Laktat

Dagens träning blev ett riktigt grispass. Coach Elbert hade 10*1 minut sprättande skidgång på programmet, och det coach har på programmet genomförs, vissa dagar i alla fall. Guld-Jens fortsätter att imponera på tisdagarna, får hoppas att han håller sig frisk framåt säsongen så att han får leverera i större sammanhang än på tisdagsträningarna. För egen del blev passet blandat. Pigg i början, riktigt stum på några intervaller i mitten och avslutningsvis lite piggare på de sista intervallerna. Spyan var nära efter den sista intervallen, men den vände tillbaks någonstans halvvägs ungefär.

Efter ett sådant tufft pass känns det bra att avsluta dagen med lite gofika och Band of brothers. Det är jag värd idag. Behöver lite extra energi för att hålla vikten någorlunda inför säsongsstarten. Annars tenderar vikten att rasa då träningsdosen går uppåt.

  

Lägerbakis

Helgens hemmaläger var väldigt fint. Det inleddes med ett fint, bitvis småhetsigt tvåtimmars löppass på fredag eftermiddag. Under passet avverkades en omväxlande runda kring I20. Vi fick lite extra omväxling pga Blomgrens smärre felnavigering som ledde till att vi tappade bort stigen en bit. Inget som jag klagade på, men vissa andra hade mer att anmärka på det lilla missödet...

På lördagen fortsatte lägret med Västerbottens långdistans-DM för H21. IFK Umeå (Janne och Tomas Johansson) arrangerade ett enkelt arrangemang, dock höll den viktigaste komponenten, banorna högsta klass! Blev en rätt så njutbar sväng i skogarna norr om Tavelsjö, detta trots kallt väder (lite snö på backen!!) och en motsträvig kropp. På pluskontot kunde jag i alla fall räkna in en teknisk insats av hösta kaliber. Karta kommer kanske senare, om jag kan lura Blomgren till att använda sin scanner.

Efter en snabb lunch och (för) kort vila bar det iväg till nästa pass, RullO distans. Kroppen sa dock ifrån tidigt och jag avbröt efter en timme för att ladda om inför söndagens utmaningar.

På söndag morgon bar det iväg med bilar och bussar till Vännäsby. Där väntade barmarksskidO (löpO) som följdes av klassisk rullskidåkning hem. Passet blev långt, lite längre än jag trodde. Trots att det fortfarande kändes bra efter 3.30 så hann klubban komma innan jag var åter på 19E igen. Vet inte exakt vad tiden stannade på på detta pass, då jag fick släppa min tidtagare, Erik Silfver de sista kilometrarna. Över 4 timmar blev det iaf.

Innan helgen inbillade jag mig att jag skulle orka plugga mellan träningarna, men det blev inget plugg överhuvudtaget. Orkade helt enkelt inte tänka mellan passen. Imorse vaknade jag med en darrande kropp och tom mage 05.50. Efter att ha paniktryckt en macka kunde jag dock återgå till mitt tillstånd av dvala. Konstaterade att det inte var någon idé att stiga upp och göra ett delprov som jag inte pluggat något inför idag. Så nu sitter jag här framför datorn, lägerbakis istället för att sitta på ÖP och skriva delprov. Det var dock lätt värt att offra ett delprov för detta helgläger!

Nyfrälst nattcupsdeltagare

Varför har jag aldrig förut förstått att det är på natten som orientering är som roligast? Gårdagens nattcup var riktigt nice. Detta trots rikligt med bommar från min sida. Får se till att jobba lite mer på nattrutinen. Nästa torsdag kommer nästa nattcup och nästa tillfälle att utveckla den. Om någon vill se gårdagens karta i högre upplösning är det bara att klicka på bilden ovan.

Under helgen väntar helgläger med OUC här hemma i Umeå. Det blir förhoppningsvis riktigt trevligt. Mindre trevligt är att jag har delprov i PDE-kursen på måndag. Lutar mot att det blir en något hektisk helg.
Dags att slänga ihop en liten lunch innan lägrets första pass.

Karaktärsdanande

Var dagens pass, minst sagt. Stenhårda A3+-intervaller i mörker, kyla, väta och i trängsel med bilar. Laktatnivån nådde oanade höjder i min kropp. Kommer knappt ihåg senast jag var så stum. Guld-Jens var stark, Carl stakade på och jag var huvudsakligen stum. En dag på jobbet helt enkelt.

Plugget går lite småsegt. Partiella differentialekvationer är ingen höjdare och inte höjs motivationsnivån av att jag vet att jag förmodligen aldrig kommer ha någon nytta av den.

Jag tyckte fram tills alldeles nyss att jag var hård idag, sen kom Bejmer in och berättade att han har varit och surfat i detta oväder. Utmärkelsen dagens hårding går alltså till Bejmer!!

Dags för lite sill och potatis på det då...

