Under renovering

För tillfället är större delen av vår lägenhet under renovering. Köket och vardagsrummet är nästan helt oanvändbart (inplastat) i väntan på att hantverkaren ska bli färdig med målning och tapetsering. Framför allt ett inte helt funktionellt kök får en del följder. Till exempel fick jag för mig att pröva den något udda kombinationen makaroner och senapssill för att förenkla middagen så mycket som möjligt. Det kanske inte låter så gott, och det var det inte heller. Gick att trycka ner trots allt. Har i alla fall lärt mig något nytt idag, bara för att skärgårdssill passar utmärkt till makaroner betyder det inte att alla andra sillsorter fungerar med makaroner. En dag med en ny lärdom är i alla fall inte en helt bortkastad dag!


Ny stil

I slutet av januari blev jag lurad att börja spela aktiekampen på facebook. Första veckorna gick allt som en dans på röda rosor och avkastningen bara ökade dag för dag. Förra veckan tog det dock tvärstopp och helt plötsligt försvann hela vinsten. Vad gick fel egentligen? Har analyserat mina misstag under helgen och kommit fram till en slutsats: Det går inte att sitta och handla med aktier iklädd sunkiga shorts och t-tröjor i det långa loppet. En riktig trader behöver de rätta attributen och den rätta stilen. För att på nytt vända lyckan i aktiekampen har jag nu genomgått en total "tradermakeover".


Före...


Efter!


Det tar sig

Denna dag har varit episkt fin. Jag inledde faktiskt dagen med en tävling! Robertsfors IK bjöd på en "extended" (pga en smärre OCAD-miss) medeldistansskidO. Jag lyckades ta årets första seger, fast jag kanske bör påpeka att konkurrensen inte var den hårdaste. Eftersom vädret var så fantastiskt kände jag mig tvungen att förlänga passet. Klockan stannade på 2.40. Gött!
Eftermiddagen ängnades åt soldyrkan nere vid Nydalasjön tillsammans med Bejmer. Det hettar lite om kinderna just nu.

I och med förmiddagens träningspass avslutades min bästa träningsvecka på länge. Landade på lite drygt 15 träningstimmar. Siktar på att ligga stabilt kring 15 timmar de närmast kommande 3 veckorna. Sedan får jag ta en utvärdering och se vad nästa steg blir.

Om någon vill ha ytterligare ett TV-tips så kan jag rekommendera humorserien Pappas Pengar som för närvarande går på SVT. Riktigt bra, framför allt Olof Wretling.
Oj, nu håller potatisen på att koka sönder. DET HÄR HÄNDER BARA INTE!!!


The science of deduction

Igår var det prov på första halvan av Biologi B. Det gick bra, även om jag känner på mig att jag inte satte riktigt alla frågor klockrent. Människokroppen är verkligen intressant. Det är helt otroligt att alla processer i våra celler fungerar och min fascination över detta växer bara i takt med att jag lär mig mer. Känns som att mitt nya proffesionsval kanske inte är helt fel!

Även om jag har lämnat fysikspåret bakom mig kan jag inte undvika att uppskatta denna nyhet. Skönt att den speciella realtivitetsteorin är räddad och i och med det även Einsteins ära. I alla fall för min del då jag slipper känna att jag slösade bort en massa tid på att lära mig en felaktig teori i våras.

Om någon vill se en bra serie kan jag varmt rekommendera Sherlock. Även min rumskompis Bejmer skriver under på den rekkomendationen. Sjukt bra! Om ni inte litar på mitt ord kan ni ju alltid kolla betyget på imdb. Av någon anledning tycker jag om serier där huvudpersonen visar upp en del autistiska drag. Andra exempel på serier som jag gillar inom den "genren" är Bron och The Big Bang Theory.


Fet-tisdag eller fettis-dag?

För mig har denna tisdag varit både och. Började med dagen med ett riktigt fett långpass. 3.30 stannade klockan på efter 4 mil på skidorna och lite löpning. Viktigt med ett långpass för att förtjäna alla dagens semlor. Än så länge har jag ätit två semlor, men i kylskåpet väntar ytterligare två riktigt smarriga semlor på att bli uppätna. För att ytterligare spä på på dagens fettintag blev det till middag en riktigt flottig sås med creme fraiche och bacon.

Även igår blev det ett långpass, tyvärr mötte jag väggen tidigt och orkade bara hålla ut i 2.50. Om jag fortsätter att öka långpassens längd med 40 minuter varje gång är de snart ZackeT-långa. Nu måste jag sluta skriva för att göra vettigare saker (äta semlor).

