Som julafton

Då har man gjort sitt första officiella framträdande i landslagsdräkten. Det gick inte så bra som jag hoppats på. Ett riktigt sunkigt förstavarv fyllt av småstrul, säkert 4 minuter borta. Sen åkte jag upp mig en smula på andra, men vad hjälper det? En 24:e plats är inget märkvärdigt. Kanske inte katastrof, men det är definitivt inte bra. Jag är ändå inte så bitter, är bra stämning i stugan, men kanske lite sämre ordning. Det råder organiserat kaos. Gustav "Turbo" Nordström agerar både stämningshöjare och morsa. Första dagen här nere var som julafton, förutom att man slapp ge bort grejer utan bara fick.

Imorgon är det vilodag. Nu ska vi kanske våldgästa någon nation. Frågan är om vi ska söka oss åt öst eller väst?

Vidarehänvisning

Denna vecka kommer det inte vara högtryck på denna blogg. Följ mig som veckans bloggare här istället. Kan möjligen komma något här också...

Objektifiering

Kom att tänka på diskriminering idag. Jämförde ett herrdm-guld, med ett damdm-guld. Gissa skillnaden? Ja på ena medaljen är det naturligtvis en man och på den andra en kvinna. Det finns dock ytterligare en skillnad. Mannen på medaljen är naken och visar hela "härligheten", medan kvinnan är propert klädd i en klänning. Fy så sexistiskt!! Och alla feminister som klagar på att kvinnor objektifieras. Dom borde skaffa sig lite idrottsliga meriter, om man nu kan räkna DM-guld som en merit(?), så de inser att det inte bara är kvinnor som diskrimineras ;)

Håller på att packa för fullt nu. Imorgon klockan 07.00 bär det av västerut, och söderut. Kom på en lämplig låt nu. Allt ni behöver göra är att byta ut USA mot Orsa, så är den klockren.Okej, korsa Atlanten kanske vi inte ska göra. Men gräva guld, det ska vi sannerligen!!! Om någon var här just nu skulle jag be om en lyckospark. I avsaknad av sällskap kanske man kan få tigga till sig lite skriftliga, alternativt orala lyckönskningar? SNÄLLA :)

Självförtroendeboost

Idag åkte jag min sista tävling innan JVM. Hela säsongen har det bara gått bättre och idag var inget undantag. Riktigt säker orientering ledde till säsongens första seger. Skönt att få en seger innan vi åker ner. Kan ju hoppas att segern bryter en mental barriär. Nu är i alla fall själförtroendet på topp!! Kanske inte mitt bästa lopp rent fysiskt, var lite trött efter igår, men en seger är ju alltid en seger. Hade ett tag fantiserat om att gå och kolla på lite bugg idag, då det var DM i Byn. Detta stannade dock vid fantasier. 14,8 km skidO hade sugit musten ur mig, var lite för trött klockan 15.15 när vi kom hem. Lägg därtill att min källa inom dansens värld hade upplyst mig om att det var inträde.

Förresten tycker jag att min klubbdräkt är gullig. Håller inte ni läsare med? Skrikgröna trikåer med knallröda inslag och en morotsfärgad mössa med orienteringsskärmar på måste ju vara en utseendemässig fullträff? ;) Eller en visuell mardröm kanske är en bättre beskrivning? Döm själva.


Bara för att undvika missförstånd är det jag som är till höger :P För övrigt är bilden hämtad från dagens PT. Om ni vill läsa vad de lyckades ljuga ihop om mig kan ni klicka här. Om ni inte vill läsa är det bara att låta bli.

Tycker ni läsare att jag har blivit lite väl insnöad på skidO? I så fall kan jag väl försöka ändra mig, men först efter JVM. Dit far vi imorgon :D


Korvfest

Nu var man så ensam och övergiven på folkan, ännu en gång. Mitt enda sällskap är en överfull sopsäck, som inom kort kommer att lukta skunk om jag inte bär ut den. Dock kommer nog denna helg att gå rätt så fort, lär mest bli att packa och dylikt innan det bär av på söndag. Innan vi far hinner jag även klämma in en sista tävling, i Luleå, i morgon. DM är det och jag hoppas på mitt första seniorguld i skidO. Det kommer förmodligen stå mellan mig och Lindmark. Om nu inte den gamle räven Frasse blandar sig i.
Fick även veta att det är långdistans jag ska rikta in mig på under JVM. Kul, lången är optimal för mig. Jag är uthållig på alla sätt ;)

Imorse körde vi en sprintträning. Det gick riktigt bra för mig. Dock tråkigt att man ska utsättas för sabotage. Någon motionär (idiot) hade kastat ut en kontroll i skogen. Ska inte trötta ut er läsare med en noggrann redogörelse över loppet, men för den nyfikne så finns kartor på skidlinjens blogg.

