Fantastiskt!

Fantastiskt väder, skid-VM på TV och imorgon börjar resan mot Portugal!! Kan det bli bättre. Helgen tillbringades i Kalix i lugn och ro. Hela familjen var samlad för en gångs skull. Inte helt vanligt. Fortsatt bara lättare träning och laddning inför Portugal. Formen känns OK. Är enormt sugen på att löpa ol :)

Avvikande?

Vad ska man säga en dag som denna. Sprinten på skid-VM har varit en central del av dagen. Tänker inte kommentera loppet så mycket, det mesta värt att säga är redan sagt på annat håll. Dock var jag nära orgasm under herrfinalen. I övrigt finns inte mycket att säga har varit ute och löpt en tur. Kände mig riktigt stark där jag gled omkring i stan.

 
Avlutar med lite propaganda för Umeå universitet som rankas som Sveriges främsta elitidrottsuniversitet!!

Tjänster och gentjänster

Igår kväll nåddes jag av en oroväckande nyhet. Att labben i linjär algebra ska in i morgon! Hade inte ägnat labben en tanke då kursen slutar först om en månad, så det var bara att sätta sig vid datorn när jag vaknade imorse och börja koda för glatta livet. Efter lite samarbete med Lisa Hallberg i inledningen lyckades jag till slut få fram kod som fungerade och resultat som verkade rimliga. Blev färdig i tid så jag lämnade in med hela 20 minuters marginal. Hann även med att hjälpa Lisa Larsen med sin labb och som tack bjöd hon på äppelcarbonara. En bra affär för alla parter.

I övrigt har jag inte gjort mycket idag. Eller har tvättat hur mycket som helst. Insåg för någon dag sen att det här är min vecka mellan säsongerna. Förra säsongen kördes sista skidO-tävlingen och nästa vecka drar jag till Portugal för att inleda ol-säsongen! Tar en liten mellanvecka i träningen så här mellan säsongerna. Apropå ol så blev jag oerhört inspirerad under gårdagens föreläsning av Helena Jansson. Den var mycket intressant och lärorik. Vill ha Portugal nu!!


Viktigt

Då har jag fixat träningsro till Portugal-lägret, tror jag i alla fall. Dagens delprov gick mycket bra, spikade inte sista uppgiften, men i övrigt var det mycket stabilt. Efter två lyckade delprov i båda kurserna jag läser nu behövs troligen väldigt få poäng på de avslutande delproven. Skönt, nu är det bara att tagga för Portugal!! Detta är något värt att fira ikväll :)

Lång stad

Ännu en måndag har passerat. Inte mycket märkvärdigt. Repeterade igenom allt inför morgondagens delprov ett par varv. Så nu känner jag mig trygg inför det. Brände av ett långt löppass också. Kan bara konstatera att Umeå är ganska stort faktiskt. Sprang 11 km i princip samma riktning innan jag vände utan att komma ut ur stan! Totalt blev det ungefär 23 km på 2.10. Kroppen kändes halvdan, men den mår bra av att få sig lite träningsvolym, som vanligt.

Avslutar med dessa visdomsord från det utmärkta TV-programmet "En idiot på resa": "Det är bättre att vara ful än att vara snygg, för hur ofta tittar man på sig själv egentligen? Om man är ful kan man ju gå omkring och titta på alla snygga istället!"

Hög tid att sova så att jag vaknar pigg och kan leverera imorgon!

Din vän pessimisten

Idag stod publiktävling på programmet eftersom jag saknar stafettkompisar i OK Vargen. Som vanligt presterade jag bättre då det inte gäller, så dagens betydelselösa lopp gick på det stora hela ganska bra. Orienterade i alla fall mycket bättre än igår. Kroppen kändes också bättre och drabbades aldrig av det riktiga chocktillståndet.
 

Carl lekte lite med sin GoPro HD på tävlingsplatsen. Bland annat tog han denna fina bild.

Jönsson imponerade oerhört mycket på dagens VC-sprint. Jag minns dock Canmore förra året. Jönsson vinner med halva upploppet och det resulterade i århundradets flopp på OS. Tror tyvärr det blir något liknande detta år. När det väl kommer till kritan får han pisk av ryssar och norrmän så att det bara sjunger om det.

