Ajaur

Just nu är jag i Arvidsjaur på träningsläger. Det är gött, även om det är rätt så kallt och ordentligt kärvföre. Formen är inget att hänga i granen men det är länge kvar till det är dags att leverera på allvar. Förra helgen såg jag för övrigt senaste Harry Potter. Tycker faktiskt att det är bra att att dom gör den sista boken till två filmer, då det är svårt att göra en drygt 600 sidor tjock bok rättvisa på lite drygt två timmar. Övrigt värt att notera från filmen är att Emma Watson är fräsch.

Dags att vila och dagdrömma lite inför nästa pass.

BästKonserten igår uppfyllde alla mina högt uppskruvade förväntningar. Det blir helt enkelt inte bättre än så där. En lagom mix av gamla klassiker och nya låtar som mycket väl kan bli framtida klassiker, uppblandade med komiska episoder med Ronny Eriksson mellan låtarna. Som stor final fick vi i publiken dessutom uppleva den bästa versionen jag någonsin hört av "det är hit man kommer när man kommer hem". Det var så vackert att jag rent av blev lite lätt glansig i ögonen. Nej, det kan omöjligt bli bättre!!

Nu är jag hemma i Kalix och jag kan bara konstatera att det är hit jag kommer när jag kommer hem. Ett mycket vackert hem dessutom, speciellt morgnar som denna...Återigen kan jag tyvärr bara konstatera att min kamera inte gör vyerna rättvisa. Är utomjordiskt vackert utanför huset denna morgon i alla fall.
 

Lugn och fin

Igår kände jag mig duktig och effektiv då jag tog en heldag med plugg och räknade igenom 5 delkapitel i vår feta mattebok, Calculus. Hann dessutom med ett riktigt tufft intervallpass på Nolia, mina vader gillade inte den behandlingen och sänder mycket tydliga signaler om det till mig idag. Efter gårdagens urladdning tar jag det lite lugnare idag. Blir bara ett lugnt skidpass under eftermiddagen idag. Har nyligen suttit igenom dagens två timmar i skolan, och dessutom fått reda på att jag satte en femma på programmeringstentan. Förutsatt att jag kommer ihåg rätt tentakod, vilket jag inte är helt säker på, men ganska :)

Dags för lite högkvalitativ slappning. Vi hörs!

Yes!

Igår blev jag oerhört besviken då det var helt slut på biljetter till Euskefeurats konser i Luleå på torsdag. Dock tändes ett litet hopp då jag ryktesvis hörde att de eventuellt skulle släppa fler biljetter idag. Det gjorde de och jag fick tag på en. Är länge sedan jag sist var så här nöjd. Hoppas på en grym konsert och att denna låt kommer som avslutande extranummer...Ny vecka, nya möjligheter

Så var ännu en helg avklarad och jag är åter i Umeå. Nyborg bjöd på mycket snö och lite tidig julkänsla rent av. Tyvärr var det mindre snö bara en mil längre in i landet där skidstadion är belägen. Spåren var alltså inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. Dock var de helt ok på det stora hela. Helgen bjöd på stor permiärhelg i längdcirkusen. Jag avvaktar dock ett par veckor till innan säsongspremiären. Inte många häpnadsväckande resultat värda att kommentera, förutom att Karl Edenroth efter gårdagens skatelopp i Muonio är min nya idol!!

Denna dag har inte bjudit på något extraordinärt. På förmiddagen var det en fyra timmar lång envariabelföreläsning och efter lunch tog jag min premiärtur på konstsnöspåret. Fint, även om det för tillfället är både kort och flackt.

Lång dag från dörr till dörr

Har haft fullt upp idag, trots att jag tog mig en dags vila inför det väntande helglägret hemma i Kalix. Jag lämnade 19 e klockan åtta imorse och återvände först 14 timmar senare. Prövade på att åka ner på stan och plugga på stadsbiblioteket istället för att åka hem efter skoldagens slut. Det var verkligen en hit. Fick gjort mer på två timmar där än jag brukar få på en hel dag hemma. Det var en viktig lärdom inför framtiden. I övrigt blev jag bjuden på mat på restaurang två gånger idag, det är aldrig fel. Dagen kröntes med en film hos syrran. Får passa på att rekommendera goodbye Lenin, den var minst sagt helt OK. Dags att packa det sista, imorgon bär det av mot nordligare breddgrader och mer snö. Riktigt nice!!

