Hmmm

Något känns allvarligt fel med låren just nu. Quadriceps femoris mår helt enkelt inte bra. Får hoppas att det släpper snart, måste ju skaka fram skidsäsongens sista uns av form nu. Kan inte gör annat än att chilla tills det lossnar nu. Eller det kan jag väl, men jag lyssnar på kroppen när den börjar säga ifrån. 25 minuter löpning lyder dagens "mäktiga" träningsdos...
OS avslutas idag. Riktigt gött med brons!! Trodde ärligt talat aldrig att Olsson skulle fixa det som detta lopp utvecklade sig. Trodde att storspurtarna skulle leka med han i klungspurten, fast efter fem mil är tydligen spurt något annat. Antingen var spurtarna stumma och väggade, eller så stöp de som furor (Cologna). Gött var som sagt ordet!!

Stockar

Känner mig trött ikväll, alltså orkar jag bara med en kort uppdatering. Likaså blev det bara ett kort träningspass idag. 1,45 stakning blev det. Massor av nysnö och riktigt dåligt stavfäste bjöd spåren i Kalix på idag. Alltså blev det ett något frustrerande och bitvis irriterat pass.

I övrigt har inte mycket hänt och det som händer rör sig väldigt mycket om OS. Tur att OS snart är över så att man kan börja återvända till sina normala dygnsrytm igen. Låren kändes oerhört trötta idag, möjligen beroende på dålig återhämtning pga kass sömn eller möjligen för mkt belastning på dom, eller kanske både och. Vem vet? Inte jag, helt säkert iaf.
Just det fick även en brorson ytterligare tidigare under veckan. Lille Elias är nu det senaste bidraget i ätten Waller!

Gnajt

Underbart

Här i Älvsbyn är det tydligt att skidåkning är mer än en kamp mot konkurrenterna, det är lika mycket en kamp mot kung Bore. Att besegra denna kung är dessutom bra mycket svårare än att kissa på konkurrenterna, rent av omöjligt. Då kung Bore befaller gör man klokast i att lyda och anpassar sig, eller så tar man på sig alla kläder man äger och trotsar honom ;)
Det senare försökte jag mig på idag. Blev ett fint intervallpass i minus 22. 5*8 minuter tröskel.
Kvällen ägnades åt dels ett återhämtningspass inomhus på stålhästen, men framför allt åt herrarnas stafett!! Så underbart. Är dagar som den här man känner en smula stolthet över att vara svensk. Underbart att den svenska stafettförbannelsen är bruten och att den 21 år långa ökenvandringen äntligen är över.
Nu lär jag sova. Hockey i arla morgonstund imorgon :)
Förekommer en hel del påtryckningar om en töntig frågestund. Dock väljer jag gärna att fortsätta köra den "hemlighetsfulla" stilen ett tag till. I alla fall så länge som det bara är anonyma retards som kommer med påtryckningarna... ;)

Skumt

Långdistansen blev inte särskilt lyckad den heller. Tror inte att formen är så dålig egentligen, dock tror jag att min åkkapacitet på lösa smalspår helt enkelt är otillräcklig. Lången var för övrigt en riktig utmaning i köld och snöstorm och med en segrartid på 1.43!! Var helt hopplöst att hitta spåren som drev igen i vinden. Trots detta gjorde arrangörerna ett jättejobb i de tuffa förhållandena och fick till rättvisa och bra tävlingar!!
En rolig liten incident inträffade på ICA i Vansbro när vi stötte på en random tant. Hon verkade få för sig att jag var någon slags kändis och undrade var hon sett mig förr.
Grillen sa då: "Han är en känd skidorienterare."
Tanten: "Då har jag säkert sett dig på TV!!"
Jag: "Njaaaaae, knappast"
Den dagen då "kända" skidorienterare syns på TV längtar jag till.
För övrigt verkade tanten en smula skum då nästa fråga var om jag hade varit med dom och cyklat någon gång...
Apropå ICA i Vansbro togs även denna roliga bild där.
Efter en dryg tolvtimmars resa hem sitter jag nu i Älvsbyn och känner mig sliten och det ordentligt.

SM sprint

SM sprint idag. Inget vidare lopp. Inget att skylla på, var bara för dålig helt enkelt. 5a. Men det är imorgon det gäller. Sprint är bara en kul grej lång är den riktiga distansen. 16,5 kilometer väntar imorgon. Skulle inte förvåna mig om segertiden blir en bit över 1.30. Det blir gött!!
Nu ska jag och grillen snart ut på en jogg. Om han inte får för mycket damp på arrangörens seghet med sträcktiderna...

