Förberedelser

Imorgon bär det av mot Luosto. Grabben hämtar upp mig någon gång före 11. Blir härligt att komma iväg på läger. Helt slö på skolfronten tänker jag dock inte vara. Har idag installerat MATLAB på min dator för att inte komma så långt efter i plugget. Känner mig lite smygambitiös faktiskt. Det har jag för visso känt mig inför läger förut också, utan att det har blivit något av mina ambitioner att plugga under lägret. Vi får väl se hur det blir denna gång. Är hemma i Kalix nu på blixtvisit inför lägret. Mycket av tiden går åt till förberedelser inför lägret. Jag har även hunnit med att kolla på ett hus. Det var dock ingen höjdare om man frågar mig! 

Kan tillägga att snödjupet i Luosto iaf ser skapligt ut. Observera att Luosto ligger ungefär i den svarta pricken på kartan.Dags att valla lite skidor innan det bär av på middag hos brorsan! 

Man måste väl leva lite också...


Firandet av avklarad tenta nyligen påbörjat.


Firandet av avklarad tenta nyligen avslutat många kcal senare...


Nice i stora lass

Löppasset med Johan och Max var riktigt nice. Foten höll dessutom ihop riktigt bra, vilket var mest nice av allt. Fick nyligen beskedet att jag är godkänd på labben. Nu har jag dessutom pluggat fördigt till tentan och inhandlat den obligatoriska tena-Colan. Nu är jag verkligen redo för tentan. Lite armhävningar och sen god natt! På det stora hela mycket nice.

Gött

Fick tillbaka lab 3 idag. O. Ofullständigt. Tvungen att komplettera. Ridå ner. Firade av en salva icke helt trevliga ord inombords. Sedan öppnade jag laborationen och läste kommentarerna. Drog en lättnadens suck. Det enda egentliga fel jag gjort var att jag hade glömt skriva + 2 på ett ställe i koden. Fanns även några mindre fel av estetisk karaktär. Taggad på komplettering löpte jag nästan hem och gjorde bort det på 10 minuter. Sedan snabbt tillbaks till skolan för att dubbelkolla med handledaren/rättaren. Han tyckte det såg bra ut. Nu är jag klar. Kompletterad och klar! Firade med en kebabrulle...

Väntar nu på att Johan Eriksson ska komma hem så att vi kan dra ut på ett löppass. Det blir gött. Sitter även och kollar lite nervöst på webkameran från Luosto, vår tilltänkta lägerort för nästa vecka. Ser inte helt hopplöst ut i alla fall. Hoppas verkligen att snömängden är tillräcklig!


Leverans

Den gångna eftermiddagen och kvällen var riktigt bra. Först levererade jag på stakintervallpasset på stakergon på IKSU. Sedan levererade Lottas krog fruktansvärt god middagsmat. Deras kycklingssnitzchel rekommenderas å det grövsta. Sedan bar det av till biografen. Även den levererade denna kväll. The social network var riktigt bra. Mycket intressant personporträtt! Att filmen är baserad på en verklig på en sann är, som alltid, ett plus. 
Lite kuriosa är att jag tack vare de senaste veckornas programmeringskurs faktiskt snappade upp och förstod en hel del av de programmeringstermer som användes relativt flitigt i filmen. Onekligen kan man konstatera att jag i alla fall har lärt mig något under denna kurs. För fyra veckor sen hade det mesta låtit som rena rama grekiskan i mina öron.

Foten utvecklas i positiv riktning. Har klarat två kortare löppass på hårt underlag de senaste dagarna, utan någon egentlig smärta i foten. Bara en lite underlig känsla. Det finns hopp trots allt. 
Dags att dra sig mot sängen och den regelbundna dejten med John Blund. 


Råplugg

Tentaplugget är igång nu. Tittade på en gammal tenta nyss och att döma av den så kommer inte tentan bli några större problem. Laborationerna var betydligt värre. Går dock igenom gårdagens repetition av hela kursen några gånger till bara för att vara på den säkra sidan. Jag vill verkligen inte kugga denna kurs. Jag vill slippa undan programmeringen. Alltså lär jag plugga lite till nu. I eftermiddag blir det träning som belöning. Sedan kröns dagen med middagsbjudning och bio ikväll. Med det att se fram emot är pluggmotivationen faktiskt på topp just nu.
Blir denna rulle och förhoppningsvis denna restaurangInneträning, ett nödvändigt ont!?