Matkonst eller konstig mat?


Estetiskt tilltalande?


Uppenbart nöjd med måltiden, i alla fall rent estetiskt!

News of the world (eller om mig iaf)

Nu är jag äntligen frisk. Hoppas hålla mig frisk nu och komma igång med träning på en duglig nivå. Ska försöka undvika att hetsa igång och börja bygga från grunden.
 
En annan nyhet på orienteringsfronten är att jag har tagit beslutet att lämna min moderklubb OK Vargen till förmån för IFK Umeå. Jag känner att min utveckling har stagnerat de senaste åren och hoppas på en nytändning i och med klubbytet. För första gången på många år kommer jag inte vara bäst i klubben, men det ska bara bli kul med sparring och konkurrens inom klubben. Jag tackar varmt OK Vargen för dessa år och moderklubben kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Fast en och annan skidO-tävling kommer det nog bli i Vargens dräkt.   

Ikväll försöker jag undvika melodifestivalen efter bästa förmåga. Har svårt att förstå att Björn Ranelid släpps in i alla möjliga sammanhang. Var dyker han upp härnäst? På dramaten? Vad det än blir för något vill jag helst slippa uppleva det. För den som vill lyssna på lite riktig musik istället kan jag rekommendera detta rubrikbesläktade album.


Rekord

Tydligen var jag inblandad i sättandet av ett nytt rekord förra veckan. Tyvärr inte något av de roligaste rekorden man kan vara inblandad i. Om ni klickar här får ni veta mer.

Sen lunch med Luuk

Idag har det varit uniaden. En mässa där en massa företag vill visa upp sig för studenterna inför framtida rekryteringar. Kristian Luuk var gästföreläsare och givetvis ställde vår lägenhet upp mangrannt för att lyssna på legenden Luuk. Hans lunchföreläsning var både rolig och inspirerande. Framför allt fastnade jag för ett råd han gav: "Våga jobba med det du tycker är roligt." Problemet är bara hur man ska kunna veta om ett jobb är roligt innan man har prövat på det? Det känns som en omöjlig uppgift. Det faktum att de jobb jag vill pröva på kräver en åtminstone 5-årig utbildning är knappast till någon tröst.
En liten tröst i sammanhanget var i alla fall hans avslutande råd: "Det går alltid att ändra sig!"


Sant...


...för min del i alla fall.


En fråga

Fortsatt är min kropp besatt av förkylningens demoner. Dock känns det något bättre nu, så förhoppningsvis är jag snart kry igen. Var tråkigt att inte kunna njuta av den fantastiska gårdagen. Sådana dagar av sol och värme bör avnjutas med ett idiotlångt skidpass. Fick mig lite sol ändå så jag ska inte klaga alltför mycket.

Jag brukar normalt sett inte klaga högljutt på den musik som är populär bland de breda massorna. Även om jag oftast tyst för mig själv undrar hur musiken på diverse topplistor kan ha förtjänat sin plats där. Nu när jag under flera veckor har sett att låten Äckligt av Ansiktet toppar spotifys topplista i Sverige kan jag dock inte hålla tyst längre. Skulle någon kunna förklara för mig hur en sådan låt blir populär? En obscen, banal text ackompanjerad av hjärndöd musik.

Vad gör man när man är sjuk?

Svar: Inget vettigt!

I-landsmisär

Precis när man var på gång igen med träningen och med formen på väg tillbaka kommer nästa förkylning som ett brev på posten. Vad händer egentligen? Jag brukar aldrig bli sjuk så här frekvent. Hoppas att det bara är en lättare känning, som går över snabbt.
Biologiplugget rullar på fint, utan några som helst problem. Gjorde tre(!) labbar idag. Dock var de inte alltför krävande. Har även hunnit börja öva på gamla högskoleprov. Såg ett utmärkt tillfälle för detta när jag satt infryst i ett mycket kylslaget Kalix förra helgen. De delar jag hunnit göra hittills pekar på att jag i alla fall har fattat ett riktigt beslut på studiefronten. Något positivt mitt i denna I-landsmisär!

Apropå I-landsmisär. Ingen lär väl ha missat veckans utspel från vår käre statsminister Reinfeldt? Undrar vad den annars så lågmälde, okontroversiella, nästintill passiva Reinfeldt hade ätit till frukost den dagen? Att höja pensionsåldern med tio år ligger inte riktigt i linje med hans annars synnerligen försiktiga framtoning. Nåja, till förslagets försvar kan man väl i alla fall säga att det inte rör sig om röstfiske.

RSS 2.0