alltid skönt. Är framförallt nöjd med att jag hade 18e tid på skejtdelen, det är nog rentav det bästa jag någonsin har gjort i längdspåret. Varför kunde det inte ha varit ett 15 km-lopp i skate? Nåja, man får ju inte allt man önskar sig. Nästa år är det mer skate på JSM-programmet, det blir nice!!!

Kan bjuda på lite bilder från veckan:
Observera Hinkens riktiga fightingface (efter 400 meters åkning).


Man kan bli trött av att tävla, rejält trött.


Poserar med skidorna som proffsen ;) Nöjd efter genomförd dubbeljakt.

// Walling Waller


10 km

Dagens klassiska mil var ganska bra faktiskt. Bra i 7-8 km iaf, på slutet blev man lite trött, men det ska man ju vara då man plågar kroppen tills man nästan spyr. Stum Björn var inte långt borta på slutet, men han hann aldrig bita mig ordentligt. Blev en 41a plats för mig. Inte så mycket att snacka om egentligen, men med tanke på min träningsbakgrund i klassiskt denna säsong är jag nog ändå ganska nöjd. Annars görs inte mycket, nyss såg vi en film som var ganska grym, Crank. Eller iaf om man gillar actionspäckade rullar. Skönt med en film som inte kräver så mycket tankeverksamhet när man ser den. Fick dessutom åka på ett par legendariska skidor idag, ett gammalt Niklas Jonsson-par, numera i coach Uffes ägo. Dom gick fint. Imorgon väntar sprint, får se hur den gamla kroppen mår då. Målsättningen får väl vara att gå vidare, men det kan bli tufft. Dock måste man ju satsa offensivt då man står på startlinjen, annars är det ju ingen idé att vara med. Kanske borde försöka skriva något roligt också men det orkar jag inte nu. Är alldeles för trött just nu...


Taggar

Just nu befinner jag mig hos grabben i Börtnäsheden. Just nu laddar vi upp inför JSM med lite fotboll på tv. Tyvärr blir Real krossade av Liverpool. Får hoppas att det går bättre för mig imorgon, än det gör för Real nu. Annars kan det bli tungt. Formen är god, eller det kanske bara är någon slags mental peppning från min sida? Får väl se imorgon. Har inga egentliga förväntningar. Bra på sitt sätt för då kan man ju inte misslyckas. Finns inte så mycket mer att skriva om idag. Får räcka så här. En vaggvisa kan jag dock bjuda på så här på kvällskvisten.
Chaffis

Ett snabbt inlägg ikväll, det är allt jag hinner med. Har fullt upp med packning. Imorgon bär det av till JSM, och boende på hotell Börtnäs hos grabben. Huvudsakliga sysslan idag har varit att valla skidor. Ganska drygt, speciellt med tanke på att jag rengjort dom klassiska skidorna mycket noggrannt, helt i onödan för Grabben har kommit på att vi ska köra klassiskt imorgon. Jaja, finns inget att göra åt saken, blir inget bättre av att gnälla offentligt. Idag har jag även agerat personlig chaffis åt mina föräldrar. Till jobbet, på lunchen och från jobbet, överallt har jag och passaten fått jobba hårt. Fast dom har ju skjutsat mig många mil i sina dagar, så det är väl bara rättvist att jag börjar betala tillbaka nu när jag kan. Beställde även brillorna idag. Skrällde lite grann och tog ett helt random par som inte följde med mig hem tidigare. Ni läsare får kanske se dom någon gång.  Idag har även min far firats för tidigt på grund av sin kommande födelsedag. Han fyller.... Just det, det är fult att prata om gamla personers ålder, så det undviker jag idag.
 
Avslutligen måste jag dementera ett rykte. Fick höra från i detta fall anonym person att jag har flickvän. Det kom dock som en stor överraskning, inte minst för mig själv. Förstår inte hur personen fått för sig det. Är det möjligen genom att misstolka något jag skrivit här? Om någon fler har fått för sig det kan jag dock säga att jag är fruktansvärt singel. OBS, detta är ingen kontaktannons, bara ett klargörande. Men om det finns någon kvinna med fast inkomst (studiebidrag går också bra) där ute, så är jag tillgänlig ;P hehehe

Oma-wannabe

Dagens inlägg tillägnar jag en riktigt stor idrottsman. Har alltid tyckt att Olli-Markus Taivainen är en mycket duktig och imponerande skidorienterare. Efter VM som avgjordes i veckan har jag dock ändrat uppfattning, han är fenomenal. För en dryg månad sedan sopade han rent på JVM, och nu tog han tre individuella medaljer på stora VM, en i vardera valör. Oerhört imponerande och han visar att bara man lägger ner jobbet så betalar det sig. Bara man vill tillräckligt mycket och är villig att satsa och lägga ner det jobb som krävs kan man nå hela vägen. Jag vill också bli så grym, nu börjar det bli dags att satsa seriöst, eller i alla fall försöka. Så nu ska jag gå och sova, måste hinna sova för imorrn väntar "finnjogg" innan frukost. Har kört det denna vecka och det är faktiskt riktigt skönt, kalla mig idiot om ni vill, men jag är knappast ensam om det. Olli gör det också iaf och det räcker för mig. I övrigt väntar nu dom sista förberedelsera inför JSM i längd. Formen känns på uppåtgående, hoppas få till bra prestationer i säsongens sista(?) längdtävlingar. Blir hur som helst skönt med ytterligare en veckas lov.Om någon råkar ha några mer åsikter angående brills så är det bäst att komma med dom nu, för imorrn bär det av till optikern igen!!