Denna övergånsperiod mellan höst och vinter är ganska besvärlig. Framför allt ur träningsmässig synpunkt, då förhållandena i regel är mer eller mindre dåliga. Idag löste jag detta dilemma genom att flytta in träningspasset. Gjorde IKSU-premiär för denna höst. Jag måste erkänna att det är en mäktig och imponerande anläggning. Ett mecka för alla former av träning!? Dock har jag inte investerat i ett IKSU-kort än, och jag avser inte heller att göra det. I alla fall inte så länge de tar så hutlöst mycket betalt. 
Alla fina lokaler och maskiner till trots så står sig IKSU slätt mot min normala träningslokal, idrottsplatsen skogen. Skogen är alltid öppen, erbjuder oändliga variationsmöjligheter som IKSU aldrig kommer kunna matcha (hur mycket dom än kan bygga ut tack vare att de suger ut stackars fattiga studenter), och dessutom är skogen helt gratis! Enda fördelen med att flytta in är väl just under denna tid på året, då det kan vara ett bra sätt att få upp intensiteten i träningen vilket inte är det lättaste på det ispansar som för tillfället härskar utomhus. Sen är väl även raggningsfaktorn något högre på IKSU. Men raggar gör man på krogen eller någon annastans, inte då man tränar!

Dagens träning blev ett kombinerat intervallpass där jag växlade mellan ellipsen och stakergon. Det satt riktigt fint. Nästan lika fint som den viltgryta som serverades till middag här på 19e tidigare ikväll. Bejmer och älgsteken levererade! 


Fast jag måste erkänna att jag uppskattar deras logga.Fri, fri, friNu är den sista labben inlämnad. Fruktansvärt skönt. Är nöjd med programmets funktion och relativt nöjd med med själva koden. Hoppas att den även tillfredställer de nitiska rättarna. Nu är jag äntligen fri!!
Det ska jag fira med någon form av fysisk aktivitet inom kort. Fram till dess firar jag med den enligt mig utmärkta låten ovan. 

Sen tar tentaplugget inför fredagen vid...

Tänk så roligt man kan ha...


Rymmarstadion

Då har man åkt årets första riktiga skidpass. Jag och ett helt gäng med folk från folkan drog iväg västerut imorse. Arvidsjaur bjöd på fint väder, men inte fullt lika fina spår. Helt klart åkbart var det i alla fall. Det faktum att jag åkte på ett av VB lånat skidpar förtog dock lite av glädjen med passet. Jag kan lugnt påstå att åkkänslan på det paret var botten-5 bland alla par jag någonsin har prövat, utan att krydda. Härligt var det ändå. Kul att få träna med VB, KE och Najk igen!

Nu börjar min älvsbyhelg gå mot slutet. En pizza på Okej och sen bär det av med 17.50-tåget mot Umeå. Ungefär, SJ:s tåg tenderar ju att vara en smula sena rätt så ofta. Så det kan lika gärna bli 18.30-tåget eller liknande...

Rullskidincident


Att åka rullskidor under tidpunkter på dygnet då vägbanan inte går att se är tydligen ingen höjdare.

En fröjd för både kropp och själ!

Var dagens förmiddagspass. Ett riktigt fint löppass med Julius och Zackeboy. Sprang en runda som jag fantiserade om många gånger under mina år i byn. Dock blev det aldrig förrän denna dag. Kälsberget visade sig från sin bästa sida denna dag. Bitvis var det så vackert att man nästan fick en tår i ögonvrån. Tog lite bilder, men tyvärr gör inte min mobilkamera vyerna rättvisa.Glada och nöjda träningskamrater från södern som fick uppleva Norrbotten från sin bästa sida denna höstförmiddag!I väntan på att bastun ska bli varm...


10.20

Morgonen bjöd på fint men kyligt höstväder. Har aldrig löpt Storkanistestet i minusgrader förut. Någon gång ska väl vara den första, och idag blev det just denna första gång. Hur gick det då? Helt tokigt gick det inte. Särskilt med tanke på att det var första passet med normala löpskor och på hårt underlag på en dryg månad. Dock var det lite småförtretligt att det bara fattades två sekunder till mitt gamla pers. Till tröst lyckades jag klämma dit övriga, inklusive motbacke-fantomen Zacke och visade att gammal är äldst ;)
Lite kuriosa i sammanhanget är att jag är den enda som besegrat Zacke i den fruktade backen, jag har till och med plusstatistik i inbördes möten, 2-1. En klen tröst då hans pers är 34 sekunder bättre än mitt...

Dagen i övrigt har varit riktigt trevlig. Jag är nyss hemkommen från ett fint rullispass i välbekanta marker mot Björkberg till, med ovan nämnde Zacke och hans kusin Julius. Bevittnade även ett mäktigt nytt grötrekord av den okrönte(?) grötkungen VB. En överfull tallrik med risgrynsgröt på 37,4 sekunder! Gör om det om ni kan! På rekordfronten kan även nämnas att jag var mycket nära mitt pers i chinsstången trots 7 månaders frånvaro av chins i träningsupplägget. Armhävningar är nästan ännu bättre än jag trodde!


Bojn!