Har just nu tagit en lite paus i mitt plugg inför delprov 1 i flervariabelanalysen. Känns som att det inte är så svårt, men jag kanske bara lurar mig själv genom att tro det. Vem vet? Inte jag, än. Förhoppningsvis vet jag det efter genomfört prov på tisdag. Bara att dra och kompletteringshandla lite nu innan jag återupptar pluggandet.

Succé och raka motsatsen

Igår kväll fortsatte denna veckas kulturtema med konsert på Aula Nordica. Var en hyllningskonsert till Queen. På förhand kände jag mig en aning skeptisk. Det kändes dömt att misslyckas eftersom det är oerhört svårt att göra tillfredställande covers av Queen. Framför allt var jag rädd att det skulle falla på sången, för vem kan väl mäta sig med Freddie Mercury??
Frågetecknen rätades dock ut snabbt och det slutade med att jag bara satt där och gapade. Det var så bra att det inte finns superlativ som räcker till för att beskriva det. Helt otroligt! Night of Queen band levererade några av de bästa covers jag någonsin hört.

 

Dagens SM-tävling var inte lika fantastisk. Kroppen tog slut och jag fick ingen luft efter första varvet av tre. Tyvärr kräver ju kroppen ordentlig syretillförsel för att åka skidor snabbt. Måste kolla upp mina luftrör ordentligt. Kände mig iaf hård (dumdristig) då jag åkte ett varv i det kylslagna vädret utan mössa då jag tappade den i inledningen av loppet. På andra varvet kapitulerade jag dock och åkte förbi mössan igen och plockade upp den. 


Suveränt!


Måttligt glad

Dagens skidtur vill jag hävda var årets tråkigaste hittills. Kallt, kärvt och snöigt. Kände mig ungefär som Darth Vader på isplaneten Hoth. Såg ut som honom med min andningsmask över ansiktet, lät som honom då jag andades genom masken och kändes som jag hade lust att förinta x antal rebeller. Inte blir det bättre av att jag tvingade mig upp ur min sköna säng pga en totalt ogivande föreläsning.


Ungefär så här kände jag mig på dagens pass...

Något glädjande denna miserabla dag är dock att jag ska på Klungan ikväll. Det piggar upp :) 


Nära ögat

Shit! Vissa saker gör en ju lite smått nervig. Som till exempel att möta tre snutbilar då man framför ett olagligt fordon som kan ge en 500 kr i böter. Sådana kvällar saknar man det laglösa och polisbefriade Älvsbyn. Jag kom undan med blotta förskräckelsen. Har hört om många stackars fattiga studenter som har åkt på böter för att cykla utan lyse! Kanske är det dags för en liten investering? Den indiska restaurangen Gandhi bjöd på utomordentlig mat denna kväll. Den är väl värd ett besök!


SkönT

Då var delprov 1 i linjär algebra avklarat. Kändes faktiskt som att vara tillbaks på gymnasiet igen. Tror inte det blev många fel på det provet. Särskilt skönt med tanke på att jag snart ska till portugal och kommer att gå miste om en del av slutet på den här kursen. Fick även lite extra matteträning idag då jag extraknäckte lite som hjälplärare inför Linders och Carls tenta.

Har även avverkat ett 2-timmars löppass tillsammans med syrran idag. Var egentligen inte tänkt att det skulle bli en så lång tur, men samtidigt ett positivt besked att jag inte kände av foten någonting på hela denna tid. Känns bara fint inför Portugal. 
Igår kväll bjöd syrran på semlor och ikväll bjuder mor och far på middag någonstans på stan. Det här med att släkt i stan ofta är inte så dumt faktiskt :)

Det fortsätter att vara kallt, men glädjande nog är den inte helt outhärdlig här nere i söder, i Umeå. Trots det var det en riktigt kall cykeltur till och från ÖP på förmiddagen. Var tydligen -42,6 grader i Naimakka inatt. Det kallar jag kallt! 

Vackert, men kallt

Idag var ännu en sån där vansinnigt vacker, men fruktansvärt kall vinterdag. Tyvärr har det varit lite väl många såna dagar denna vinter. Dagens löppass var otroligt fint, förutom att mina lungor höll på att frysa igen. Utseendemässigt visade sig dock den Norrbottniska landsbygden från sin bästa sida idag! Fick tyvärr inte med mig någon bild.