Varför oroa sig?

En gammal goding att lyssna på om ni vill ha some music medan ni läser...
Baby I see this world has made you sad
Some people can be bad
The things they do, the things they say
But baby Ill wipe away those bitter tears
Ill chase away those restless fears
That turn your blue skies into grey

Why worry, there should be laughter after the pain
There should be sunshine after rain
These things have always been the same
So why worry now

Baby when I get down I turn to you
And you make sense of what I do
I know it isnt hard to say
But baby just when this world seems mean and cold
Our love comes shining red and gold
And all the rest is by the way

Why worry, there should be laughter after pain
There should be sunshine after rain
These things have always been the same
So why worry now

Slutspelstider, dock utan slutspelsskägg

Idag har så indianslakten börjat. 5-1 i första kvarten till Luleå! Fattar inte att Frölunda valde Luleå, om man tittar på statistiken från säsongen är det väl det sämsta valet man kunde göra. Nåja, som lule-fan ska man väl inte klaga. Kanske blir det en ny Wounded Knee? Jag hoppas på det i alla fall! Trots att det är slutspel nu så skippar jag nog slutspelsskägget. Har fått nog av skägg för det här året.Idag tränade jag för övrigt inför ögonen på förbundskaptenen i längdåkning! Låter kanske lite märkvärdigare än det var. Joakim Abrahsson befann sig ute i spåret, samtidigt som jag körde mina dödliga sprintintervaller. Även om jag tyckte jag åkte fort, riktigt fort, imponerade det dock knappast på Jocke, som ser Jönsson och grabbarna dra på titt som tätt. Ett bra pass för mig hur som helst, var länge sen jag hade så mycket syra. För övrigt måste jag slå ett slag för det här med körkort. Är riktigt skönt att bara kunna ta bilen och dra när man ska någonstans. Tänk att få slippa vänta på sina ständigt försenade föräldrar för att få skjuts. Riktigt skönt. Börja känna mig lite smått gammal nu. Idag hade jag med största sannolikhet min sista gratis-tandvård. Är dyrt att bli gammal.

Dagens citat idag kom från ett högst oväntat håll. Var faktiskt min mormor som kläckte ur sig nedanstående citat:
"Kan du inte strippa med glasögonen"
Jag tror (och hoppas) att hon inte riktigt menade det. Glasögonen fick hon dock se, men jag hade lite mer saker på mig också :)

Ps. För er obildade som inte fattar det där med Wounded Knee kanske denna länk kan vara infomrativ! Ds.

Glasögonorm, snart i alla fall

Hej alla trogna läsare! Måste väl uppdatera någon gång ibland även om det är lov. Idag var jag till optikern och gjorde en synundersökning, och precis som jag misstänkte var min syn under all kritik. Dock tilräcklig för att köra bil utan brillor, men inte mycket mer. Så just nu har jag ett gäng bågar hemlånade för att välja de rätta. Ni läsare kan få hjälpa till om ni vill. Kom gärna med kommentarer och synpunkter, jag är idel öra.


1.


2.


3.


4.

Lysande bildkvalité med webcam!!! Not.

Idag har jag även fyndat en väst på rea, för övrigt den jag har på mig. 50% rabatt är inte så dumt. Mina nya Asics Gel Kayano som jag köpte i förrgår är också ett köp som jag är riktigt nöjd med.  Om någon tror att jag har blivit shoppingfreak/camfjortis på heltid, kan jag dock intyga att jag även tränar en del. Faktiskt riktigt bra. Har hunnit löpa nyskorna två gånger redan. Just nu genomför jag ett litet projekt som går under kodnamn "Beach 2009". Vad det går ut på kan jag inte avslöja, eller jo det kan jag väl egentligen göra, men jag har inte tid just nu. Får bli senare under veckan, om jag har tid. Igår var jag faktiskt på bio, med min mor dessutom. Var en liten skräll, är inte så ofta man går dit, framförallt med mamma.  Vi såg män som hatar kvinnor. Den var riktigt bra. Måste nog säga att det var en av de absolut bästa svenska filmer som jag någonsin sett. Undrar om den inte till och med är DEN bästa. För övrigt oväntat att den faktiskt hade världspremiär i Kalix. Är inte många filmer som har det.

// Camfjortisen

Latmask

Idag har jag varit riktigt slö. Känns som att latmasken har drabbat mig. Hoppas att det är kortvarigt. Började dagen med att stiga upp tidigt för att träna, bara för att upptäcka att det var -25 ute. Så då hamnade man framför vasaloppet hela dagen istället. Var riktigt spännande och Tynell var fruktansvärt imponerande i slutet. Vilket tryck i stakningen! Var även kul att se Blomgren en snabbis i TV-rutan, även om han inte riktigt hade samma tryck. Sedan bar det av till Luleå, där jag lämnade Saras skidor och hälsade på bror. God mat och gott sällskap. "Återupptäckte" en riktig gammal legendar i brorsans skivsamling, Cat Stevens. I övrigt har jag känt mig mycket trött hela dagen och så fort jag reser på mig snurrar det i hela skallen. Hatar blodtrycksfall.

  

RSS 2.0