Sann nostalgi! Jag befinner mig i Älvsbyn just nu. På ugglan i Calle Håås rum, som så många gånger förr. Jag måste erkänna att jag faktiskt saknar byn och skidlinjen. Men var sak har sin tid och min tid med byn är faktiskt över, så när som på såna här kortare "nostalgitrippar". Dock är det ju inga riktiga nostalgitrippar så länge jag har kvar trevliga och härliga kompisar i byn, enligt mig i alla fall.
Var nyligen på en lektion med Tommy Berg. Jag hade bara en lektion med honom under min gymnasietid så det tog jag igen ikväll. Han är faktiskt lite skön när han svävar iväg på sina anekdoter under genomgångarna samtidigt som åhörarna svävar iväg mot drömmarnas land eller alternativt fnissar lite lätt. Det mesta är sig likt här i byn. Förutom kvällslektionerna med Tommy Berg. Såg även lite nya dekorationer i korridorerna. Alla nya ettor är givetvis också en stor nyhet. Dom är många i år. Riktigt många. Kul!

Apropå nostalgi stötte jag på min bästis från dagis, Herman Nilsson på bussen från Umeå. Han studerar tydligen också i Umeå. Riktigt oväntat och riktigt trevligt! Vi hade ett långt och intressant samtal i princip hela vägen mellan Umeå och Piteå, där våra vägar skildes åt pånytt. Man har en del att prata om då man inte har träffats på över fyra år...

Imorgon är det löptest. Jag är sugen och spänd i hela kroppen inför det. Old coach Norén var noga med att påpeka att jag inte startar sist imorgon. Blir intressant att se vad mina sub70 kan leverera uppför Storkanis imorgon ;)

Är för övrigt riktigt skönt att släppa programmeringen för en stund. Nu samlar jag energi under helgen för att kunna döda den där labben sen!!

   


Kebabdjuret levererar

Efter att ha hållt upp med programmeringen ett tag så mår jag för tillfället bättre just nu. Dagens träning blev ett mtb-pass. Riktigt skoj faktiskt, fast det var en smula kallt. Höstvädret visade sig från sin bättre sida. Synd att jag inte hade någon kamera med mig idag. Hade kunnat bli en del rätt schyssta bilder. Synd att jag aldrig har insett att mtb är så roligt och dessutom bra träning förrän nu egentligen. Nåja, det kommer ju en vår även efter den här annalkande vintern förhoppningsvis.  

Efter träningen blev det familjemiddag på pizzeria Maria. Pappa, brorsan, Kine och jag avnjöt goda pizzor. Sedan bjöd hem dom till 19e på lite fika. Riktigt nice med både morotskaka och äppelkaka. Mumsigt och dessutom mycket trevligt!! Husets kebabpizza rekommederas å det grövsta. Länge leve kebabdjuret.

Imorgon bär det av norrut, till Älvsbyn! Det blir trevligt att ta sig dit och hälsa på. Blir även ett intressant löptest på fredag. Riktigt spännande att se var jag står jämfört med tidigare. Bristfällig löpträning senate månaden ska förhoppningsvis uppvägas av att jag helt enkelt är bättre i år. Hoppas jag i alla fall. Hoppas även få återuppleva lite gamla nostalgiska minnen i byn. Dags att packa lite nu.   

Dagens låt

En programmerardag som denna tycker jag att den här låten passar bra. Får vara nog med skiten. Nu skiter jag i det här och drar ut och tränar. Om jag inte kan bli bra på att programmera får jag försöka bli bra på något annat istället. Dessutom håller solen på att spricka igenom.  

Hacker?

Ute snöar det för fullt och inne på mitt rum sitter jag och försöker lyckas få till något vettigt i min programmeringsuppgift. Inte helt enkelt, i alla fall för mig som aldrig hade programmerat för tre veckor sen. Är petigt så det förslår. För en dator saknar förståelse för slarvfel. Ett litet stavfel, eller bortglömt tecken på fel ställe i koden kan leda till att programmet inte ens går att provköra. För de som aldrig har programmerat och tycker att jag pratar rena rama grekiskan just nu kommer här en bild som ger ett litet begrepp om hur en källkod skriven i C kan se ut. Man får faktiskt lite grann av känslan att man är en riktig hacker när man sitter och jobbar i denna typ av terminaler. Tyvärr sitter inte känslan i alltför länge, när det i regel börjar gå snett ganska snabbt.
Jag kan se fram emot en dag som förmodligen kommer innehålla en hel del frustration. Nåja, dags att sluta dra ut på det och sätta igång på riktigt. Önska myg lycka till, det kommer jag behöva...

