Bitter butter

Risig dag idag. Inget går riktigt som det ska, än så länge.
1. Är sjuk. Som vanligt med taskig tajming.
2. Fick labshemat. Är placerad på ett labtillfälle då jag befinner mig i Alingsås på träningsläger.
3. Jag borde skriva kod just nu, men sitter istället vid mitt tangentbord och spyr ut galla över världen.
4. Som kronan på verket läste jag nyss att spotify inför flera begränsningar i gratis-versionen från och med inledningen på nästa månad.

Har för övrigt väldigt svårt att förstå mig på folk som är så pass själviska att dom far på läger trots att de är sjuka. Så grymt onödigt, på gränsen till att vara rent ut elakt. Att någon riskerar årets kanske viktigaste träningsvecka för alla övriga i gruppen gör mig förbannad. Nu är jag ju inte säker på att någon var sjuk redan innan avfärd, men att inte träna ett pass på hela veckan och hosta konstant kan ju te sig lite suspekt. Det är klart att man kan ha otur och bli sjuk, men då kan man ju i alla fall visa lite empatisk förmåga och av hänsyn till övriga placera sig själv i karantän.

Nog med bitterhet. Det får räcka för idag i alla fall. Finns ju så mycket värre saker här i världen. Bara simpla I-landsproblem. Att jag tycker att dessa saker är så hemska är egentligen ett kvitto på hur bra jag har det i normala fall...  


Studiebidrag - check

Dagens inlägg blir något förkortat på grund av en försening orsakad av att operativsystemets minne tog slut då jag satt och labbade tidigare ikväll. Datorn hängde sig totalt, men efter åtskilliga minuters försök att starta om den lyckades jag. Min dator verkar inte gilla matlab, men denna gång berodde det nog främst på en detalj i min kod.

Apropå skolarbete kan jag nu konstatera att jag har säkrat studiebidraget för nästa år. Har i nuläget tagit 44 hp detta år och 37,5 hp är tillräckligt för att få behålla studiebidraget. Något som känns extra skönt med tanke på att vi har haft lärare som sagt att huvudsaken för oss just nu är att klara tillräckligt många kurser för att få behålla studiebidraget. Imorgon väntar ett spännande möte med två studievägledare angående nästa års studier. Hoppas hitta en bra lösning som ger utrymme för massor av träning.

Slutligen kan jag meddela att min Helly-Hansen-jacka numera är passé eftersom jag investerade i en ny jacka idag. Det var verkligen på tiden, har haft min gamla jacka så länge att jag inte ens kommer ihåg när jag köpte den. Kan jag ha haft den redan på högstadiet!? Är inte helt säker, men det känns som att jag har haft den grymt länge i alla fall. Kommer att sakna min gamla kompanjon, men det känns som att jag kommer trivas mycket bra i min nya Peak-jacka också :)

Se där, något så oväntat som en köpesbeskrivning från en antikonsumist som jag. Undrens tid är inte förbi...

I'm home

Halli hallå. Nu är jag tillbaka i Sverige, i lägenheten, i Umeå. Lägret var riktigt bra och det blev många fina pass. Är förhoppningsvis några erfarenheter rikare och återvänder med något vidgade vyer. Med all säkerhet har denna vecka i alla fall gjort mig till en bättre orienterare. Den har även gjort mig rejält trött, så därför får ni vänta på en längre redogörelse för lägret. Behöver en god natts sömn innan det är dags för min comeback i skolbänken. Är alltid lite pirrigt att se hur mycket man har missat under en veckas frånvaro.

Övrigt värt att notera är att jag har hunnit samla in några vuxenpoäng idag genom att deklarera! Dags att sova inom kort. Det behöver jag. Bara skjuta upp alla bekymmer till morgondagen och krypa ner i min egen säng. Borta bra, men hemma bäst som man brukar säga :)    

För den som genast vill se lite läckra Tjeckienbilder rekommenderar jag denna blogg.

Kort "tamburförlamningsinlägg"

Nu sitter jag och äter frukost, min sista svenska frukost på ett tag. Allting är packat, förutom tandborsten som jag avser att använda innan avfärd. 9.33 går bussen utanför vårt vardagsrumsfönster. Ser verkligen fram emot detta läger. Har högt ställda förväntningar på det som komma skall.

Gårdagen var bra. Har träningsvärk trots att gårdagens IKSU-besök knappast bjöd på det brutalaste gympasset ever. Kvällen bjöd på trevligt umgänge med grabbarna en trappa upp och Blomgren. Nu är det dags att avsluta detta inlägg för att sedan avsluta frukosten så att jag kommer iväg utan stress.

På återseende!! :) 

After afterwork

Gårdagen bjöd på en heldag i skolan. Dessutom tog jag mig en välbehövlig vilodag efter att ha chockat min kropp med åtta träningspass på hälften så många dagar. Läser just nu en statistik med inslag av sannolikhetslära. Sannolikhetslära är riktigt roligt och intressant, tyvärr påmindes jag något brutalt igår på räkneövningen om att det är min matematiska akilleshäl. Fick otäcka flashbacks från mitt enda underkända prov någonsin, det i sannolikhetslära på gymnasiet. Så nu har jag en kurs som kanske kommer kräva lite mer arbete från min sida. Får i alla fall en chans att glömma alla mina sannolikt kommande problem under den kommande lägerveckan i Tjeckien.
   
Efter avslutad skoldag bar det iväg på mitt livs första afterwork-buffé tillsammans med Carl, Blomgren, Gurra, Johan och Zander. Fast för vår del borde det väl egentligen heta afterstudy? En trevlig upplevelse. Kanske inte sett ur en strikt gastronomisk eller ekonomisk synvinkel, men det finns ju så mycket mer som kan vara trevligt här i världen. Fick även en liten försmak av Tjeckien trots att det var grekisk buffé som bjöds.

Så här långt idag har inte särskilt mycket hänt. Kört en del tvätt, planerat packningen. Sitter just nu vid datorn och lyssnar på jazz. Har drabbats av en jazzperiod senaste tiden. Det finns så otroligt mycket bra musik även i andra genrer än i mina gamla vanliga. Musikalisk variation kan lyfta livet till nya nivåer stundtals, i alla fall enligt mig.

Vad mer kan jag säga en dag som denna? Vädret suger ute, blir nog ett styrkepass denna dag. Måste passa på att ta hand om den lilla överkropp jag har, innan det bär av på ol-läger. För väl på plats i Tjeckien kommer det förmodligen bara bli löpning för hela slanten :)  

RSS 2.0