Suomi

Nu bär det alldeles strax av till Muonio. Hoppas dock att jag ska få tag på mina nya skidor innan avfärd. Enligt rykten ska de anlända till Team Sportia klockan 11, och då ska jag vara där och hämta dom och sen åker vi genast vidare mot, snön, skidspåren, ryssarna och mörkret i Muonio i finska lappland. Tillsammans med mina kamrater i ABK ska jag samla lite snötimmar under resten av lovet. Det blir gött. Enligt rykten håller spåren riktigt bra standard. I alla fall det sex kilometer långa konstsnöspåret ska vara riktigt bra.

Fick just ett samtal från Team Sportia och skidorna har anlänt!!!! Nu blir det Peltonen för hela slanten, vilket kan ses som lämpligt när man ska besöka vårt östra grannland.Nu ska kroppen trimmas ytterligare, även om vissa tydligen anser att det inte behövs :P


NyklipptKänns bra att ha blivit av med en hel del hår. Dagens fundering är för övrigt varför man inte gick gymnasiet på någon ort där det finns ett frisörprogram? Nåja, gjort är gjort och är man dum så är man.

Förkylningen är nu puts väck och idag blir det första dagen på länge med dubbla pass :)

Dagens träningsoutfit

Inspirerad av alla fjortisar som kör med dagens outfit på sina bloggar, börjar jag härmed med en egen variant på detta tema. Får se om det blir en vana eller ett enstaka inlägg. Allt beror på läsarresponsen.Lägg särskilt märke till de väldigt retro bambustavarna, som snygg kontrast till den betydligt modernare säkerhetsvästen från Craft. I övrigt inget märkvärdigt. Skor: Asics DS-trainer Byxor: Noname Handskar: Hestra Kartställ: Nordenmark Buff: Sveaskog och slutligen pricken över i en pannlampa från Petzl.
Kan sammanfattas som en enkel och jordnära klädsel perfekt för ett första pass efter förkylning, inte för flashig så att man råkar se snabb ut då man bara ska köra lugnt. Även mycket funktionell för torrkartträning i höstmörkret.

Sista sjukdagen?

Ännu en träningsfri dag har förflutit så sakteliga. Imorgon ska jag dock träna igen, såvida inte natten bär med sig några otrevliga överraskningar. Dagen har mestadels bedrivits framför TV:n, på balansplattan och vid datorn. Denna sjukdom kanske bär med sig något positivt också. Har äntligen tagit mig tid till rehab för mina klena och utsletna fotleder. Hoppas att den bär frukt till kommande ol-säsong. Skulle vara skönt att slippa dras med mina kassa fotleder hela min juniorålder. 

Dagens film blev för övrigt "den trettonde krigaren". Kanske inte världens bästa film, snarare långt därifrån, men som tidsfördriv under en förkylningsdag räcker den gott och väl. Om inte annat är den värd att se för att huvudrollen heter det långa och krångliga namnet: Ahmed Ibn Fahdlan Ibn Al Abbas Ibn Rashid Ibn Hamad.


Tidsfördriv

Måttligt kul inledning på lovet, alltjämt förkyld. Har dock börjat lira CF nu, och det får i alla fall tiden att gå. Är inte grym än, men det är riktigt roligt ändå. Det kräver hård koncentration och snabb kartläsning, precis som riktig orientering. Känns bra att iaf kunna träna teknik under förkylningen. Den övriga tiden bedrivs med att stå på balansplatta, käka nyttigheter och se grymma filmer. Är bara att avvakta ett tillfrisknande och fram till det få tiden att gå på bästa möjliga sätt.
 
Kan även meddela att jag har ställt mig i bostadskö i Umeå nu. Är det något mer ställe man borde ställa sig i bostadskö på? Eventuella tips kan lämnas i kommentarer.

