Oväntat

Idag var jag inne på svenskafans och hittade något så oväntat som en krönika innehållande några vettiga ord om kärlek. En riktig skräll om jag ska vara helt ärlig, är nästan så att man önskar att man hade kommit på vissa delar själv :P Men man kan ju alltid citera lite:

Det är inte lätt att älska och det är sannerligen inte lätt att vara älskad. Varför? Kärlek skapar förväntningar, förväntningar som man inte alltid kan infria och detta skapar i sin tur besvikelse. Detta kan fortsätta i en cirkel av olika känslor. Besvikelsen kan bli frustration som i sin tur kan leda till ilska för att i nästa skede återgå till glädje. Kärlek är således inte lätt, det är en utmaning och klarar man av den utmaningen kan man få en relation till varandra som är svårslagen.

Den negativa sidan är lätt att stirra sig blind på, för som bekant så är det inte alltid lika lätt att visa sin uppskattning för något som det är att visa sin besvikelse. Speciellt i en kärleksrelation. Man förväntar sig alltid det bästa så det är ingen big deal när den man älskar gör något bra. Det är förväntat. När personen däremot gör något mindre bra är det lätt att helvetet brakar loss. Man klagar, man grälar och tar upp alla tidigare gånger personen gjort något dåligt. Man minns det på ett helt annat sätt.

http://www.svenskafans.com/spanien/artikel.asp?id=258365

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0