Rundgång i Piteå

Jag har nu avklarat en helg i Piteå med ett gäng grabbar från Umeå. Redan under resan dit märktes det helt klart att det var en grabbresa. Vårat samtal under stoppet på den utmärkta pizzerian Tre Kronor i Skellefteå fick nog en och annan matgäst vid grannborden att höja på ögobrynen. Inga mer kommentarer om det ämnet.

Vi bodde på ett vandrarhem som motsvarade våra förväntningar. Vilket innebär att det fanns kök, TV, sängar och ett biljardbord. Mycket tid gick åt till att skydda sina egna kulor(på biljardbordet). Vi hann även kolla Världscup på TV och åka några varv på Piteås utmärkta konstsnöspår. Spåret var kort men riktigt fint. Så pass fint att jag bestämde mig för att åka till Älvsbyn istället för hem till Umeå på söndag när de andra grabbarna drog söderut. 

Alltså har det blivit ett skidpass med fint sällskap i Piteå även denna dag. Det är märkligt att man kan stå ut med att snurra runt på ett så pass kort så många timmar. Ett varv i lugnt tempo tar lite drygt två minuter och då kan ju ni läsare få lite hjärngympa genom att räkna ut hur många varv det blir på två timmar.

Blir nog kvar i Byn ytterligare några dagar, innan det blir dags att dra vidare. Kanske till Kalix, men den som fortsätter läsa den blogg får förmodligen veta...       

Ösd

Befinner mig nu återigen i Umeå efter en lyckad tripp till Östersund. Östersund bjöd på helt okej skidåkning, vilket inte många andra orter i Sverige kan göra just nu. Var väldigt mycket folk i spåren. Har sällan sett så många "TV-kändisar" ute i skidspåren förr. Möjligen kan glaciären i Ramsau matcha skidstadion i Östersund. För att nämna några kända ansikten ute i skidspåret  så kommer här en liten lista: Anna Haag, Björn Ferry, Helena Ekholm, Johan Olsson, Martin Fourcade, Daniel Rickardsson med flera med flera. 

Träningen under veckan gick bra, lite sliten stundtals men det ska man ju vara!! Boendet hemma hos syrran fungerade även det bra, även om det var lite underligt att följa hennes halvvegetariska kost under träningsläger. Träffade även Östersundsbon Kalle Walheim och under en löptur diskuterades allt(lite krydd) från skillnaden mellan orienterare och skidåkare till intagning på läkarprogrammet.

Redan nu längtar jag till nästa tur till någon plats som har en liten konstsnöslinga att snurra på. Kanske kommer den redan idag. Måste kontakta Schweizernöten Spoerry och undersöka en eventuell Piteåresa denna helg.
Så förhoppningsvis är det bara att tvätta de smutsiga träningskläderna för att sedan packa lägerväskan återigen :)  


Packat och klart

Imorgon väntar ett gympass, sedan kasta i sig en lunch och dra vidare mot Östersund. Dagen har huvudsakligen bestått av förberedelser inför det kommande lägret. Nu är skidorna vallade och väskorna packade. Ska blir riktigt roligt att komma på snö!!

Det vänder nu

Då var sista tentan gjord, för den här gången i alla fall. Tentan gick helt okej, så jag bör bli godkänd åtminstone. På onsdag drog jag vidare mot byn medelst tåg. Som vanligt var SJ:s punktlighet sisådär, det vill säga tåget var en dryg timme sent från Umeå. Dagarna i byn har varit trevliga och har bjudit på ganska mycket träning. I alla fall mycket för en motionär. Idag är det dock slut på motionärsfasonerna. Med denna vecka börjar en period där träningen återigen kommer att hamna i topp på prioriteringslistan.

Ikväll bär det av till Umeå och sedan på onsdag vidare till Östersund för årets första snöläger. Ska bo hos syrran i Östersund och det blir trevligt att träffa henne igen. Börjar vara ett tag sen sist vi sågs. Kanske kommer även denna blogg att bli mer väluppdaterad nu när livet tar en ny vändning!?

Skolhäng med Moa

Pluggperioden och intervallblocket rullar på. Idag körde jag intervaller för fjärde dagen på raken. För att fira helgen blev det ett extra fint intervallpass idag. 4*10 minuter löpning på lite drygt 90% av maxpulsen blev det tillsammans med Guld-Jens och Carl. Kände mig stark och genomförde passet bra. Ett sånt pass känner man sig riktigt nöjd med efteråt. Formen är nog inte så hopplöst dålig ändå.

Även plugget går bra, känner att jag har kontroll inför tentan på tisdag. Ingen tentaångest i sikte, trots att detta är den klart mest avancerade mattekursen hittills. Det betalar sig tydligen att börja plugga tidigare. Just nu är plugget nästan så pass roligt att jag ångrar mitt beslut att hoppa av. Men det ska onekligen bli skönt att bli proffs för ett tag efter tentan på tisdag :)

Sitter faktiskt på skolan just nu, men istället för att plugga själv sitter jag och stör Jens, Carl och Linder när dom försöker cadda. Riktigt skönt att sitta och titta på när andra sliter hårt för en gångs skull. Nåja måttligt hårt kanske, men Linder sliter i alla fall sitt hår i frustration.  

Bifogar ett blivande klassiskt youtubeklipp.
På begäran av Carl postar jag även detta klipp, som för tillfället går på repeat i sal A309 i teknikhuset.

Är inget fan av IDOL, men jag måste erkänna att detta uppträdande imponerar.

Jag borde egentligen dra, men det tar emot att cykla hem i ösregnet så det blir nog A309 ett tag till...

Tentaplugg = intervallblock

Det börjar återigen dra ihop sig till tenta och som vanligt så ökar antalet pluggtimmar då det drar ihop sig. Denna gång är jag till och med ute i ganska så god tid och drar igång plugget tidigt. Känner mig duktig och hoppas komma undan tentaångesten på detta sätt. Om det lyckas återstår att se. Problemet med mera plugg är att tiden för annat minskar. Igår hann jag till exempel inte ens slå på datorn, så mycket hade jag att göra! Idag kom jag plötsligt på en lösning under perioder av tentaplugg, att lägga in ett intervallblock i träningen.

Så fort tanken hade hunnit sätta sig innanför pannbenet, nästan i alla fall, drog jag ut på första intervallpasset på alltför länge. Det kändes bra, förutom då jag stupade på en blöt spång. Tog mig upp på benen och haltade vidare på resten av intervallerna. Pulsen var hög, myren blöt och benen lagom ansträngda. Ett bra pass och tidseffektivt, så nu har jag tid att skriva detta inlägg!
 
Gammal bild från min första dust med den första mytomspunna myren på extasloppet.

RSS 2.0