Lov

Nu var man så hemma i Kalix igen, bara andra gången efter skolstarten. Är faktiskt rätt skönt. Fortfarande skraltig i halsen. Får se om det blir någon träning imorgon. Nu blir det att bränna av en film tillsammans med resten av familjen, eller de delar som är närvarande det vill säga.
Bjuder dock på en intressant naturfilm.


Framtidsplaner

Dagen har inte varit särskilt händelserik. Fortsatt förkyld, alltså har skorna och pjäxorna fått stå kvar på hyllan och samla damm. Är svårt att bedömma när såna här förkylningar ska ta slut. Det kan kännas som att man ska vara frisk nästa dag i flera dagar. Dock tror och hoppas jag att träningen ska kunna återupptas på lördag. 

Har även börjat fundera seriöst över min framtid. Börjar bli dags nu, för nu börjar ju trots allt min tid här i Älvsbyn gå mot sitt slut, vare sig jag vill det eller ej. Vad ska man egentligen plugga, och var? Valet står förmodligen mellan materialdesign eller teknisk fysik, Borlänge eller Umeå. Nåja, man behöver ju som tur är inte bestämma sig direkt. Om man har tur kan kommande vinter ge lite svar på den frågan. Eller så blir man som vanligt bara mer förvirrad. 

Imorgon får jag lov, men innan det har jag faktiskt en skolgrej att göra. Matte breddning redovisning/möte/genomgång eller något i den stilen. Får önska alla mina läsare en god natts sömn.

Kan tillägga att Coach Norén inte sågade min träningsplan rakt av. Han verkade nästan tycka att stora delar av den var ganska vettig, så nu är det bara att se till att bli frisk och börja pumpa på!
    


Planering och spekulering

Fortsatt förkyld, kan inte träna. Som tur var kan man ju göra annat nyttigt, som att räkna matte breddning. Om man nu kan kalla det vettigt. Känns rätt ogivande faktiskt. Matriser är alldeles för enkelt, känns som att jag bara sitter och skriver siffror som en robot i mitt block utan den minsta tankeverksamhet. Ska väl vara tacksam att det är enkelt egentligen, så att det går fort att stöka undan. Men att sitta och plita ner siffror som en hjärndöd för hand är inte alltför exalterande.

Det andra vettiga jag gjort är en träningsplanering för de närmast kommande 2 månaderna. Tror den blev riktigt bra, fast helt säker kan jag ju inte vara förrän om två månader. Återstår att se om coach Norén sågar den eller om han höjer den till skyarna. Förmodligen ligger väl sanningen någonstans mitt emellan.

Blev en klassisk french hotdog nere på shell även denna kväll och som vanligt smakade den riktigt bra. Tyvärr sprack brödet. Fattar inte riktigt hur jag kan vara så klantig. Får bli nattens stora fundering. För nu är det hög tid att göra natt!

God natt!


Förkylning

Lider just nu av en lättare förkylning som hindrar mig i mitt tränande. Ibland kanske inte en förkylning är så illa faktiskt. Den kanske rent av kan vara bra? Kom att tänka på det idag. I alla fall för mig är det så att det är när något hindrar mig från att träna som jag inser hur motiverad jag verkligen är. När man tränar 2-3 pass om dagen är det inte alltid så lätt att inse att man uppskattar varje pass. Dock märker man direkt man inte kan träna hur man saknar alla träningspass! Alltså ett tips till alla som drabbas av en förkylning, man behöver inte nödvändigtvis se den som ett hinder utan man kan också se den som en motivationshöjare. Det gäller att se saker ur den rätta synvinkeln, se möjligheterna istället för problemen.

