Dags att lära sig självdisciplin

Orienterade ganska bra idag, ända till jag började komma ikapp andra löpare. Jag och ex-vargen Olov Vikström med flera hetsade på ordentligt då och jag var den som hanterade hetsen sämst och gjorde två grova 40-sekundare. I övrigt gick det väl ganska okej. Dock tycker jag att banläggaren sabbade banan med varvningen. Speciellt då området närmast målet enligt mig inte lämpar sig särskilt väl för orientering. Nu kan det i och för sig bero på att det var två kontroller i anslutning till målet som jag bommade. Låg trea fram till första gången banan kom in i det partiet sen föll jag succsivt tillbaks till en sjundeplats. Imorgon får jag försöka mig på revansch och se till att hantera den eventuella klunghetsen bättre...

Övik

Nu sitter jag på ett hotellrum i Övik. Det är riktigt nice. Terrängen på helgens tävlingar blir nog också nice. Vad som är lite mindre nice är att jag har haft en massa skola att göra i veckan. Dock har jag avslutat två kurser, bara lite projektarbete kvar nu. Det som är minst nice är att jag vrickade till foten på veckans finaste pass. Som tur var inget allvarligt. Köpte lite kläder idag och ett par skor också, Umeå bjöd på fin shopping denna dag ;)
Dags att sova för att kunna göra mitt absolut bästa imorgon!!

Umehelg igen

Drar till Umeå  snart. Träning, tävling och förhoppningsvis en del annat står på programmet. Det blir nice. Ska försöka vara flitig och bedriva plugg under den dryga bussresan. Om jag lyckas är en annan femma. Eventuellt kommer uppdateringar under helgen också. Den som lever får se! På återseende. 

Lök

Fortsatt helt sjukt väder. Pluggar faktiskt ganska hårt nu. Historia och projektarbete för fulla spjäll, eller näst intill iaf ;) Dagens träning blev en fin korridorOL. Höll mig rätt fint i korridoren. En minuts kontrollmiss i övrigt inget större, bara lite tvekan angående om jag var mitt i korridoren eller inte på ett par ställen. Se länken nedan för mer info om passet. Dunkade även en del styrka. Det satt fint.

Kartan
Lite lektyr för den kartkåte

Klicka här


Väggen

Körde ett riktigt dödspass idag. Tuggade 2.15 skog inkluderat en halvtimme ol i tävlingsfart i +25 utan dricka. Väggade nanting. Det var skönt. Nordebo är på besök här i byn för närvarande, mkt trevligt. Finns det något mer att anmärka på denna dag? Vädret är underbart iaf :)

Sämst? Oja....

Nu är det bekräftat. Jag är dålig. Mycket dålig. Rent ut sagt värdelös. Jag gick uppför backen idag. Farten var inte ens nära styrfart en gång. Sämsta backtestformen på drygt två och ett halvt år. Kul att inse att jag hade blandat mig i JVM-diskussionen om jag varit i närheten av det fysiska skick jag befann mig i i höstas. Borde vara mycket bättre än då dessutom. Tiden 10.55 suger. Jag suger. Allt suger...


Formbesked på g...

Ikväll får vi definitivt se om jag klagar på min fysiska form med all rätt eller om det bara är skitsnack. Löptest ikväll. Testet där agnarna sållas från vetet och man ser åt vilket håll utvecklingen går. Blir spännande. Går som vanligt för pers, om man lyckas är ju en helt annan femma dock...

"Soliga" Karlstad

Har nu avklarat säsongens första viktiga tävlingar. Blev blandad kompott minst sagt. Det inleddes med ett stabilt sprintkval på Torsdag förmiddag. Gick lätt vidare. Finalen gick dock inte fullt lika bra. Floppade ordentligt, gjorde ett kopiöst stort misstag och kom 34. Utan misstaget hade jag varit ungefär 23, ingen placering värd att sörja att man missade.

På fredag tränade vi två pass inför höstens Lång-SM som avgörs i Molkom. Fick en bra känsla av terrängen och ytterligare ett antal spikar denna säsong.

Lördag var det så dags för Jcup över långdistans. Sprang bra tekniskt i de första 50 minuterna och låg då 16e. Sen började den fysiska tröttheten smyga på och koncentrationen försämrades vilket ledde till misstag som totalt kostade 3 minuter vilket i sin tur ledde till att jag föll tillbaka till 25e. Inget vidare lopp och en placering jag definitivt inte är nöjd med.