Höstlöp

Efter min mindre lyckade eftermiddag bar det iväg på ett träningspass. Obanad löpning iförd vandringskängor i skogarna kring Nydalasjön i det grå höstvädret. Ett riktigt fint pass. Såg inte en levande själ efter att jag passerat campingen. De enda ljuden som hördes var mina andetag, grenar som knäcktes och de tunga "kängstegen". Sådana pass tycker jag är riktigt härliga, ensam ute i den fria naturen! Måste erkänna att jag är något av en naturromantiker.
Blev även några bilder under passet.


Var en närapå "trollsk" känsla ute i skogen, tyvärr fångade inte mobilkameran den känslan optimalt...


Höstdis över Nydalasjön.


Dagens skoval: när man pga den knapra matkassan som student har tappat några kilo i vikt får man stimulera fram den rätta tyngden i löpsteget med andra medel ;)

Murphys lag

Klockan 12.45 stod jag ombytt och redo för att ge mig ut i skogen på en löptur innan lunch. Då blev jag helt plötsligt osäker på om jag hade någon lektion och öppnade snabbt schemat på datorn. Föreläsning 13.15. Ajaj. Bytte genast tillbaka till vardagskläder och kastade i mig en stödmacka. När jag gick ut till cykeln var klockan 12.58 och då tänkte jag att jag i alla fall hinner i god tid till föreläsningen. Det skulle jag aldrig tänkt...

När jag cyklat en liten bit märker jag att min cykel börjar låta konstigt. Eller rättare sagt det skeva bakdäcket slutar låta konstigt. Åh nej, punktering. Parkerar cykeln i diket och tvingas gå resten av vägen i det lätta duggregnet, kommer för sent och dessutom visar sig föreläsningen vara ett två timmar långt sömnpiller som jag hade klarat mig minst lika bra utan!
Lagen om alltings jävlighet stämde bra denna eftermiddag... 

Umeå

Om det mot förmodan är någon som läser denna blogg som inte vet att jag har flyttat till Umeå och börjat plugga teknisk fysik klargör jag det nu.
Vad tycker jag då egentligen om min nya hemstad? Jag måste nog säga att det är Umeås bredd som är det bästa. Här finns allt, nästintill! Trots att det med svenska mått mätt är en stor stad och norrländska mått en enormt stor stad, så finns trots allt naturen och det norrländska lugnet alltid nära till hands. Sen är Umeå en stad med ett bra universitet och livligt studentliv. Att det dessutom är en riktig idrottsstad är knappast heller någon nackdel :) 


Vy över stan uppifrån.


Och naturen finns som sagt alltid nära till hands.

Som ni märker är jag inte helt missnöjd med att ha flyttat söderut. Även om Norrbotten alltid kommer vara den plats där jag verkligen känner mig hemma.

Nog med Umeåpropaganda, nu är det dags att sova: "Kvällsgymnastiken" är till ända och nu återstår bara de sista kvällsbestyren.

I gränslandet

Då var det måndag igen. Masade mig sakta upp ur sängen imorse och cyklade ner till skolan i årets(?) motvind. Satt av en två timmar lång programmeringsföreläsning innan det bar av hemåt igen. Har under de senaste veckornas programmeringskurs fått flera av mina fördomar om dataprogrammering krossade. Har alltid trott att det mest var drygt, de senaste veckorna jag dock insett att det är bra att kunna och ganska intressant, ja nästintilll roligt! Denna dag var det dock mest drygt, förmodligen på grund av en överväldigande trötthet som bland annat fick mig att ta en två timmar lång powernap vid hemkomsten. Den gjorde mig väl!

Nu är jag betydligt piggare och nyligen hemkommen från ett pass på myren. Har den senaste haft en del problem med ett ben/senfäste i högerfoten. Av denna anledning har det blivit en hel del pass på den utomordentligt fina myren vid kinabron. Tuff och bra träning, dessutom skonsamt för foten. För min del är det alltså perfekt just nu. Dock börjar det dra ihop sig till vinter nu och det märks inte minst på myrvattnets temperatur! Var isande kallt om fötterna.
Ett annat säkert vintertecken är att jag faktiskt körde mitt första skidpass på snö hemma i Kalix ihelgen! Kanske inte de bästa förhållandena, kanske riktigt dåligt rentav, skidslakt skulle man också kunna kalla det, men det gick att åka i alla fall! :)

Nu blir det en kanske lite plugg. Har i uppgift att programmera en variant av Game of life denna vecka...      


Nystart

Så då var det dags igen! Ny stad, nytt plugg, nytt träningsupplägg, nytt boende, nya roommates och nya mål. Ja listan kan göras lång. Till allt detta nya tyckte jag att en ny design var på sin plats. Tog mig samman och lärde mig lite html och skred till verket i söndags. Jag tackar Niklas för utformningen av min nya header. Sådär, nu kör vi på nytt. Försöker mig inte ens på någon summering av de senaste månaderna. Ska dock försöka hålla denna blogg väluppdaterad framöver.
På återseende!

RSS 2.0