Imorgon går dock resan till Umeå och vardagen där. På onsdag väntar delprov i linjär algebra och till helgen SM-tävlingar i skidO. Får hoppas att det inte blir för kallt bara. 

Ut med det gamla

Denna dag var kall, så pass kall att jag inte tog mig ut på någon träning. Dagens stora projekt var en stor utrensning av mitt rum. Ett rum som alltmer har förvandlats till ett förråd och tillfälligt helg- och lovboende de senaste åren. Var verkligen hög tid för en rejäl utrensning. Det är helt otroligt hur mycket saker man kan samla på sig på lite drygt 20 år. Det är inte utan att man blir lite sentimental då många gamla ägodelar åker ner i sopsäckens mörker och diverse kartonger. Gamla böcker, fotografier och allt möjligt annat. Hittade bland annat en gammal glosförhörsbok från femte klass. Började bläddra lite i den, full pott på alla glosförhör. Jag var tydligen vass då! Sådana studieresultat kan man bara drömma om nu på universitetet.

Det är helt otroligt att det kan ta emot så mycket att slänga saker som man ändå inte har använt på flera år. Det kanske bara är jag som är konstig, men det känns fel att slänga saker som är mina, som tillhör mig. På något vis känns det lite grann som att kasta en liten bit av mig själv i sopsäcken. 
Dagens avsnitt av solsidan kom alltså mycket vältajmat idag. Som alltid var det helt lysande och idag behandlades dessutom ett ämne som är aktuellt för mig personligen. En riktig femetta och dessutom lättar det upp att någon driver med folk som samlar all möjlig bråte på hög! Då inser man att det helt enkelt är ett måste att rensa lite då och då. 


Hittade bland annat dessa läckra brillor. Tyvärr lite väl små.

Idag gläder jag mig dessutom åt att Viktor Brännmark imponerade på dagens tremil i Falun.


Klungan

Såg nyligen föreställningen "Det är vi som är hemgiften" av och med Klungan. För den som inte har sett den rekommenderar jag den å det grövsta. Passa på att se den på svtplay innan det är för sent, det vill säga innan den 12 mars.

Inte mycket i övrigt att notera idag. Var och kollade på ett hus. Körde ett fint skidpass på skoterleder för att försöka hitta flytet i smalspårsåkningen. Även om det är riktigt kul med skidor så kommer jag inte ifrån att jag längtar till sommarens orienteringssäsong. Sommaren får förhoppningsvis en tjuvstart i Portugal om ett par veckor och sen en fortsättning i Tjeckien i början av april. Blir riktigt gött med två utlandsläger denna vår!

Händelsefattigt

Befinner mig nu hemma i Kalix över helgen. Alltid skönt att få komma hem och ladda batterierna. Finns inte mycket värt att skriva om dagen. Sex sittsårsskapande timmar på buss är inte mycket att hurra för, och verkligen ingenting att skriva om. Det mest nämnvärda är dagens lunch som blev ett skrov på Fantatisk grill tillsammans med Carl. Även om det oftast är halvt kaos i kön utanför grillen så kan man inte gör annat än att konstatera att dom har campus i särklass mest prisvärda mat!! Ytterligare en faktor som förgyller livet som student i Umeå. Kanske något de borde ha tagit upp i filmen nedan.
Nehe, ingen video den här gången heller.
Tryck här istället!

Länkfunktionen fungerar inte heller. Datorn laggar ihop, eller är det möjligen blogg.se? Nåja, vill ni kolla filmklippet jag tänkte visa er så får ni kolla nedanstående länk istället.
http://www.youtube.com/watch?v=Zf9C0mwzBLo

Välkommen till 19E

Vad finns det att säga om denna dag egentligen? Den har varit lyckad på flera sätt och vis. Lyckades hålla mig vaken och alert under hela föreläsningen och tror dessutom att jag förstod om inte allt, så i alla fall väldigt mycket av det som Tord gick igenom. Fick dessutom ett fint skidO-pass innan lunch, där jag hittade det orienteringsflyt som jag verkligen inte hittade under VSF-cupen i söndags. Lägg därtill lite eget plugg och ett underbart löppass, där jag kände mig riktigt pigg :)

Som pricken över i unnade jag mig en pizza till middag. Har förmodligen avverkat min bästa vecka i Umeå såväl plugg som träningsmässigt hittills. Börjar äntligen lära mig hur dagarna ska planeras. Det om något är värt att fira!!

