NSAID

Vad har hänt sen sist? Tyvärr i princip ingenting på tåfronten. Förra veckan kändes den bättre, men min orienteringscomeback med ett miserabelt medellopp i lördags blev även en tåontcomeback. Efter en dag i väntrummet på Norrlandskliniken blev jag lovad en röntgentid inom en snar framtid, alltid något. Tills dess är det bara att köra på med alternativträning och antiinflammatoriska preparat.
 
Som skadat proffs/arbetslös konsumerar jag mycket nyheter om dagarna. Idag stötte jag bland annat på denna intressanta nyhet. Ännu ett bevis på att "pojkarna är förlorare i dagens skola", som min mamma brukar säga?
Efter lördagens besvikelse i Kvarnfors följde en annorlunda kväll för min del, som till slut mynnade ut i att jag på något sätt satt där med ett twitter-konto. Har aldrig förstått mig på det här med twitter förut, tycker mest att det har känts som ett sämre alternativ till blogg. Efter att ha gett det en chans i några dagar har jag dock börjat förstå mig på dess popularitet.
Avslutar denna rekommendationsorgie med serien Berglins. Kanske är det gubbhumor, men i så fall får jag erkänna mig själv som gubbig!

Holmsund

Bjuder på en karta för att sätta lite färg på bloggen. Kartan kommer från Holmsund och mitt senaste orienteringspass.

Ond tå = dålig koncentration

Nummer ett avklarat, många kvar

Mitt första 10mila är nu avklarat. Jag levererade ett stabilt lopp, även om benen inte var jättepigga. Hela laget levererade stabila lopp och det resulterade i en helt okej placering, 47a. Näst bästa placeringen för IFK Umeå genom tiderna, faktiskt.

En tråkig nyhet är att jag har dragit på mig en stukad tå som har hindrat mig från löpning den senaste veckan. Hoppas att det ska lösa sig. För tillfället blir det mycket cykling för min del.

I helgen var jag till Stockholm med familjen. Det var trevligt och dessutom blev det en riktigt bra tidpunkt för resan. Perfekt att resa bort när jag ändå inte kunde springa.

Just nu är jag i Kalix och hoppas att det ska vara så pass lite snö i skogen att det ska gå att rita karta imorgon. Det har sett något oroväckande ut på sina håll under mina träningsturer de senaste dagarna. Får se om det blir fiasko imorgon bitti...

Topp-160

Aldrig har jag varit så nöjd med en placering topp-160 förut. Fast denna gång tog jag den i konkurrens med cirka 57000 andra, på högkoleprovet. Detta innebär 2,0 i provresultat, vilket i sin tur innebär att jag kan välja och vraka mellan i princip alla utbildningar som finns i Sverige. Med andra ord så är antagningen till läkarprogrammet i hamn nu :)

Sedan sist har förberedelserna inför vårens stora orienteringshändelse, 10mila rullat på fint. Som vanligt innebär stor mängd löpning stor risk för diverse skavanker, men jag har klarat mig undan allvarligare sådana. Bara småskavanker som inte alls har hindrat egentligen, än så länge. Dessutom känns det som att löparbenen blir piggare dag för dag. Läget i laget känns för närvarande stabilt, dock är vi känsliga för manfall.  

I fredags bjöd min vän VB in till födelsedagsfest och jag kunde inte tacka nej. Ett beslut som jag inte ångrar. En perfekt kväll i goda vänners lag som fyllde på de mentala energidepåerna ordentligt.

Ibland funderar jag över varför jag fått all fallenhet för skolan, medan motivationen är betydligt starkare på idrottsfronten. Vad skulle egentligen hända om de båda sammanföll inom samma område? Det får jag förmodligen aldrig reda på...    

RSS 2.0