MakeoverFöre: sur, sliten och skäggig.Efter: nöjd, osliten och len.

Snart ryker det

Nu är det snart äntligen dags, skägget ska åka åt fanders. Fick medhåll av några stycken att jag är värd en rakning så snart försvinner mitt skägg, eller fjun kanske är ett bättre ord? Det enda jag väntar på nu är att någon (Najk) ska föreviga det efterlängtade ögonblicket. Måste dock raka mig senast innan morgondagen, då skulle tydligen någon reporter från PT, även kallat paltbladet om coach får bestämma, komma och göra en liten intervju. I och för sig är inte en intervju i PT något märkvärdigt, dom skriver ju vad som helst som händer i Pite Älvdal. Fast att dom skriver om mig är ju lite överraskande, med tanke på att jag representerar en Kalix-klubb. Eller har ju trots allt bott 2,5 år i byn nu, så det kanske inte är så konstigt ändå.

Dagen i övrigt har varit ganska så slapp. Prövade studentmössor idag på skolan. Känns spännande att studenten närmar sig. Fast man ska ju gå ett år till, men då får man ju extra valuta för pengarna då man kan använda mössan två gånger. En trevlig filmstund hade vi även efter maten. Jag imponerade på tränarna med mina kunskaper i skidhistoria. Överglänste iaf övriga elever, men dom visste ju inte ens vem Billan var å andra sidan...


// Den som inom kort är len som en barnarumpa igen


Nöden har ingen lag

Idag upptäckte jag en hemsk sak, lamporna på toa hade gått sönder. Så när jag skulle duscha efter kvällens träning ledde det till vissa problem, det var ju alldeles mörkt. Men då tänkte jag till och lösningen blev att duscha med pannlampa, en ganska så fiffig lösning om man frågar mej iaf. Kvällens träning bestod av relativt lugn skidåkning, med kortare intensiva inslag. Det kändes bra, som vanligt, iaf den senaste tiden.
Ingen skola idag, det var skönt. Fast jag och Adrian gjorde ett litet ryck och jobbade in en timmes uppgifter på 10 minuter. Så lite skola har man ändå haft. NU borde man sova lite.

Fick även höra att man är en pärla idag. Det är ju alltid trevligt att få höra sånt. Nu kanske detta inte var världens märkvärdigaste tillfälle, men det behöver jag ju inte tala så mycket om... :P

Åt alla kartnördar där ute

Dagens pass bestod av en långdistansbana skidO. Banan mätte knappt en mil och innehöll många ganska kluriga vägval. Gick bra, var pigg och gjorde bara två mindre bra vägval som man tappade några sekunder på och en felåkning på 40-50 sekunder. Var nästan 7 minuter före CH och ytterligare 7 minuter före Armasjärvis stolthet. Nedan finns kartor med mina vägval inritade, om det nu finns några kartnördar som läser den här bloggen...

     
Varv 1                                      Varv 2

Imorgon är jag ledig från skolan. Eller ledig och ledig, vi fick självstudier. Vilket oftast innebär inga studier. Resten av kvällen ägnas åt lite vanliga folkangrejer. Kanske även lite vallning. Någon som vill följa med och valla lite? ;)


Idrottsgalan

Ikväll var det idrottsgalan. Det var trevligt att titta på den tillsammans med ett stort gäng högljudda skidåkare, även om våran favorit R-G, inte vann jerringpriset. Detta gick istället till den genomsympatiska Charlotte Kalla. Hon är kanske lite väl positiv ibland, blir som inte samma profil som exempelvis Wassberg. Att skrika: "Väck, väck" åt reportrar som vill ha en kommentar direkt är manligt. När jag blir stor vill jag bli som han. Eller ännu mer legendarisk var kanske Artur Häggblad: " En skidåkares liv är ett helvete, jag önskar jag vore död". Fast på den punkten hade han fel, iaf om man frågar mej. Mitt liv är då inget helvete just nu :)

Åkte ett lugnt pass klassiskt idag. Kände mig faktiskt riktigt pigg i kroppen. Är månne VM-formen i annalkande?

