Frustration nivå hög

Så har ännu en dag passerat och kommer aldrig tillbaka. Denna dag har till stor ägnats åt att vara rent ut sagt förbannad och väldigt irriterad, med andra ord så har jag försökt göra en datalab. Är svårt att beskriva hur mycket jag hatar att sitta och skriva kod och försöka lösa problem vid datorn. Får stor lust att slå sönder något, eller någon (han som kom på MATLAB tex). Är nu nästan klar, återstår bara en plot som jag inte får till. Har på mig till den 14:e maj så det är ju ingen större stress i alla fall. I övrigt har jag kört mina två dagliga pass även denna dag. Ett riktigt tufft löppass och morgonstyrka. Även en föreläsning har suttits av.

Liten sammanfattning

Mycket har hänt sen sist jag skrev, här kommer några kortfattade händelser som är värda att nämna.

Har avslutat kurserna linjär algebra och flervariabelanalys. Eller har kvar en liten lab som ligger och släpar efter på flervarren, men den ska inte vålla några större problem. Tentorna gick bra vilket är det viktigaste.

Hade ett litet minilov på fyra dagar efter avslutade kurser. Passade på att hemsöka byn med stort B än en gång. Trevligt och vältajmat med tanke på att jag lyckades pricka gymnasiets årliga friluftsdag i Kåbdalis. Blev en riktig succé i de tyvärr något isiga backarna. För övrigt var det första gången jag lyckades ta mig iväg på den där friluftsdagen, trots fyra år som elev på gymnasiet. Mycket trevligt i övrigt också. Gymnasiematsalen bjöd som vanligt på bra utbud...

Denna vecka har jag inlett kurserna "statistik för tekniska fysiker" och klassisk mekanik A. Skönt att äntligen få lite fysik som omväxling detta år som hittills gått nästan helt i matematikens tecken. En bra sak med kursstarter är att det är mycket tid över till träning i det tidiga skedet av kurserna då mycket är repetition av gamla kunskaper. Alltså har jag kört dubbla träningspass varje dag denna vecka. Känns helt lovely. Nästan som fornstora dagar, nu får jag gå mig tom en gång per dag i alla fall. Det har jag saknat mycket.

På söndag bär det av på nästa utlandsläger. Tjeckien blir förmodligen otroligt nice. Innan dess siktar jag på mer träning i det underbara vårvintervädret. Dessutom har jag som mål att bli helt klar med flervarren, om jag bara lyckas ta mig samman och komma mig för att göra det. 

Portugal den långa versionen

Det var ett tag sen. Ska för en gångs skull hålla ett löfte som jag gett här på bloggen. Jag utlovade en längre Portugal-rapport och den kommer nu. Många bilder kanske facebook-aktiva läsare känner igen, men håll till godo.


Efter en lång resa från Umeå med tåg och flyg nådde vi till slut portugisiskt territorium i den klassiska turiststaden Faro. 


Mycket gott och framför allt väldigt billigt fika leverades på många håll i Portugal. Denna delikata fika serverades i Faro för det ringa priset av ca 18 kr. Önskar att det vore lika billigt med fika i Sverige :)


Ett exempel på den terräng vi mötte i trakterna kring Portalegre. Den är precis lika snabblöpt som den ser ut. Presterade förmodligen några av årets snabbaste orienteringslopp redan under första tävlingshelgen.


Ett fint exempel på en mysig portugisisk restaurang. Denna serverade dessutom suveränt god mat, vilket inte var helt vanligt tyvärr. Kanske berodde på otur eller de smärre kommunikationsproblemen som i regel uppstod när vi försökte uttrycka våra önskemål till lokalbefolkningen. Svenskar är kanske inte jätteduktiga på engelska, men jag kan då lugnt säga att vi är bättre än portugiserna!


Tävlingarna var riktigt bra arrangerade och bjöd på fina banor och bra kartor. Första dagen var dock vädret inte det bästa. Här fick arrangörerna göra en utryckning när målportalen höll på att blåsa bort.


Ett typexempel på klassisk portugisisk arkitektur. Eller i alla fall såg man hus av denna typ i alla byar och städer vi besökte...


Här har vi en fin bild på mina roommates under lägret, Sara*2.


Ett par dagar var det riktigt varmt och skönt sommarväder. Ser lite plågad ut, fast jag ligger i solen och njuter :)


Nattsprint i Portalegre, häftig tävling med mycket action i stadens smala gränder.


Uppfyller min roll som skugga på ett träningspass. Wille sprang stabilt, men efter några kontroller bytte vi roll och då visade jag hur det skulle gå till ;)


Nice sprint i en by nära gränsen till Spanien. Skulle sprint vara lika roligt i Sverige skulle jag kanske överväga att prioritera den distansen mer.

Sammanfattningsvis ett mycket bra läger. Fyra relativt stabila tävlingslopp räckte faktiskt till att bli 10a totalt i den tuffa Men elite-klassen. Något jag måste vara nöjd med. Nu är det snart dags för nästa utlandsläger. Denna gång bär det av till Tjeckien som lär bjuda på underbar sandstensterräng!!


Tärningen är kastad

Denna helg tillbringas hemma i Norrbotten. Helgens stora event för min del var dubbeljakten på JSM igår. Eftersom jag inte längre är junior så fick jag stå vid sidan om och skrika mig hes istället för att kämpa i spåret. VB imponerade rejält, han åkte så bra att jag knappt har någon röst idag. Jag är stolt över han! Riktigt roligt med denna framgång efter allt slit han har lagt ner genom åren. Den var han väl värd :)

Fattade även ett viktigt beslut angående min framtid igår på tävlingen. Har länge velat angående om jag ska fortsätta plugga på helfart eller gå ner i tempo till hösten. Efter följande visdomsord från coach Nordebo så har jag dock bestämt mig: "Du kommer ändå hinna bli less på att jobba."
Så sant! Jobba kommer jag ändå hinna med. Satsar jag inte nu kommer chansen förmodligen aldrig tillbaks och det skulle jag troligen för evigt ångra. Så till hösten är det slut på min mellanperiod som skapligt fit motionär. Innan dess ska jag dock avsluta denna termin och försöka bygga upp en ekonomisk buffert över sommaren. Livet som hårdsatsande orienterare är tyvärr rätt så knapert ekonomiskt sett...  

I övrigt har jag mest tagit det lugnt och njutit av lite norrländsk mat som jag faktiskt uppskattar mer än den portugisiska diton. Har även hunnit med några träningspass.

Apropå Portugal så lovar jag en lite längre rapport med lite bilder till veckan. Snart är det dags för ännu en lång och dryg bussresa till Umeå. Med lite tur hinner jag kanske plugga ikapp en veckas lägerfrånvaro på bussen!

Dags för middag. På återseende.  

Portugal var kanon!


Redo för avfärd

Då var det troligen det sista inlägget innan det bär av till Portugal. Får se hur det blir med internetuppkoppling därborta. Kanske kommer någon mindre uppdatering om ni har tur. Allt är packat klart, så nu är det bara att fördriva tiden fram till resan börjar. Med lite armhävningar och lite annat. Ikväll bär det av!

RSS 2.0