Flopp

Vilken flopp denna OS-dag blev. Det enda positiva var väl att ryssarna dödade norrmännen i sprintfinalen och att Anna O förstärkte sin position som skidvärldens Sven Nylander.
Idag har jag gjort de sista förberedelserna på hemmaplan inför helgens SM-tävlingar i Vansbro. Åkte ett relativt lugnt skatepass. Det kändes bra. Även vallningens kändes grym, tror skidorna kommer gå som spjut i helgen ;)
PS. Vågar inte stanna uppe och se trekronors premiärmatch inatt. Detta eftersom allt jag har sett på OS idag har gått åt skogen... DS.

FETtisdag

Denna fettisdag blev en ovanligt fet upplaga faktiskt. Ovanligt många fikaomgångar och träning som reducerades grovt pga en oväntad lokal snabbnersvalkning av klimatet. Den tilltänkta träningstävlingen ställdes, men istället bjöd arrangörerna på kanelbullar och varm bastu. Inte helt fel det heller, även om jag faktiskt var mycket taggad för just denna träningstävling.

Ferry idag alltså! Vad ska man säga!? Helt magiskt. Okej Kallas guld igår var grymt, men det här toppar verkligen allt. Det enda som möjligen skulle kunna matcha detta är väl att Södergren från ingenstans kommer och maler sönder allar spurtspecialister i en skiathlon eller femmil och krossar!!
Är jag förresten den enda som är mer imponerad och berörd av Hellners fjärdeplats än Kallas guld??


Stabila lopp

Gårdagens tävlingar gick rätt stabilt. Två andraplatser var väl ungefär vad jag räknat med. Var särskilt nöjd med natten där jag bara var 20 sekunder efter vc-åkaren Taivainen. Även Markus imponerade där. Dock säger säkra rykten att han inte hade så bra koll på var vi hade åkt egentligen...
Åkmässigt var jag dock inte riktigt på topp. Har i och med denna vecka avslutat vinterns förmodligen tuffaste träningsperiod. De senaste fyra veckorna har jag dragit in lite drygt 67 friska träningstimmar. Nu ska bara träningen justeras lite så blir det bra form lagom till nästa helgs SM-tävlingar.

Knappast någon kan väl ha undgått att OS äntligen har dragit igång denna helg. De kommande veckorna kan det bli en del nattsuddande. Känns som att de svenska längdåkarna har något bra på g.

Vilodag!

Idag har jag faktiskt vilat helt, vilket egentligen är emot mina principer. Ibland hinns inte träningen med helt enkelt. Eller idag hanns den med på en tid, men just då råkade kvicksilvret visa -28. Kaaaaaaallt, eller iaf för kallt för ett behagligt skatepass. Till mitt försvar kan jag iaf säga att det är drygt fem veckor sedan jag hade en träningsfri dag.

Som många andra fredagar har denna till stor del ägnats åt att resa. Börjar bli något less dessa bussresor mellan byn och Kalix. Efter ankomst bar det av på middag hos bror med familj och alldeles nyss anlände jag hem "på riktigt". Ska dock ta en tidig kväll nu. Imorgon väntar två tävlingar med delvis hård konkurrens. J-M Taivainen blir iaf en riktigt hård nöt att knäcka...

Normalt

Inget häpnadsväckande har hänt de senaste dagarna. Är lite tomt här på folkan nu då många har dragit till cup-tävlingar i längd i Zinkgruvan, men vi som är kvar försöker fördriva tiden ändå. Igår kväll sågs Pirates of the Caribean 3. Kanske lite väl kryddad för min smak, men man blir ju i alla fall inte uttråkad av att se den. Annars passar det ju alltid bra med några omgångar worms! JVM i skidO rullar på för fullt nu och truppen presterar bra, även fast jag inte är med ;) Får passa på att gratulera Sjökan och Beyyan som båda lyckades ta klivet upp på pallen i dagens till synes rätt så manliga (över 80 minuters segrartid) långdistans!! Även Ulkan har väl förtjänat gratulationer efter sina dubbla medaljer i UEM.

Träningen går som vanligt bra. Höftpartiet börjar återgå till mer normal status nu också. Snart är man helt fit for fight igen!


Don't try this at home...