Gamla godingar

Jaha, igår var det sprint i Boden.  Det gick så där, kan man väl ändå säga. Ett kval där man var lite småseg följdes av en kvartsfinal. Där kände jag mig pigg, men vad hjälper det när man får så kass position tack vare att man är snabb som en snigel i starten. Försökte kryssa mig fram på upploppet, men blev stängd flera gånger, och fick ingen lucka för avancemang. Nåja är inte alltför bitter ändå. Bara att inse att man har bristfällig rutin man mot man. Får väl även gratulera min närmsta granne här på folkan, Adrian, till segern. Annat att notera från idag är att skigo-stavar inte är något att rekommendera, iaf om man heter Jonas Lysholm och har mycket power.

Efter Boden bar det av till Luleå där det blev lite flytthjälp i brorsans och Kines nya lägenhet. Riktigt trevlig var den. Ett extra litet styrkepass blev det när man skulle bära upp alla grejor. Där i lägenheten gjordes även en viktig upptäckt, en grym CD-skiva med några riktiga gamla godingar. Pop-musik från slutet av 80- och början av 90-talet är helt enkelt bättre än den kommersiella smörjan som produceras idag. Eller man blir iaf glad av lyssna på den, till skillnad från pop-musiken idag som snarare tilltalar andra känslor... 

Nu blir jag väl förmodligen idiotförklarad, men det är viktigt att vidga sina musikaliska vyer lite då och då :)

// Den startlångsamme

Slak

Idag har jag varit ganska slö. Blir lätt så av någon anledning då man är hemma i Kalix. Har dock hunnit med ett kortare träningspass, trots att jag sov bort stora delar av dagen. Imorgon ska jag dock inte vara slö, då väntar pagla-sprinten i Boden. Blir kul och spännande, var länge sen jag körde skate-sprint. Senast var nog i december 2007. Sprint brukar kanske inte vara min grej, får väl se om det fortfarande är så i morgon. Hur som helst blir det ett bra och roligt formtoppningspass inför JVM!

//SprintarN??

Köld, sann köld

Nu är det mycket kallt i denna by. Tyvärr inget ovanligt. Tur att man är härdad så inte kyla stoppar en. Fast det finns trevligare saker än att fara ut och löpa i -26. Fast iofs är det ganska roligt, på något vis. Idiotförklara mig om ni vill. Jag står alltid upp för mina åsikter, även om dom bevisar att jag är en nörd ;) Fast nörd kanske inte alltid behöver ha en negativ betydelse? Är för trött för att tänka ut en bra förklaring nu, att valla skidor i 3,5 timmar gör en lagom pömsig. Nu ska jag sova, och drömma om något högre temperaturer. -27 är i kallaste laget för att köra skidO...


Blogg.kuriren.nu/vecka5

Idag var en ganska chill dag. Har mest gott omkring med ett leende på läpparna, måste ha sett lite fånigt ut. Gå omkring och le till till synes helt utan anledning. Dock var det inget leende på läpparna under träningen, då är det fullt fokus som gäller. Kan ju inte åka omkring och flina i spåret.

Idag fick jag ett oväntat telefonsamtal. Det ringde en dam från kuriren och frågade om jag ville blogga på kuriren.nu under JVM-veckan. Mycket oväntat var det och dum som jag är kunde jag inte tacka nej. Kanske är det dags att vänja sig vid kändisskapet och det erbjudanden som följer med det??? ;)  Undrar vad som kommer här näst? Knappast något ännu mer chockerande i alla fall. Okej, kändisskap är kanske lite krydd, eller mycket rentav. Att vara uttagen till JVM i den rätt så ofta, av allmänheten missförstådda idrotten skidorientering skapar knappast några stora rubriker. Kanske ska man kunna lära medelsvensson lite mer om skidorientering, det hoppas jag i alla fall!!

Ps. JVM-veckan är 26 januari-1 februari, för er som inte vet. Ds.