Snön faller


Snön faller utanför mitt fönster och gör hela världen vit, det firar jag med att löpa till IKSU och bränna av ett stakergopass. För övrigt snöar det som om kung Bore tatt lavemang!!

Smärta är vekhet som lämnar kroppen?

Här kommer en sammanfattning av mitt första löpintervallpass i friidrottshallen. Som ni läsare märker så överlevde jag det, trots mina farhågor om att detta pass skulle bli min död. Dock har jag ordentlig värk både här och där i de nedre regionerna av min kropp. Kommer inte bli någon vidare glädje att stiga upp ur sängen imorgon misstänker jag. Tror dock att det är just den här typen av träning som min kropp behöver för att utveckla min löpkapacitet. Inbillar mig i alla fall att jag har en motor som är tillräcklig för att springa bra mycket snabbare än jag gör just nu och då är det alltså steget som behöver förbättras. Vilket dessa pass är ypperliga för. Idag blev det 2 set 10*150m + 1000m. Detta var förhoppningsvis bara det första passet av många i friidrottshallen under de kommande åren!!

Dags att sova och ladda för morgondagens fyra timmar långa föreläsning. Jippi... 


Vardagslunk

Börjar komma in i en form av vardagslunk nu. Det känns som att jag nu har anpassat mig till universitetsstudierna och vet vad som krävs i fråga om studieinsats, vilket också innebär att jag lärt mig vilken träningsdos som går att kombinera med studierna. Med lite disciplin är två pass om dagen inget större problem. Försöker köra ett riktigt pass och ett styrkepass varje dag. Sen får man passa på att träna mycket på riktigt under helgerna. Tycker att detta upplägg har fallit väl ut så här långt, blir intressant att se vad resultaten blir nu när säsongen närmar sig.

Så här två dagar in på envariabelanalysen känns det definitivt som att lärarna och övriga på universitet har överdrivit svårigheterna med denna kurs. Fast vi får väl se. Mycket kan ju förändras på fyra veckor, men för närvarande känns verkligen inte denna kurs som något oöverkomligt hinder. Även om dagens matteföreläsning stundtals tog en oväntad, nära på filosofisk, vändning. Eller vad sägs om att gränsvärdet går mot ett tal som egentligen inte finns? ;) 

Igår löpte jag ett längre pass med Johan. Det kändes bra, och viktigast av allt var att foten kändes bra. Så pass bra att jag ikväll tänker göra debut i friidrottshallen på Nolia ikväll. Det blir intressant. Har aldrig kört mycket banintervaller, men tror att den träningsformen kan ge mig mycket, om inte annat så i alla fall väldigt mycket träningsvärk. En rapport lär följa, om jag överlever träningspasset...


Känner redan smärtan i vaderna.


Fullträff

Förra veckan var en riktig fullträff på nära på alla sätt och vis. De sex lägerdygnen i Luosto var riktigt bra! Bästa boendet någonsin(?), riktigt bra mat, finsk bastu, vackra miljöer, bra träning och ganska bra spår. Med ett par dm snö ytterligare hade blivit det ultimata träningslägret på alla sätt och vis!! Fick med mig drygt 20 träningstimmar och många fina intervallpass hem.

Även den avslutande helgen hemma i Kalix var grym. Den innehöll mitt livs snöchock, hittills i alla fall, det snöade i nära på två dygn på raken och då hade det gått från barmark till ett snödjup på imponerande 4 dm!! Är aldrig fel att komma hem till Kalix, speciellt när omgivningarna framför dina ögon omvandlas till ett julkort.

Under vistelsen i Luosto joggade upp på en liten topp och tog några bilder. Titta och njut!


Mot toppen


På toppen...

där skapliga vyer erbjöds...
Så med fullt laddade batterier tar jag mig nu an nästa utmaning i skolan, den fruktade envariabelanalysen. Bara jag överlever fram till fredag väntar Kalix på mig med förmodligen en halvmeter snö. Bara att bita ihop...

RSS 2.0