När man är förkyld kan man dessutom hinna med annat. Som till exempel matte breddning där man ligger hopplöst långt bakom det ställe man borde ha hunnit till. Nog dillat för ikväll. Bjuder på en liten låt jag diggar, eller låten i sig är väl inte så märkvärdig, men några textrader är riktigt riktigt bra.The tough of the track
With the wind
And the rain thats beating down on your back
Your hearts beating loud
And goes on getting louder
And goes on even more til the
Sound is ringing in your head
With every step you tread
And every breath you take
Determination
Makes you run never stop
Got to win got to run til you drop
Keep the pace hold the race
Your mind is getting clearer


Cash

Helgen i Falun blev lyckad. Deltagande i två turneringar slutade med två vinster, och en hemspelad summa på drygt 200 kronor. Man kanske borde lägga ner orienteringssatsningen och satsa på poker istället? Denna helg var jag då betydligt mer lyckosam vid pokerbordet än i skogen. Jcupfinalen slutade med 19e plats för mig. Ingen katastrofal placering, men absolut inget lopp att ta med sig. Slutade till slut på en 24e plats totalt i cupen. Min överlägset bästa sammanlagda placering någonsin. Ett bevis på att orienteringssäsongen, trots en del missräkningar, i det stora hela ändå har varit lyckad. Skönt dock att ol-säsongen nu är helt över så att man kan lägga fullt fokus på skidorna. 

I övrigt innehöll min falutripp bland annat: glidande i landslagsbuss rattad av Edin, spaning i friidrottshallen, eccentrisk styrka i friidrottshallen och rejäl träningsvärk efter den eccentriska styrkan i friidrottshallen. Sammanfattningsvis kan man bara konstatera att det är synd att det inte finns någon friidrottshall här i byn. Lägg därtill två oerhört dryga bussresor och två oerhört kalla utomhusombyten och beskrivningen av helgen börjar bli komplett.

Idag kände jag mig en smula underlig. Antingen är jag bara sliten efter hemresan eller så är jag på väg mot en förkylning. Blev säkerhetsvila därför. En vilodag blir man inte märkbart sämre av, men en veckas träningsuppehåll pga förkylning  är betydligt värre. Fick istället pröva på jobbet som coach/plågoande idag när övriga körde 400 meters sprintstafetter. Tog verkligen emot att stå vid sidan och missa ett så pass bra träningspass. Förhoppninsvis var det ändå ett klokt beslut av mig.

Första skidpassen i byn!!

Igår och idag har byn bjudit på årets två första inhemska skiddagar för min del. Tyvärr slaskar det nu, så det kommer nog tyvärr dröja ett litet tag innan det är åkbart igen. Man kan ju hoppas att det inte blir någon lång väntan. Under tiden kan man ju nöja sig med den lilla aptitretare Kung Bore bjöd på. Förhållandena igår var faktiskt riktigt bra borta på skogsvägen i den nyblivna skidmetropolen Husavan. Bjuder även på några bilder som appertif för den snökåte. Håll till godo!!


KE bjöd på en riktig stilstudie.


Man blir törstig av att åka skidor på riktig snö.

Just nu är det tvära kast för min del. Från skidåkning i Ramsau och Byn till orientering i Falun. På lördag är det avslutning i Silva Junior Cup. Ska göra allt för att försvara min 27e plats och kanske även förbättra den något. Var dock länge sedan sista orienteringspasset och jag springer helt utan press. Vem vet? Det kanske är precis vad jag behöver. Får i alla hoppas på att höghöjdsformen är med mig :)

Ska även bo hos Nordebo i helgen. Den här helgen har potential. Kan bli epic, eller något i den stilen.

Hemkomst

Så var ma tillbaka på svensk mark igen. Det har jag för visso varit ett tag, men bloggandet blev uppskjutet pga en smärre hårddiskkrasch på min dator. Efter en sväng hos Janne B är den dock fit for fight igen.