Att åka en klassisk skidtävling 4 månader efter sin senaste "hardökt" klassiskt och med obefintlig lugn klassisk träning de senaste tre månaderna är verkligen inget att rekommendera. Lider något alldeles ofantligt just nu. Har aldrig varit mer medveten om att jag har ett par höftböjare och ett par ljumskar som jag är just nu!! Kan knappt rätta på kroppen för att det stramar så ofantligt i höftböjarna. Resultatet då? Jovars, jag är rätt nöjd. Även om jag gav bort min skalp rätt så lättvindigt till några stycken. Kan bara konstatera att om man inte tränar något kan man inte förvänta sig några resultat heller.

Dagen i övrigt har varit lugn. Som vanligt. Blir inte så hetsigt när man har max 60 minuter lektion om dagen. En bastu satt riktigt fint efter tävlingen. En finnjogg har dagen också bjudit på. Det gamla klassiska dataspelet Worms har även fått en renässans här på folkan. Jag och VB har haft många hårda duster hittills och fler lär följa...

Comeback!!

Hej igen! Var ett tag sedan sist. Delvis på ett späckat schema i denna helg. En del träning och en hel del annat också. Såg bland annat snabba cash på bio i Luleå med mina bröder och deras respektive. Bra film och trevligt sällskap. Kan det bli bättre? Har för visso inte läst boken, men det kanske är lika bra för filmatiseringar av böcker brukar ofta bli något av en besvikelse för fans av böckerna. Tycker jag i alla fall.

Idag har jag inspirerad Nordegrills insatser i helgen tänkt skrälla lite. Dock krävs det inte några direkta resultat för att min skräll ska genomföras. Det faktum att jag ens ställer upp i ett klassiskt distanslopp är årets skräll här på skid. Fast jag körde ju faktiskt första klassiska träningspasset sen höstlägret i Muonio igår, så nu är mina klassiska talanger på g ;)
Kan även tillägga att mina ljumskar och höftböjare är helt förstörda idag. Lite masage kanske skulle göra susen. I brist på massöser kanske jag får nöja mig med en finnjogg som helande källa.

Anpassning

Det är verkligen skönt att ha ett tunnt schema som tillåter en viss flexibilitet. Idag var jag till exempel grymt trött vid frukosten att jag bestämde mig för att sova fram till lunch. Efter den powernapen var jag pigg och glad igen. Helt oslagbart att kunna anpassa dagen fritt efter känsla! 

Dagens pass var ett skidO-pass och en skapligt lång jogg med VB. Skönt att få med mig lite sällskap på ett löppass för en gångs skull! Nu har jag precis avslutat en fika. Shell kanske inte har världens bästa priser, men grymt gott fika har dom iaf :)

Avkoppling

Bara ett pass idag. 2.10 på innecykel blev det. Hann med en bra film under passet, coach Carter hette den. Ganska intressant faktiskt, eller iaf lagom intressant för att få tiden att gå under cyklingen.

Denna lugna vilodag har jag passat på att få lite annat gjort. En städning av mitt alltför stökiga rum, lite smygplugg faktiskt och lite allmänt pysslande. Nu ska jag fika, har en ICA-semla i kylen. MUMS!!Apropå ICA så stötte jag på Belinda där idag. Alltid trevligt att stöta på gamla klasskompisar :P

Lactic acid

Ikväll körde jag det jobbigaste träningspasset på länge. 3 stycken träningstävlingsrace under ett pass är jobbbbigt. Den beryktade Stum Björn fick mig i sina klor. De två första racen kändes helt ok, men det sista gick väl mest på vilja.

Har även hunnit med ett löppass idag. Löpningen känns bara bättre och bättre för varje pass! Kanske kan bli en skaplig ol-säsong även detta år. Vilket jag stundom tvivlat på under perioderna av ständiga fotproblem. Men nu är det skidorna som gäller än så länge, tror dock inte att det är någon nackdel att hålla löpningen vid liv under vintern. Inte ens om man bara kollar ur ett snävt skidperspektiv, snarare tvärtom.   

Kanis!

Idag var det en något kylig, men riktigt fin friluftsdag på Kanis. Perfekt utförsträning blev det att åka längdskidor i backen, och riktigt roligt var det. Bjuder på några bilder!


Observera CH:s hårfärg, vit!!


Puderkrascher kan skapa ett uni-brow...


Den här bilden får en nästan att förstå Nordebos besatthet av utsikten från toppen av Lillkanis!

Dagens utrustningsförluster var ovanligt små. Tror min rullskidholk var det enda faktiskt. Annars brukar skidor och stavar gå av i ansenliga mängder när vi är i farten.

Har utöver friluftsdagen även hunnit med tre träningspass. Dagens pass med stort P var skidpasset. 1.30 i -25 är skapar sköna känslor i kroppen.


RSS 2.0