Bull(marks)koma

Det går helt okej just nu. Nästintill så att livet leker för närvarande. Kanske inte riktigt så mycket träning som jag skulle genomföra i ett drömscenario, men jag har ändå hunnit med många fina pass under veckan. Dessutom har alla veckans pass så här långt gått bra eller till och med riktigt bra. Om några pass ska lyftas fram särskilt så blir det tisdagens ol-intervaller, torsdagens nattcup och dagens klassiska Bullmarksrunda. Har aldrig riktigt förstått vad alla tycker är så roligt med nattcuper förrän torsdagens omgång i Ersbodaskogarna. Nu är jag ordentligt fast i nattcupsträsket. Är nästan så att man blir sugen på att löpa nattsträckor på några stora stafetter :)
 
54,75 km och tre bitar dextrosol senare satt det fint med några bullar efter Bullmark!!

Har även fått veta att jag klarade förra veckans tenta of doom, diffekvationstentan. Var till och med snubblande nära en 4:a. Är dock för första gången i mitt liv riktigt nöjd med ett betyg motsvarande ett G på en skrivning. Har även fått klart för mig vad som krävs för att maxa betygen inför ansökan till läkarprogrammet. 150 gymnasiepoäng och 4,5 högskolepoäng med betyget G räcker. Känns som att det kommer bli riktigt gott om tid för träning under vårterminen!

Slut på smygandet

Börjar väl bli dags att offentliggöra lite mer av mina planer för våren. Senaste året efter pluggstarten har inte riktigt motsvarat mina förväntningar. Träningen har inte alls gått som jag velat och under hösten har jag även börjat inse att Teknisk Fysik inte är utbildningen för mig. Därför är det dags att ändra på tillvaron. Dags att ta nya tag i träningen och samtidigt ta sats mot nästa utbildning. Läkarprogrammet är mitt nästa mål studiemässigt. För att ta mig in behöver jag dock komplettera mina gymnasiebetyg med Biologi B för att få behörighet och dessutom vore det inte helt fel att sopa in 2,0 på högskoleprovet. 
Alltså blir det mer eller mindre heltidssatsning under våren. Att läsa in Biologi B är knappast någon heltidssyssla. Det blir riktigt nice att leva lite gött proffsliv. Ser verkligen fram emot det nu. Platsen för biologikursen är inte spikad, får sondera komvuxutbudet och eventuellt lämpliga folkhögskolor.

Tentan i torsdags gick inte så bra. Tror jag klarade den med knapp marginal, dock bryr jag mig inte så jättemycket om den saken nu längre. Läser dock klart andra halvan av kursen för att slippa strul med CSN. Alltså kommer jag ha plugg oktober ut och första veckan i november också.

I helgen sov jag mina första nätter i föräldrarnas nya hus. Lyckades sova bra nere i gillestugan i källaren. Hjälpte även till med "lite" potatisupptagning och flyttfix. Fem ton potatis blev resultatet i lördags. 
Efter att ha sett blogginläggen frå Vuokatti på skidlinjen-bloggen blev jag sugen på att få jaga lite timmar på snö!! 


Dagens...

...fail inträffade utan tvekan imorse. Jag steg upp och förberedde mig för tentan. Cyklar iväg till tentasalarna borta vid ÖP, är nästan sen då jag rusar in skrivsal 1 som vi ska vara i. Inser snabbt att jag inte känner igen någon i hela rummet. Känner mig konfunderad men drar snabbt vidare till den andra skrivsalen som stod på schemat. Inte heller där känner jag igen någon och börjar ana ugglor i mossen. Frågar en tentavakt om jag har kommit rätt. Hon förstår inte heller någonting men hon har en lapp där jag läser fysikens matematiska metoder 1400-2000. Hoppsan, var visst där fem timmar för tidigt...

Tur att det inte var tvärtom i alla fall. Så just nu håller på jag på att ladda om för nästa försök att göra tentan. Känner mig ganska redo och tror åtminstone på ett godkänt tentaresultat.
Träningen har gått rätt hyfsat i veckan. Något så ovanligt som ett lugnt A1-pass i måndags följdes av A3 på tisdag och onsdag. Det konstiga är att jag faktiskt känner mig urstark, fast jag inte tränar någonting. Till och med rullskidintervallerna känns bra. Tror egentligen inte på min nuvarande träningsmodell, men den duger tydligen om man vill "fuska" sig i form på kort tid.

Tentaplugg

Det drar ihop sig till tenta i differentialekvationer. Vår galne ryske föreläsare ser till att vi får jobba hårt ända in i kaklet på denna kurs. Att knäcka en 800 sidor tjock mattebok på knappt fem veckor kräver lite arbete. Inte så konstigt att man stöter på stora delar av klassen på skolan en lördag eftermiddag... 
Tiden till träning är begränsad men jag kompenserar bristen på träningstimmar med att köra intervaller i princip varje dag. Blir skönt när tentan är över på torsdag :)

Mina "hemliga" planer är ännu inte spikade så de förblir hemliga ett tag till. 

RSS 2.0