Bad bad bad...

Gårdagens sprintcup var bara ännu ett bevis på hur fantastiskt dålig jag är fysiskt nu. Inte blir det bättre av att snöhögarna införde ett rejält slumpmoment dessutom. Börjar inse att det bara är höstsäsongen som gäller nu, för min del alltså. På någon timme bär det av till Umeå. Hoppas finna mer barmarksfläckar och trevligt sällskap där!  

Bytt musiksmak?

Som jag nämnde igår är nya spotify nice. Kul att kunna hitta sina kompisars playlists. Sitter just nu och laddar för kvällens sprintcup med lite gött(?) fjortisdunk som jag hittade via jocke :P Bra att sprintcupen för en gångs skull går rätt tid på året, dvs veckorna innan Sprint-SM. Vad jag gjort hittills idag då? Inte mycket. Löpt ett underbart pass på berget norr om soptippen, haft historia och lekt med ulkan i CF ;)

Imorgon bär det av till Umeå, hade även funnits potential att fira valborg i byn, men man kan ju tyvärr inte vara överallt samtidigt...

Jajjemän

Känns som att det börjar rulla på bra nu. Träningen börjar närma sig normal mängd, och helt plötsligt känns allt så mycket lättare. Känns som att man har mer mer energi över till annat också. Som jag alltid har trott är det nu bekräftat att träning inte bara är för kroppen, utan även knoppen.

Blev två pass. Först barmarkslöpning(!). Riktigt fin barmark går att hitta i byn, bara man letar ordentligt. Sen blev det ett pass nere i folkans ryssgym. Jobbar hårt inför beachen 10 nu ;)

För övrigt är senaste uppdateringen av spotify mycket nice.
Allt för nu, på återseende.

Peace

Bilder från en ovanlig långdistansdagOvanligt ångestfylld innan start då jag är stensäker på att jag kommer att vägga sönder och samman. "Varför var jag egentligen så dum att jag anmälde mig till seniorklass?" Tro mig, leendet är en mask som jag dolde min "14kilometers-ångest" bakom.Belöningen för sen starttid i den hårdaste och tuffaste klassen var att jag kom till duschen jättesist trots ett väl genomfört lopp. Arrangörerna höll på att riva duschen, vilket innebar att jag ofrivilligt blottade mig för hela den folktomma(?) parkeringen. Men jag var glad, det fanns ju varmvatten kvar ;)

OBS! Jag är mkt väl medveten om min skumma och ytterst lejda min på översta bilden, men till skillnad från andra torra personer bjuder jag på mig själv och hoppas att någon kan glädjas åt bilden, eller något liknande. Bara för att klargöra det hela alltså :P

Tänkte även skriva ett möjligen provokativt inlägg om MAQ-träning med tanke på dagens MAQ-debut, men på grund av tidsbrist orsakad av snart föreliggande sänggång får det bli någon annan gång, eventuellt.


Nytt år, på ett vis!

I och med att det nu är vecka 17 har ett nytt träningsår för oss skidåkare börjat. Idag har jag definitivt avslutat det gångna träningsåret. Hade slarvat med träningsdagboken och inte skrivit sedan vecka 10. När veckorna ofta ser ut som den nedan är det dock inget större problem att komma ihåg vad man ska skriva i dagboken. Något positivt iaf...

 

Har ännu inte sammanställt allt totalt, men kan säkert säga att mina 700 timmar gick käpprätt åt skogen.

Lack på internet!

Skrev just ett ambitiöst inlägg, men internet fuckade upp och det försvann. Nu kommer en kortare resumé av det jag skrev i det inlägget. Trots mediokra resultat tar jag med mig många positiva besked från helgen i Uppsala. Framför allt tekniskt sett, men även det faktum att jag tog mig runt en 14 kilometers långdistans utan att vägga totalt trots avsaknad av normal träningsdos de sista två månaderna. Nu saknas bara lite fysik för att prestera på topp!!

Är sjukt trött idag efter nattens tågresa. Blev bara ett lätt löppass och lite bålstyrka idag, vilket nog var bra för min kropp efter gårdagens kamp för överlevnad...

Hoppas att JP fixar något gott fika idag, är sugen.

Säker!

Ett riktigt stabilt lopp orienteringsmässigt lopp gjorde jag idag. Tyvärr är ju orientering=orienteringsteknik+löpning, och det räcker inte att orientera bra om man löper som en gubbe. Med tanke på uppladdningen inför dessa tävlingar känns det dock mycket lovande inför resten av säsongen, bara jag håller mig frisk nu =) Tekniken är bättre än någonsin!!

Väntar på tåget nu, men mer info om helgen kommer förmodligen imorgon.  

Mot Uppsala och säsongsdebuten

Även om jag för närvarande är rätt så otränad ser jag verkligen fram emot säsongsdebuten på Uppsala möte. Löper H21E i samband med lördagens medel och söndagens lång. Står dock över fredagens nattävling, då jag för närvarande inbillar mig att jag inte pallar att tävla tre dagar på raken...

Idag har jag tränat, packat och även brottats med diverse datastrul. Finns få saker som gör mig lika less som krånglande datorer. Körde ett relativt lugnt löppass idag. Löpte med god teknik och lät bena jobba av sig själva. För den statistikintresserade säger diagrammet mer om dagens träning.Är få samhällen där man kan löpa ett helt pass längs centrala bilvägar och bara behöva ett stopp för att vänta på bilar vid vägövergång. Det är en fördel med Älvsbyn ;)

Måste finjustera packningen, bara en timme till tåget går!

På G?

Det känns som att jag är på G just nu, men denna vår vågar jag inte vara helt säker. Min summering av de senaste vekorna är något dyster. Enterovirus fyra vekor vila, frisk en vecka frankrikeläger, bihåleinflammation nio dagar, men sedan förra veckan har jag börjat träna igen. Känns som att hela vårsäsongen är körd, JVM har förvandlats från ett realistiskt(?) mål, till en av mina vildaste fantasier långt borta i horisonten...

Trappar upp träningen försiktigt nu i början, bygger från grunden för en gångs skull, vilket aldrig har inträffat inför en ol-säsong förr. Hoppas det ger betalt fram mot SM i September. Annat som hänt under min frånvaro är att jag efter massor av tvivel och velande tog mig samman och sökte universitet. Blev teknisk fysik i Umeå till slut.

Körde för övrigt årets första intervallpass löpning idag. Pressade ner en bit under treminuterstempo på de flacka delarna av mina 3-minutare. Har mycket kvar att jobba med formmässigt, men löpskolningen som bedrivits flitigt sista veckan börjar nog redan ge vissa resultat ;)

Tävlingspremiär till helgen. Drar till Uppsala och prövar formen och undersöker om jag gett upp vårsäsongen för tidigt...


Kan tillägga att min långa bloggfrånvaro är starkt sammankopplad med de gångna veckornas problem. Hoppas verkligen att det är över nu och att jag därmed även blir flitigare på bloggsidan :)

RSS 2.0