Söndag var det så dags för det som jag före helgen såg som min bästa möjlighet, medeldistans. En distans som passar tekniska finlirare med knapp styrfart som handen i handsken. Var verkligt laddad och lyckades genomföra mitt bästa lopp rent tekniskt någonsin. Hade ett 5 sekunders kartstopp precis innan ettan och ytterligare ett litet kartstopp innan sjuan. Visste att jag kunde göra ett sånt här lopp, men skönt att äntligen lyckas göra det. Speciellt med tanke på att det var en terrängtyp som egentligen inte passar mig särskilt bra. Blev även min bästa jcupsplacering någonsin i ett lopp med individuell start, 14e.

Karlstad visade sig inte från sin bästa sida väderleksmässigt. Trots deras slogan "soliga Karlstad" så regnade det i princip oavbrutet under min vistelse där nere. Måste säga att helgen som helhet var lyckad. Tar med många positiva besked framförallt tekniskt, men även det faktum att jag orkar längre och längre för varje långdistans jag löper tar jag med mig. Ingen viktig tävling före O-ringen nu. Blir skönt att få en längre period med god träning nu. Inte blev helgen sämre av att den avslutades med Pulp Fiction i min första klass tågkupé :P    

Snart bär det av

1.30 till tåget går, om det nu inte är försenat som vanligt. Nu väntar tävlingar i Karlstad respektive Arvika. Sprint-SM, men framför allt två J-cuper. Verkar nästan som att jag är den enda som bryr mig mer om cuptävlingarna än SM. Alla snackar bara om sprinten hit och sprinten dit. Ärligt talat så bryr jag mig inte överhuvudtaget om sprinten, ser det mest som ett bra träningspass. Jag erkänner att jag är konservativ, orientering ska bedrivas i skog, helst vildmark. Det är där orienteringens själ finns, det är där orienteringen är som bäst och det är där jag är som bäst.

Nu drar säsongen igång på riktigt!!

Sprintfinal

Så var den sista sprintcupen avgjord. Sprang återigen stabilt tekniskt bommade max 10 sekunder, men farten är ännu inte riktigt som jag vill. Fortsatte även min förbättring med 1 minut per sprintcup, iaf jämfört med ulkan ;) Var kul med lite skogsinslag i sprinten, fanns dock lite för många "döda" löpsträckor för att banan skulle få MVG. Finns det något övrigt vettigt att säga? Tveksamt. Måste dock packa, ikväll bär det av mot sydligare breddgrader på nytt :)

Trevlig kvartsgrillkväll

Har hänt en del sen sist. Bland annat har Älvsbyn runt avverkats. Vi hade ett bättre lag än vi haft på länge, men vad hjälper det när Riviera Friidrott även hade betydligt bättre lag. Således blev vi alltså tvåa. Glädjebesked fanns dock. Till exempel vann jag min sträcka trots att min huvudkonkurrent genade vid nya rondellen, lovar att jag hade växlat i tät om han inte gjort det. För första gången efter skade- och sjukdomsperioden hade jag också något som kan likna speed i kroppen, även om det denna gång bara höll i 1 km så är det ju ändå betydligt bättre än förr.

Efter avslutad stafett följde givetvis traditionsenlig grillkväll, men denna gång blev det inte lika succéartat som det brukar. Detta tack vare ett gäng SSU-svin och någon på folkan som klantat sig rejält. Tydligen hade SSU lyckats roffa åt sig grillplatsen enda kvällen som det är helt säkert att den används varje år. Vem på folkan kan vara så dum egentligen. Egentligen var det väl inte SSU:s fel, men eftersom jag aldrig förr har träffat ett sånt gäng ouppfostrade, genuint otrevliga och retarderade ungdomar lägger jag gärna skulden på dom. Denna insyn i Socialdemokraternas verksamhet hjälpte mig iaf inför höstens riksdagsval. Alla mina värsta fördomar om socialister besannades.... Tillräckligt med politiskt snack nu. Finns risk för ett grovt övertramp från min sida i annat fall.

Idag körde jag ett teknikpass på och omkring Hund- och Rackberget. Ett bra pass. Även om snömängden och kartkvalitén inte gav optimala förutsättningar. Terrängen är dock underbar, verkligen synd att kartan är så grov där uppe.  Avnjöt nyligen en ljuvlig pizza direkt från Okey. Nu är det dags för ett gympass.