Kalla mig herr juniorlandslagsman ;)

Cirka 21.44 hördes ett enormt vrål eka här i ugglan 2. Upphovsmannen till vrålet var jag, och orsaken var ett visst telefonsamtal från en viss Ylva Grape, som råkar vara juniorlandslagskapten för skidorienteringen. Sprätta skumpan allihopa, OK Vargen har fått sin första landslagsåkare på över 10 år!!! Själv ska jag inte sprätta någon skumpa, nu börjar den riktiga uppladdningen!! Var länge sen ett telefonsamtal gjorde mig så lycklig. Så oerhört skönt att äntligen allt slit man har lagt ner betalar sig. Det är stunder som den här man inser att man verkligen älskar det här med idrott. Att lyckas uppnå någonting, som man jobbat för så oerhört länge och målmedvetet, är fantastiskt!!!
Nu är jag snart där, om mindre än två veckor bär det av!!

Ps. Ska försöka förhandla fram en rakning nu. En landslagsplats borde ju räcka tycker man... Ds.


Väntetider

I helgen var det så dags för dom sista JVM-uttagningarna för den här säsongen. Efter en frustrerande säsong så här långt hade jag satt mig i en rätt så risig sits inför dessa tävlingar. Jag var tvungen att prestera och åkte med kniven mot strupen. Kanske var det detta som gjorde susen, för det gick nämligen bra båda loppen. Trots risiga prestationer tidigare den här säsongen var jag helt plötsligt fylld av självförtroende. Istället för att stressa upp mig och sabba allt när ett misstag väl kom, fortsatte jag bara fullt koncentrerat. Två tredjeplatser blev resultatet.

Från att ha varit i ett till synes hopplöst läge innan helgen, är det nu så att jag blir obeskrivligt besviken om jag inte blir uttagen. Enligt mina beräkningar borde jag ligga bra till för den sjunde och sista platsen in i laget. Nu återstår bara en nervös väntan innan laget presenteras i morgon. Känns lite frustrerande på något sätt. Jag har gjort allt jag kan, nu kan jag inte påverka något mer och allting är lämnat i landslagskaptenens händer. Kan bara hoppas på det bästa. Kan alla läsare vara snälla att hålla tummarna för mig??? :)


Var det månne "krigsmålningen" som gjorde det där sista lilla extra?? ;)

//Den nervöse

För jävliga?

Börjar bli en smula less på mitt skägg, även om det råkar vara ganska praktiskt då det är kallt ute. Skönt att slippa frysa om hakan då man går ut i -25! Dock börjar det minst sagt bli lite risigt. Eller med tanke på att coach Norén öppet dissade mitt och grabbens utseende igår kanske det rentav är mycket illa. Eller ni kan ju tolka kommentaren själva:
"Ni ser ju för jävliga ut. Bara en mor kan tycka om er nu."

Imorgon bär det av söderut igen till Vansbro. Kul med 11 timmar minibuss imorrn..... not!! Avresetiden är satt till 05.00, så det börjar bli dags för mej att dra mej tillbaka för kvällen nu. Bjuder på en bild från förra helgen för att komma i lagom tävlingsstämning.


Obsevera vilken färgglad, tight tävlingskollektion min klubb, OK Vargen har ;)

Kan du förlåta mig min vän för mitt dumma påhitt?? Vet inte riktigt vad jag tänkte på, eller vad jag tänkte med... 


Lika som bär??

Idag var det kallt i byn. -25, men jag och grabben var hårda och drog ut på ett pass! För er som inte tror oss kommer här lite bildbevis. Eller var det möjligen tomten som var ute i spåret!?

 
Tomten?                                                                                       Jag?


Grabben hade också lite rimfrost


Vi stod inte bara och poserade framför kameran ;)

Fly away

Jaha så var det då sista dagen på lovet. Idag har jag pumpat fina (brutala) intervaller. Från amu-korset till toppen på 10:an. Blir några höjdmeter är inte helt säker men det ligger nog kring 70-80 meters klättring. Kände mig faktiskt stark. Annars har inte så mycket hänt idag, inom kort börjar det nog droppa in lite annat folk. Skönt att min misslyckade "ensamvistelse" i byn nu snart är över. 

Gårdagen var ett fiasko. Luleå stortorskade. Sverige stortorskade. Konsum stängde 18.00, jag kom dit några minuter för sent. Trots allt detta är nog dagens fiasko ännu större. Man kanske skulle gå och sova nu innan något mer går snett den här jävla dagen... 

