Nattlig visit

Nu har jag slutligen bestämt mig. Det blir full kubbning mot Högskoleprovet. Anmälde mig nyligen och skickade dessutom två mail där jag meddelade att jag hopppar av psykologin och engelskan. Tärningen är kastad, hoppas  verkligen att jag klarar av att leverera den 31 mars.

Gårdagen var trevlig och bjöd på varierade aktiviteter. Bland annat två träningspass. Lite skidorientering på förmiddagen och en lugn löptur med Johan Eriksson. Skönt att Johan var sliten efter sin stabila insats på vildmannaloppet i söndags, annars brukar inte lugna pass med Johan bli särskilt lugna...
Gårdagens joker var utan tvekan Viktor Linder som dök upp på ett som alltid oväntat, men lika trevligt kvällsbesök. Med sig hade han en rolig historia om helgens bravader. Kanske var det lite väl trevligt då det blev en låååång kväll som hann övergå i natt innan det blev läggdags.


Linder tar en anonym tjejs nummer från min uråldriga mobil.

Trots den sena kvällen lyckades jag genomföra ett förmiddagspass idag. Tryckte lite stakning på Nydala för att spara benen inför kvällens mangling på Nolia.

Har ni hört talas om påhittet överklassafari? I alla fall jag har svårt att se det positiva med att "odla sitt klasshat". Känns inte särskilt konstruktivt och inte heller som rätt väg att gå om man eftersträvar ett "klasslöst" samhälle.

Veckan som gått

Turligt nog var jag lite hypokondrisk förra helgen. Efter många timmars väntan på norrlandskliniken i måndags fick jag slutligen träffa en läkare, som snabbt konstaterade att min rytmrubbning inte var vare sig farlig eller ovanlig. Skönt att få ett positivt besked. Speciellt då det handlade om ett så pass essentiellt organ som hjärtat. 
Efter det positiva läkarbeskedet har jag gradvis smygit igång och trappat upp träningen eftersom. Nästa vecka är jag förhoppninsvis redo att börja träna för fulla spjäll igen.

Komvuxstarten blev inte någon succé. Tydligen krockar Biologi B och Engelska C i schemat, vilket är olyckligt och skapar vissa bekymmer. Just nu lutar det åt att jag bara läser Biologi B på komvux och satsar allt på högskoleprovet. Det positiva med detta är att det kommer bli ännu mer tid över för träning denna vårtermin. Nackdelen är att jag inte kan känna mig helt säker på att jag kommer att komma in på läkarprogrammet denna hösttermin.
Kan likna det vid ett vägval i orienteringsskogen. Rakt på (högskoleprovet) är förmodligen bäst, men risken för felorienteringar och misstag är något större. Dunkar du runt på vägen (komvux) är risken för misstag minimal, men förmodligen är det inte lika snabbt som rakt på!
Just nu luter det alltså mot rakt på, vilket är det alternativ jag vanligtvis väljer även i skogen. Dock ska jag kalkylera detta vägval lite mer noggrant än normalt, så ett beslut kommer nog under kommande vecka.

Var även lite skoj att se skidO på SVT-play idag. Lusten för skidO väcktes hos två gamla föredettingar, jag och Bejmer. Efter sändningen var slut drog vi ut och köttade lite skidO på Nydala. Kartflytet infann sig genast, dock lämnade åkningen lite i övrigt att önska. Kanske dags för comeback??    

Länk till sändningen på SVT-play


Jag talar ut


Det är kul när det går bra

Förra året avslutades på ett bra sätt, inledningen på detta år har dock inte varit någon höjdare. Om vi nu tittar på mitt liv ur ett idrottsorienterat perspektiv, vilket brukar vara det dominerande perspektivet på denna blogg.

2012 inleddes med att jag tränade ganska bra och bestämde mig för säsongsdebut på skidorna under Gjutarens Vinterspel. Direkt efter att jag hade anmält mig började dock ryggen smärta och hindra mig i träningen, efter ett sängbyte lyckades jag dock få kontroll över ryggproblem. Trodde jag var redo för säsongsdebut men på tävlingsmorgonen vaknade jag med en förkyld kropp.
Säsongsdebuten förvandlades till tio dagars sängläge. Blev frisk under denna vecka och har hunnit köra några lugna träningspass för att komma igång. Senaste dagarna har jag istället börja känna av andra symtom, hjärtat slår inte längre med jämn förutsägbar takt. Efter att ha konsulterat mina tre husläkare har jag fattat beslutet att vila fram tills jag har gjort en EKG-undersökning.Mycket gnäll från min sida nu, men ibland blir det så. Nästa vecka börjar mina Komvux-kurser. Hoppas att jag kan känna mig lite smart nu i alla fall när det blir lite gymnasiekurser igen. Så att inte floppen blir total.

RSS 2.0