Reklampaus

Snabb uppdatering mitt i reklampausen i den utmärkta filmen Gladiator. Formen kommer smygande tillbaka, även om det går sakta. Dagens sprintcup bjöd på mycket stabil orientering från min sida, största tidstappet var väntan på en bil vid en vägpassage. Tyvärr håller jag än så länge knapp styrfart löpmässigt. Alltså är jag fortfarande värdelös, men mycket mindre värdelös än förra veckan ;)

Igår löptes för övrigt första riktiga orienteringspasset här i Älvsbyn för året. En del snö, men överlag fint trots 30 år gammal karta. Löpte klockrent tekniskt, som vanligt...

Nu börjar filmen. Höj.

Illa, fast mycket bra

Det är illa att jag alltid kommer ihåg först när det är dags för att sova. Idag har dock varit en bra dag. En riktigt bra dag. Första bra träningsdagen sen jag kommer inte ens ihåg när. Före frukost inleddes dagen med ett riktigt tufft intervallpass i simhallen. 50 minuter 45/15 är inget att leka med. Wetwest är verkligen en halvskadad löpkåt mans bästa verktyg. Sedan forsatte dagen med ett fint cykelpass runt Arvidsträsk. Sista passet blev en timme MAQ. Måste säga att MAQ har överaskat mig positivt. Totalt fyra timmar idag, nu är jag tillbaka på riktigt igen!!

Planerar att pröva på lite obanad löpning imorgon, om det går bra blir det sprintcup på torsdag. Annars får jag väl hålla till godo med wet-west :)

Snabbis

Imorgon ska jag stiga upp och köra wetwest-intervaller före frukost, därför blir det en mycket snabb uppdatering innan det är dags för sängen. Rullade ut MTBn för första gången i år, det var nice. Tänkte även gymma, men jag var tvungen att baka måndagsfikat ikväll så där försvann den träningsmöjligheten. Hade även träningssamtal idag med coach Norén, kom väl inte fram till något jätterevolutionerande men det är alltid bra att bolla lite idéer. Nu blev det framförallt bollande om skadeförebyggande arbete, vilket jag på senaste insett är mkt viktigt när man tränar på gränsen till vad kroppen klarar av. 

Gonatt!


Händelserik helg

Umeå är en riktigt fin stad måste jag säga. Efter helgens besök kan jag inte annat än säga att jag är nöjd med mitt val av studieort. Det började med trevligt valborgsfirande på campus. Träffade en del gamla bekanta (Lys, Kristina och Johanna) och så bjöd Deportees på en fet spelning. Var sedan på efterfest med 1/5 av bandet iaf ;) Eller vad man nu kallar det...

Lördagen bjöd på utflykt och 3D-bio. Måste verkligen säga att 3D lyfter filmerna många snäpp. Denna gång var det Alice i underlandet som bjöds. Hade verkligen velat se Avatar i 3D!! Idag visade sig stadens träningsparadis IKSU från sin bästa när jag och Kristina var där och körde ett pass. IKSU är verkligen helt otroligt, ingen överdrift att säga att det är ett mecka för den träningsintresserade i princip oavhängigt idrott eller aktivitetsform.

Måste säga att det även var trevligt att träffa hela 5/6 av familjen en helg.

Lyckades även få snålskjuts och en middag av Bergströmare i olika kombinationer idag. Verkligen lyckat. Annars hade jag inte varit i byn än på ett tag.

Måste väl även kommentera helgens stora orienteringsevent, 10 mila med några rader. Trodde ärligt talat inte att Kalevan skulle ta det, men det var bra för sporten att det inte blev norsk seger. Första finska segern på 16 år var det faktiskt!! Slutligen gratulerar jag alla jag känner som sprang bra under 10milanatten. Ingen nämd, ingen glömd. Eller okej, Sjökan måste verkligen lyftas fram för sin grymt imponerande förstasträcka och dessutom sin habila intervjuinsats. Creds till han! 

Måste även lämna ett besked av det tråkigare slaget. Fick domen löpförbud av av familjens samlade läkarkår i fredags. Inflammation i tibialis posterior. Förmodligen blir det bra efter ytterligare några dagars rehab och drogbruk... 

RSS 2.0