Lägret i Ramsau var lyckat på alla sätt och vis. Fick många bevis på att utvecklingen fortsatt går åt rätt håll under den veckan. Börjar rentav längta till den kommande skid- och framförallt skidO-säsongen. Det kan bli skoj, om allt fortsätter att gå lika bra som det gör just nu. Nåja ska inte gå händelserna i förväg och driva iväg i fantasier på denna plats. Drömma det kan man göra när man snarkar. Dock kan jag berätta lite om Ramsau istället nu när jag inte råkar sova. Eftersom det hände så mycket under veckan ids jag inte skriva om allt, bilderna får tala istället. Med lite hjälp på traven ibland :)


Calle H, nöjd efter att ha landat på tysk mark.


Mina klubbkompisar såg fram emot att komma fram så snabbt som möjligt.

Uppförsbackar och utsikt fanns det gott om...
Jag, AB och VB körde lite stickwalk upp till Guttenberghaus, en restaurang belägen något högre än Kebnekaises sydtopp!


Utsikt från Guttenberghaus mot störtloppsbacken Planai, där jag blev lägrets bergsget genom att vara snabbast upp för de drygt 1100 höjdmetrarna.


Ganska branta backar fanns det. Denna lutar nära på 45 grader!


Fanns många kor i byn och djurvännen VB ville bli vän med dem.


Den lokala affären som hade ett imponerande utbud av allehanda produkter!


Där bodde vi.


Givetvis missade Hinken inget tillfälle att posa!!


Får väl avsluta med en bild på undertecknad. Var den enda som fanns på min kamera. Att dömma av bilden kanske ni kan gissa att vi åt på Burger King på vägen hem.

Sammanfattningsvis ett mycket bra träningsläger med en del träningstimmar. 31 timmar och 50 minuter för att vara exakt.  

PERS

Allting ar fortsatt bra har i Ramsau am Dachstein. Vadret ar grymt, svenskt sommarvader, fast  det ar oktober. Finns manga starfucknig-objekt uppe pa glaciaren. Fler ska tydligen vara pa ingaende under veckan, eftersom Ramsau ar det enda stallet i Europa dar man kan aka skidor utomhus just nu.

Igar gick vi uppfor Planai, en stortloppsbacke med drygt 1100 hojdmeter. Det ar pa sadana pass man verkligen marker hur mycket man har gatt framat. Senast jag var har gick jag pa 65 minuter och nu pressade jag mig klart under 52 minuter. Ar inte varje dag man persar med drygt 13 minuter!! Upplosningen av det passet blev for ovrigt dramatisk. Ett busshaveri ledde till vissa komplikationer under aterfarden till hotellet. Dessutom orsakade det en sen middag och en hel del mindre glada miner.

Sa vi har dramatik har ocksa aven om det inte ar nagra bankran som hemma i byn.
Hoppas att ni har overseende med det `prickfria` spraket.

Nice

Det ar nice har i Ramsau. Sjukt fina miljoer och grymt vader. Ett riktigt traningsparadis. Traningen flyter pa aven om vi bara har hunnit med en dag hittills. Dock ar det inte lika nice att datorn inte har alla normala bokstaver...


Kulturell?

Imorgon bär det så av till wienerwaltzens och Mozarts hemland, Österrike. Faktum är att resan rent av för oss ganska nära Mozarts hemstad Salzburg. Trots det blir det knappast någon kulturell resa för min del. Däremot kommer det bli träning, massor av träning. Ramsau och Dachstein-glaciären väntar på mig och övriga på skidlinjen!!Auf Wiedersehen

Ren och skär lycka :)

Gissa vad som väntade på mig idag på folkan?
En stor kartong...


...innehållande 178 gram blå löpglädje...


...och ett par rödsvarta spikes!!

Hade tänkt vila idag. Men givetvis kunde jag inte hålla mig, utan drog ner till Älvåkra International och pumpade lite löpning. Kan bara konstatera att den som aldrig har sprungit med spikskor på löparbana aldrig har sprungit på riktigt. Vilken oslagbar känsla!!

Kan slutligen tillägga att jag för första på ett drygt år är kär. I ett par rödsvarta spikskor från Nike :)

RSS 2.0