Eftersom jag misstänker att många av er läsare aldrig har sett hur det ser ut i min, Carls och Bejmers lägenhet på Mariehemsvägen 19E tänkte jag att kunde bjuda på en liten bildserie över utvalda delar av läggan.


Köket. Observera min middag på diskbänken. Mumsigt värre!


Köksbordet, aka Bejmer's corner.


Soffan, aka Carl's corner. 


Min egen lilla vrå.


Observera den "lilla" plugghögen längst ut till höger på skrivbordet.

Ursäktar mig för att bildkvalitén kanske inte är den bästa, dock bättre än inga bilder alls hoppas jag. Ursäktar mig även för att jag har valt att censurera vissa delar av lägenheten... 
Avslutar med att bjuda in alla som har vägarna förbi att kika förbi på 19E, våran dörr är alltid öppen. Eller väldigt ofta i alla fall.

Vardagspusslet

Vardagen rullar på här i Umeå. Prövar denna vecka ytterligare en ny "dagsmodell" för att kunna maximera kombinationen av träning och studier. Så här har dagarna denna vecka sett ut.

07.00: Väckarn ringer, frukost, andra morgonbestyr och det essentiella morgonkaffet. Stressar till skolan.
08.15-10.00: Matteföreläsning. Antecknar så att pennan glöder, vilket är tur då det håller mig vaken trots att föreläsarens röst är väldigt monoton och sövande.
Drar hem efter föreläsningen, slappar lite äter en banan och dricker vatten.
11.30: Drar ut på dagens första pass. Skidintervaller!!
13.00: Lunch genast efter hemkomst. Hinkar i mig dagens andra jättedos kaffe.
14.00: Försöker vara ambitiös och räknar matte tills jag blir less. Prövar denna taktik då jag har insett att det inte alltid är optimalt att göra hela kursen sista veckan innan tentan!! Räknar tills jag blir less, normalt sett inte tillräckligt mycket för att hålla planeringens takt. Efter att ha blivit less chillar jag fram till...
17.00: Drar ut på dagens andra pass, ett lugnare löppass för att förbättra återhämtningen.
Middag genast efter träningen.
Slut på alla dagens måsten, njuter av kvällen.

Börjar tro på denna modell. Problemet är att jag saknar lite disciplin efter ett alltför slött fjärde år på gymnasiet. Helfartsstudier på universitet kräver tyvärr lite mer struktur än en gymnasielektion i veckan. Till hösten hoppas jag kunna gå ner på halvfart i studierna, vilket innebär att man kan leva lite mer och träna betydligt mer och slippa trumma på som något slags robot dagarna i ända. 

Bifogar en bild på en av mina värsta kombatanter i vardagen, den drygt 1000 sidor tjocka matteboken Calculus!Har ni läsare något knep för att effektivisera vardagen så tar jag gärna emot det :)

Hmm, undrar om någon verkligen orkar läsa hela detta långa inlägg?? 
 

Inspiration

Hittade oanad inspiration i VB:s nystartade blogg och har nu hittat tillbaks till denna blogg än en gång. Har även hittat ny idrottslig inspiration och försöker just nu trolla fram en formtopp till masstarten på SkidO-SM som går om en och en halv vecka. Utsätter kroppen för någonting som i alla fall liknar något den saknat under en tid, träning på elitnivå. Den obervante kanske har iaktagit att jag inte har tävlat särskilt flitigt denna vinter och det har en enkel förklaring. Det suger att tävla när man har en kropp som inte är rustad för tävling på bästa sätt.

I övrigt rullar det mesta på fint. Min första termin på universitetet är nu helt avklarad efter tentan i mitten av januari, som jag klarade med marginal, och en smärre labkomplettering förra veckan. Ett halvår avklarat, bara fyra och ett halvt kvar, minst...

Ska inte bli alltför långrandig i detta inlägg. Bjuder på en låt som jag ser som mitt nuvarande gitarrprojekt istället!
Hmm, blogg.se buggar ihop. Får inte in videoklippet. Får bli en länk istället.


RSS 2.0