Tidernas bästa rocksångareSammy was low
Just watching the show
Over and over again
Knew it was time
He'd made up his mind
To leave his dead life behind
His boss said to him
'Boy you'd better begin
To get those crazy notions right out of your head
Sammy who do you think that you are?
You should've been sweeping up the Emerald bar'

Spread your wings and fly away
Fly away far away
Spread your little wings and fly away
Fly away far away
Pull yourself together
'Cos you know you should do better
That's because you're a free man

He spends his evenings alone in his hotel room
Keeping his thoughts to himself he'd be leaving soon
Wishing he was miles and miles away
Nothing in this world nothing would make him stay

Since he was small
Had no luck at all
Nothing came easy to him
Now it was time
He'd made up his mind
'This could be my last chance'

His boss said to him 'now listen boy
You're always dreaming
You've got no real ambition you won't get very far
Sammy boy don't you know who you are?
Why can't you be happy at the Emerald bar?'

So honey
Spread your wings and fly away
Fly away far away
Spread your little wings and fly away
Fly away far away
Pull yourself together
'Cos you know you should do better
That's because you're a free man
Come on honey
FLY WITH ME!

Helgens

Idag var det så stafett i Nyby utanför. Jag stod på startlinjen tillsammans med Niklas. Varken Niklas eller jag hade någon av våra bättre dagar, så resultatet blev inte lysande. Båda var totalt vilse var sin gång. Men det är sånt som händer ibland. Niklas räddade dock äran då han plockade en fin skalp, Maria Nordström, på väg till sista kontrollen. För övrigt hade jag rejält med rimfrost i skägget idag. Knäckte grabben lekande ;)

Nu är man hemma i byn, om man nu kan kalla det hemma? Efter en dryg minibussresa med Sture och Johanna, som även innehöll matpaus i Strömsund med en god och framförallt stor tefatspizza!! I byn är det kallt. Rejält kallt. Kvicksilvret visar -27 just nu!! Brrrr...

Helgens klant: Finns två jämngoda alternativ, jag och Najk.
Helgens bom: Najk
Helgens kommentar: Hinken
Helgens rykte: Finns ett riktigt smaskigt ett, men det publiceras inte här ;)
Helgens finsk/ryskkåta person: Baffy
Helgens skönaste: Sängarna på Camp Södergren!!
Helgens fnissigaste: "Utländskorna" på hemköp.
Helgens fiasko: Teichmann+Luleå hockey


Jag är int bitter

Jaha, då har man lyckats klanta sig igen. På dagens sprint hade någon råkats slita ner en kontroll. I 40 sekunder grävde jag i snön och letade kontrollenheten men hittade den inte och åkte vidare. Skandal, och egentligen borde väl klassen ha strukits. Det blir ju så j.vla orättvist. Kan säga att jag inte var ensam om denna åsikt. Nästa gång jag startar först kanske man skulle slita ner kontrollen och slänga iväg den? För det verkar ju ändå inte ge några konsekvenser...

Nä, nu ska jag väl försöka vara lite mindre bitter. Det är ju ändå rätt trevligt här i stuga 3. Lagom mycket skitsnack. Vi körde vilse i Östersund nyss. Är ju enkelriktat överallt. Så för oss från "landet" var det inte så enkelt. Ryssen gjorde en fin parkering mitt framför hemköpsentrén. Dessutom blev han kåt då vi såg ryssar på stan. Niklas hittade några fina "utländskor" på Hemköp. De skrattade ganska mycket och gav oss kåta blickar. 
Don't worry, be happy


Ösd

Nu är jag i Östersund. Jag, Ryssen och Pojke 14 delar en vräkig stuga på Camp Södergren. Imorgon ska vi skåpa i varsin klass. JVM-uttagningar står på programet och jag hoppas på att åka bra och förstärka mina aktier, som inte kan stå särskilt högt i kurs efter Harsa.

Är ju nytt år nu. Nyår var trevligt men lugnt. Dock har det inte varit något lyckat år hittills. Efter en liten incident igår mår inte min mobil så bra. Displayen är död. Så jag kan inte göra särskilt mycket vettigt med den. Svara på SMS går ju, men jag har ingen aning om vem som skriver och vad dom skriver. Så det känns rätt ogivande...Börjar längta till sommaren lite smått, men först ska jag skåpa.

RSS 2.0